1. liga

Druhým finalistou je překvapivě Nové Strašecí

Nečekaného druhého finalistu má Česká národní hokejbalová ligy. S pražským Kertem se o účast v baráži o extraligu totiž střetne Nové Strašecí. O svém postupu rozhodlo v pátém zápase na hřišti druhého celku základní části Kova Praha, kde zvítězili 4:0.

Kovo Praha – Nové Strašecí 0:4 (0:1, 0:0, 0:3, branky Douša, Wittmayer, Porcal, Lev) - stav série 23, postupuje Nové Strašecí. Utkání rozhodl začátek třetí třetiny, kdy se ranou ze středního pásma prosadil Wittmayer a poslal hosty do dvoubrankového vedení. „Pak už bylo těžké s tím něco udělat. Tenhle zápas byl hodně o prvním gólu. Ten ale dal soupeř, my jsme ještě v první třetině nevyužili dlouhou přesilovku pět na tři, neproměnili jsme ani samostatný nájezd. Tentokrát bychom branku snad nedali, ani kdyby se hrálo do půlnoci,“ hodnotil zápas hrající asistent trenéra pražského týmu Jan Kovařík.

Nováček soutěže si tak první rok ve druhé nejvyšší soutěži zpestří startem ve finále. „Domácí mi přišli víc svázaní, nedokázali se prosadit ani v přesilovkách. Zápas byl rychlý bojovný, korektní,“ poznamenal k utkání trenér vítězů Jiří Veselý.

Po závěrečné siréně se mohli hráči hostů podělit o radost i s tradičně početnou skupinou svých fanoušků. „Byla to obrovská euforie. V sezoně se nám zatím povedlo všechno, původní cíl byl záchrana, pak play off a je z toho finále,“ doplnil Veselý.

„Ve vyrovnané sérii jsme měli k postupu nejblíž v prodloužení čtvrtého zápasu, jenže jsme trefili jen tyč. Nezbývá nic jiného než pogratulovat soupeři k účasti ve finále,“ uzavřel Kovařík.