1. liga

Kert Park domácí zápasy zvládl

První dva zápasy finálové série České národní hokejbalové ligy měly vždy stejného vítěze. Vítěz základní části Kert Park Praha si v gólově bohatých zápasech poradil s Novým Strašecím a k celkovému vítězství mu chybí jedno vítězství.

HC KERT Park Praha - HBC Nové Strašecí 7:4 (1:0, 4:0, 2:4, branky 9., 22. a 40. Plzák, 18. a 45. Strejček, 25. Kruček, 27. Toula – 33. Wittmayer, 38. Čížek, 38. Lev, 39. Porcal), 7:5 (3:1, 2:2, 2:2, branky 3., 25. a 36. Kruček, 10., 24. a 43. Plzák, 10. Bezouška – 25. a 45. Porcal, 11. Němec, 20. Douša, 33. Lev) – stav série 2:0.

V prvním utkání vykročil Kert Park za svým vítězstvím jistě a po dvou třetinách vedl už 5:0. Ve třetí části se ale soupeř během devíti minut dotáhl na rozdíl jediné branky a utkání zdramatizoval. „Hostům pomohly dvě rychlé branky, chytili se,“ poznamenal hrající trenér domácích David Kuna.

Hned minutu po čtvrté brance hostů zvýšil na 6:4 pro Kert autor hattricku Plzák, v poslední minutě pak pečetil výhru Pražanů ve vlastním oslabení při power play Nového Strašecí Strejček. „Po čtvrté brance jsme se zmobilizovali a nakonec zaslouženě vyhráli. I když to bylo s odřenýma ušima,“ pokračoval Kuna.

V sobotním utkání se hodně jiskřilo, padlo devětadvacet dvouminutových trestů. „Rozhodčí nechali hře nejprve volný průběh, ale pak pískali v podstatě úplně všechno. Pro nás to ale nebyl až takový problém, v přesilovkách jsme dali čtyři góly,“ doplnil David Kuna.

Ve druhém duelu, už ne tak nervozním, byli naopak úspěšnější v přesilovkách hosté. Zaznamenali v nich tři branky oproti dvěma domácím. Ani to jim však k výhře nepomohlo.

I když opět dlouho drželi nadějný stav. Rychle sice prohrávali 0:3, ale snížili na rozdíl jediné branky. To samé zopakovali, když Kert zvýšil na 5:2. Na další dva góly Pražanů však hosté odpověděli až v poslední minutě. „Po čtvrtém gólu už jsme se na víc nezmohli, opět nás srazily hrubé chyby a takticky výborně hrající Kert si vítězství pohlídal,“ hodnotil trenér hostů Jiří Veselý.

„Druhý zápas byl velký boj,“ dodal stručně ke druhému utkání Kuna.

Finálové série je zatím bohatá na góly. „Neřekl bych ale, že zápasy byly nějak ofenzivně laděny. Ten sobotní byl hlavně ze začátku hodně opatrný. Bylo v nich ale hodně individuálních chyb a hodně využitých přesilovek,“ vysvětlil brankovou úrodu trenér Kertu.

Pražané tak mohou už v sobotu slavit postup do baráže o extrlaigu. „Uděláme pro to všechno, ale bude to těžké. Domácí tým poženou fanoušci, už do Prahy jich přijelo hodně,“ uzavřel hodnocení prvních dvou finálových duelů David Kuna.

„Špatné zápasy jsme sice neodehráli, ale proti silnému soupeři s dobře organizovanou hru, šikovnými hráči a chutí vítězit to nestačilo. Zbraně ale neskládáme, pokusíme se sérii ještě zdramatizovat. Těšíme se na domácí prostředí a na tradičně bouřlivou atmosféru na našem stadionu,“ doplnil Veselý, kouč prvoligového nováčka z Nového Strašecí.