1. liga

Ježci si odbyli vítěznou premiéru

Po dvou kolech České národní hokejbalové ligy se na čele tabulky usadilo Kovo Praha. Jako jediný z celků, které odehrály oba dva duely, mají plný počet šesti bodů. O víkendu do soutěže poprvé vstoupili Ježci z Heřmanova Městce a jejich premiéra byla vítězná, když zdolali doma Třemošnou.

Ježci Heřmanův Městec – Tatran Třemošná 3:2 (0:0, 2:1, 1:1, branky Pišta, Kopecký, Waber – Stráský, Holý). Nováček soutěže si díky bojovné hře připsal první body, když zvládl ubránit i dvě oslabení tří proti pěti. „Bylo to z naší strany nervozní, upracované a upachtěné. Naštěstí jsme ale dali góly, hodně nás podržel brankář Menc,“ zhodnotil zápas Bronislav Stuchlík, který tým vede společně s Petrem Pavlovcem.

Hosté podle něj v úvodu zápas trochu podcenili. „Pak ale zapnuli a bylo to znát. V tomhle složení jsme hráli poprvé, doufáme, že se to bude zlepšovat. Můžeme být spokojeni s výsledkem, na hře ještě musíme pracovat,“ doplnil Stuchlík.

Paramo Svítkov Stars Pardubice – Ďáblové Praha 2:2 (1:0, 1:1, 0:1, branky Kazda, Koch – Kočka, Vrábel). Domácí se rychle ujali vedení, ve 3. minutě se trefil Kazda. I na vyrovnávací gól Kočky odpověděli vzápětí Kochem, vítězství ale až do konce neudrželi. Hosté nejprve nevyužili přesilovku pět na tři, ale tři minuty před závěrem srovnal na konečných 2:2 Vrábel.

V samostatných stříleních se neprosadil ani jeden střelec, a tak si domácí připsali ze dvou zápasů druhou remízu.

“Nehráli jsme tak dobře jako ve Strašecí. Dělali jsme hloupé chyby a přistoupili jsme k zápasu trošku lehkovážněji pod dojmem, že nás nemůže nic překvapit.

Ďáblové byli herně o něco lepší, ale nás podržel brankář Matrka. I tak nás může mrzet gól chvíli před koncem,” litoval ztraceného vítězství Robert Koch, vedoucí mužstva a střelec jedné z branek Svítkova.

Ďáblové, kteří se v soutěži zachránili až po dohodě s béčkem Kladna, mají po víkendu čtyři body a jsou druzí. “Remíza je zasloužená, i když myslím, že herně jsme byli lepší. Jenže jsme nebyli zvyklí na špatný terén. S hrou týmu jsem zatím spokojen, ale chtěl jsem po dvou kolech šest bodů. Pardubice mě však příjemně překvapily,” řekl trenér Ďáblů Michal Teplý.

Letos by podle něj měl jeho celek myslet výše než pouze na boj o záchranu. “Už na jaře tým vypadal dobře, ale nedával góly. Pokud se nám to bude dařit, můžeme dojít daleko,” ví kouč Pražanů.

Jestřábi Přelouč – Pento Most B 4:0 (1:0, 1:0, 2:0, branky Příhoda 2, Šmíd, Mátl). Jestřábi si připsali první vítězství v sezoně, Most naopak nenavázal na výhru v úvodním kole. “Po velmi dobrém výkonu jsme soupeře předčili ve všech směrech a zaslouženě jsme zvítězili. S předvedeným výkonem mohu být spokojený,” zhodnotil stručně zápas domácí trenér Roman Štefanský.

Kovo Praha – Killers Litoměřice 6:2 (2:1, 2:0, 2:1, branky Ruda 2, Kocurek, Kovařík, Heral, Burzanovský - Kohoutek, Trégr). Pražané se ujali vedení už ve 2. minutě. „To nás ale výrazně poznamenalo. Mužstvo proti nováčkovi soutěže vidělo zápas už rozhodnutý a naše hra byla hodně neurovnaná,“ poznamenal k úvodu střetnutí kouč Kova Tomáš Jadrníček.

Přesto přidali domácí v 6. minutě ještě jednu branku, do šaten však šli po zásahu hostujícího Kohoutka jen s jednogólovým náskokem. „Po ospalém začátku šel náš výkon rapidně nahoru a výsledkem byla snižující branka,“ uvedl k první třetině trenér Killers Jiří Skřivánek.

Rozhodnutí přinesl až konec druhé části. V ní ani jeden tým nevyužil tři přesilovky, až ta poslední přinesla zásah domácího Kovaříka. A hned devět vteřin nato zvýšil na 4:1 Heral. „V tu chvíli asi bylo o vítězi utkání rozhodnuto,“ pokračoval Jadrníček.

„Ve druhé třetině jsme byli lepší, ale v jejím závěru jsme doplatili na své fauly a nesoustředěnost se před blížící se přestávkou,“ hodnotil prostřední část hry Skřivánek.

Ve třetí části se hra Kova opět o něco zlepšila. „O přestávce jsme si vyříkali některé k věci systému hry. K ideálu to ale mělo pořád daleko. Soupeř navíc, alespoň to tak vypadalo, odpadl v závěru i fyzicky,“ uzavřel trenér Kova.

„Proti prvnímu zápasu se náš výkon zlepšil, ale stále platíme nováčkovskou daň,“ uznal Skřivánek.

Nové Strašecí – Olymp Jindřichův Hradec 4:2 (1:0, 2:0, 1:2, branky Horáček 2, Kuna, Průša z trestného střílení - Adam, Matějka). Po dvou třetinách vedli domácí už 3:0, ale zaspali začátek třetího dějství a Jihočeši rychle snížili na rozdíl jediné branky. Rozhodnutí přišlo ve 39. minutě, kdy Horáček svoji druhou brankou zvýšil na 4:2.

„Bohužel máme spoustu zraněných a na dvě lajny se hraje hodně těžko. Byl to vyrovnaný zápas, rozhodla výborně zvládnutá vhazování ze strany domácích. Díky tomu vstřelili tři branky. My se v koncovce trápíme,“ poznamenal trenér hostů Jaroslav Matějka.

Jihočeši tak ze dvou zápasů nevytěžili ani bod a jsou překvapivě až předposlední. „Zatím se nedaří. Čekáme na to, až budeme kompletní. Tak špatný kádr určitě nemáme, patříme víš,“ je zatím klidný Matějka.

Volno měla Jungle Fever.