Reprezentace

Samuel Kucharčík táhne hostivařské juniory kupředu a touží po mistrovství světa

Hostivařský nadějný útočník nasbíral na podzim do svých statistik celkem 25 kanadských bodů a tím vládne individuálním statistikám svého celku v Extralize juniorů. Kucharčík také sbírá cenné zkušenosti v prvoligové družině Hostivaře, která na tom ale není až tak dobře.

Každý zápas mezi muži mě posouvá k lepší hře

 

Překvapila Vás nominace na další sraz reprezentace hráčů do 18 let? S jakými cíli pojedete v sobotu 1. února do Plzně?

Věděl jsem, že se bude tenhle kemp konat už na Slovensku. Teď šlo jen o to, jestli budu v nominaci na toto soustředění. Byl jsem rád, že jsem si přečetl své jméno na pozvánce na další kemp. Kemp se koná v půlce zimní přípravy a doufám, že se dostanu do dobré formy a v Plzni předvedu dobrý výkon.

 

Nejprve ale zpět k soutěžím. Naskakujete za juniory, ale také i za prvoligový tým mužů Hostivaře. Kde se Vám hraje lépe?

Lépe se mi hraje v juniorech. Je to moje kategorie a zkrátka se mi tu hraje líp. Od trenéra dostávám dost prostoru a až na pár příkazů si hraju svoji hru, která mě baví a hraje se mi tak nejlíp. Taky rád vyhrávám a nerad prohrávám, v juniorce se nám aktuálně daří víc než v „Áčku“, kde už tolik prostoru nedostávám, ale jsem rád, že zde hraju a můžu získávat zkušenosti, které se mi hodí. Beru to tak, že každý zápas mě posouvá k lepší hře.



 

Výchozí pozice pro play off pro nás není tolik důležitá

V Extralize juniorů dokonce svůj mančaft táhnete a máte na kontě 25 kanadských bodů. Jak se Vám to na podzim podařilo?

Tak samozřejmě je to sice pěkné, ale mohlo a snad to i bude v druhé části sezóny lepší. Úplně spokojený se svými výkony nejsem, pár zápasů se mi vůbec nepovedlo. Je jasný, že mi nemůže vyjít vše, ale byl bych radši, kdyby se to opakovalo méně. 

 

S juniory se nacházíte na třetí příčce a určitě máte ještě vyšší vyhlídky, ale v 1. Lize už to není tak růžové, s čím půjdete do jara? Jaké změny jsou nutné udělat, aby šlo vše nahoru?

S juniory jsme v posledních zápasech, myslím, že to bylo kolem 7 - 8 zápasů, v řadě neprohráli. Doufám, že na podobné výkony navážeme i na jaře a určitě budeme bojovat o co nejlepší umístění v tabulce. No s „Áčkem“ to nebylo nejlepší, z venkovních zápasů jsme vybojovali jen 4 body. Jestli se to v téhle půlce sezóně zlepší nebo ne se ještě uvidí. Máme v plánu jet do Jihlavy hrát turnaj a do Mostu na dva přípravné zápasy. Možná nám to pomůže hrát líp a připraví nás to na sezónu. Bude nám stačit se dostat jen do play off. Výchozí pozice není tolik pro nás důležitá. Obě soutěže jsou dost náročné a v play off má každý tým šanci vyhrát.



 

Jet do Švýcarska a znova reprezentovat by bylo skvělé!

Zpět k národnímu týmu. V přípravných zápasech na Slovensku jste domácí celek deklasovali, jaké byly Vaše pocity a co k tomu ke konci roku dodali trenéři?

Kluci ze slovenské reprezentace se na zápasech viděli poprvé. My jsme měli tu výhodu, že se známe pár let a už nějak víme, co od toho druhého čekat. Zápasy nebyly tolik náročné. Čekali jsme, že to bude vyrovnanější. Trenéři nám k tomu moc neřekli. Ono k tomu ani nebylo moc co říct…

 

Ve stejný čas se v plzeňské hale potkáte s hráči U20. Myslíte si, že je v plánu nějaké vzájemné střetnutí?

Že tam jedem ve stejný termín to vím, ale jestli si proti nim zahrajeme, to nevím. Co vím je, že dvacítka hraje proti „Áčku“ Kert Parku. Bylo by fajn, kdybychom proti sobě hráli, byl by to pěkný zápas. S kým si zahrajeme nebo nezahrajeme je jen na trenérech.

 

Jaké by to pro Vás bylo odjet na mistrovství světa do Vispu a Raronu, kde byste reprezentoval naši vlast?

Už jsem jednou reprezentoval na Světovém poháru hráčů do 16 let ve Zlíně a byl to nezapomenutelný zážitek. Jet do Švýcarska a znova reprezentovat by bylo skvělé, ale akce je za dlouho, a ještě hodně dřiny přede mnou. Bude to těžké se dostat do konečné sestavy. 

 

Na dalším srazu Vás čeká velká dřina, abyste ještě více přesvědčili trenéry o nominaci. Na co se budete nejvíc soustředit?

Určitě to těžké bude. S hokejkou jsem ještě nebyl na tréninku, ale už jsem si párkrát na hřišti byl zastřílet. Určitě jeden nebo dva tréninky budu na hřišti absolvovat. Budu chtít předvést co nejlepší výkon a přesvědčit trenéry, že na to mám dostat se do konečné sestavy.



Fotogalerie: