1. liga

Litoměřice získaly první body

Čtvrté kolo České národní hokejbalové ligy přineslo první vítězství nováčka z Litoměřic. Killers zdolali doma Jungle Fever, poražení zůstávají jediným týmem, který ještě nezískal ani bod. Hosté si tentokrát z pěti zápasů odvezli jen dva body.

Ježci Heřmanův Městec - Jestřábi Přelouč 6:4 (2:0, 3:3, 1:1, branky Kadaňka 2, Pišta, Švihlík, Novotný, Hubáček - Šmíd, Svoboda, Kazimír, Marvan). Rozhodnutí prakticky přinesla už první třetina. Ježci si v ní vytvořili dvoubrankový náskok a ten uhájili až do konce zápasu. „Jeli jsme vyhrát, ale bohužel jsme si asi mysleli, že se zápas vyhraje sám. Domácí měli v první části drtivou převahu. Od druhé třetiny jsme se zlepšili, dělali jsme, co jsme mohli, ale ztrátu už jsme nedotáhli,“ komentoval zápas kouč hostů Roman Štefanský.

Jestřábům nepomohla alespoň k bodu ani pětiminutová přesilovka, ani power play. „Utkání jsme si prohráli sami,“ dodal Štefanský.

Ježkům pomohli svými brankami k vítězství i Kadaňka s Pištou a Hubáčkem, kteří v minulé sezoně hráli právě v Přelouči.

Kovo Praha – Tatran Třemošná 7:0 (2:0, 4:0, 1:0, branky Fišer 2, Burzanovský, Rada, Hruška, Košely, Kocurek). Domácí dokázali vyhrát i čtvrtý zápas a soutěží dál proplouvají bez porážky. Pražané nastoupili jen se dvěma obrannými dvojicemi. „Vzhledem k nízkému počtu obránců bylo naším cílem soupeřeod začátku zatlačit a pokusit se odehrát co nejvíce času v útočném pásmu. To se nám dařilo,“ podotkl kouč Pražanů Tomáš Jadrníček.

Výsledkem bylo vedení 2:0 už v 7. minutě. „Druhou třetinu jsme začali dobře, měli jsme i nějaké šance. Jenže ty jsme nevyužili, dostali jsme třetího góla a bylo rozhodnuto,“ našel klíčové okamžiky, které vedly k vysoké porážce trenér Tatranu Zdeněk Vozka.

„Dostali jsme hokejbalové školení, ani jedna herní činnost nám tentokrát nevycházela,“ doplnil po debaklu na hřišti lídra soutěže.

HBC Nové Strašecí – Ďáblové Praha 2:2 (1:1, 1:1, 0:0, branky hostů Lenert, Vrábel). Domácí dvakrát vedli, ale hosté vždy dokázali rychle odpovědět a odvezli si bod. „Měli jsme ale na to, abychom vyhráli. I když si nestěžuji často, tentokrát si myslím, že nás poškodili rozhodčí. V první třetině jsme hráli v oslabení osm devět minut a to je na náš styl hodně. Tvrdá hra nám určitě není vlastní. Ve třetí části jsme určitě byli lepší, ale po sérii šancí nás vždy sudí poslal na trestnou,“ uvedl po druhé remíze v sezoně trenér hostů Michal Teplý.

Jeho tým ale dokázal hrozit i ve čtyřech. „Jenže své šance jsme nedokázali proměnit. Herně jsme se už sice soupeřům dokázali vyrovnat, ale nedáváme góly a kvůli tomu s námi ostatní získávají body,“ stěžoval si na produktivitu kouč loni posledního týmu soutěže.

Olymp Jindřichův Hradec – Pento Most B 4:3 po sam. stříleních (2:2, 0:1, 1:0, branky hostů Málek 2, Hulín). Severočeši na jihu rychle vedli 2:0, sahali po vítězství, ale nakonec si odvezli jen bod. „Když jsme ve druhé třetině poznamenané velkým počtem vyloučení, dali třetí gól, vypadalo to, že už vyhrajeme, ale domácí v našem oslabení ve třetí části vyrovnali. Doplatili jsme na hrubé chyby, kvůli kterým jsme přišli o dvoubrankové vedení,“ zhodnotil zápas trenér hostů Oldřich Obrtlík.

Jeho mladý tým zatím odehrál všechny zápasy venku, v domácím prostředí se představí až v 7. kole. „Výsledky jsou tím hodně zkreslené. Nechápu to, nejdřív hrajeme pořád venku, pak zase jenom doma,“ krčil rameny nad losem severočeský kouč.

Killers Litoměřice – Jungle Fever Kladno 5:2 (1:1, 1:1, 3:0, branky Hubený, Hartman, Hovorka, Huslica, O. Růžička - Sklenář, M. Růžička). V duelu dvou tým. S nulou na kontě si první body připsal severočeský nováček. Kladenští se v úvodu první a druhé třetiny dostali vždy do vedení, ale domácí dokázali na každý z jejich zásahů do přestávky odpovědět.

Rozhodnutí padlo během osmadvaceti vteřin třetí části, kdy se domácí dostali do dvoubrankového vedení, vítězství pojistili pátým zásahem v přesilovce. „Předvedli jsme obrovskou chuť konečně bodovat a to se nám díky kolektivnímu výkonu v poslední třetině povedlo,“ byl spokojený trenér domácích Jiří Skřivánek.

Hosté po minulé povedené sezoně naopak tápou. „Nic platný nám nebyl závěrečný nápor, v zápase jsme nastřelili několik tyčí. Potřebovali bychom najít střelce,“ řekl kouč Kladenských Jaroslav Homola.