1. liga

Do baráže jde Kert Park

Jen tři zápasy nakonec stačily pražskému Kert Parku k vítězství ve finálové sérii České národní hokejbalové ligy. Vítěz základní části zvítězil v sobotu na hřišti Nového Strašecí 5:1, celou sérii vyhrál 3:0 a postoupil do baráže o extraligu.

Nové Strašecí – Kert Park Praha 1:5 (0:1, 0:3, 1:1, branky Němec – Kruček 2, L. Plzák, Kuna, Skalník) – stav série 0:3, vítězem ČNHbL je Kert Park. Hosté si rozhodující náskok vytvořili ve druhé třetině, kdy díky dvěma gólům v přesilovkách odskočili soupeři na tříbrankový rozdíl. „Hráli jsme zodpovědně a disciplinovaně, což se vyplatilo, protože opět rozhodly přesilovky. Naše vítězství bylo zasloužené,“ zhodnotil zápas hrající trenér Kert Parku David Kuna.

„Soupeř hrál výborně odzadu a čekal na naše chyby. Ve druhé části nás zlomila častá vyloučení. Kert už si pak vítězství zkušeně pohlídal, tentokrát nepřipustil žádnou komplikaci,“ řekl k poslednímu vystoupení svého týmu v sezoně trenér Nového Strašecí Jiří Veselý.

Domácí nováček soutěže dokráčel hned ve své první sezoně až do finále. „Hlavně gólová mašina Kertu v podobě dvojice útočníků Plzák, Kruček byla nad naše síly. Soupeř dokázal zúročit své větší zkušenosti, měl lépe organizovanou hru. My jsme hráli to, na co jsme měli, naší předností byla především bojovnost a obrovský zápal pro hru,“ porovnal oba týmy Veselý.

I když domácí prohráli sérii 0:3, odcházeli z boje se vztyčenou hlavou. „Hlavně v Praze jsme odehráli kvalitní a dramatické zápasy. Chtěl bych poděkovat všem hráčům za přístup a nasazení v celé sezoně a také našim fanouškům. Byli fantastičtí, jezdili i na venkovní zápasy. Soupeři přeju hodně štěstí v boji o extraligu,“ uzavřel novostrašecký kouč.

Pražané vítězstvím v souteži udělali další krok ve svém úsilí o návrat do nejvyšší soutěže. „Náš cíl je jasný, uděláme vše pro to, abychom ho splnili,“ dodal Kuna.

Baráž se hraje poslední květnový víkend v Opavě. Kromě Kertu a domácího celku, bojujícího o udržení v nejvyšší soutěži, se jí zúčastní Jihlava, vítěz moravské skupiny první národní ligy.