1. liga

Mladá Boleslav vyhrála a opustila poslední místo

Šesti zápasy 19. kola a jednou dohrávkou pokračovala Česká národní hokejbalová liga. Dramatický až do konce zřejmě bude boj o záchranu. Před víkendem poslední Boleslav totiž vyhrála nad kladenskou Jungle Fever a posunula se na jedenáctou příčku.

Na desátý Most ale dál ztrácí tři body, ten totiž překvapivě vysoko vyhrál v Přelouči. Naděje na play off přiživil pardubický Svítkov. Ten pokračoval ve zlepšených výkonech a po vítězství na hřišti kladenského béčka už ztrácí na osmé místo, které patří právě jeho víkendovému soupeři, jen čtyři body. V horních patrech tabulky se nic nezměnilo, dále vede Kert Park, druhé je Kovo.

Dohrávka 16. kola

KEB Kladno B - Jungle Fever 2:6 (0:2, 0:2, 2:2, branky domácích Hrádek, Bešťák). V kladenském derby vyšel úvod lépe hostům, v 5. minutě vedl už 2:0. „Pak jsme sice soupeře zatlačili, ale oni hráli chytře. Chodili do brejků a dokázali proměňovat své šance,“ řekl k dohrávanému utkání David Adamovský z KEBu.

Ve druhé třetině pak jeho tým obdržel další dvě branky. „V závěrečné třetině jsme se zvedli, snížili jsme na rozdíl dvou branek. Jenže v závěru jsme se o šanci alespoň na bod připravili vlastní nedisciplinovaností,“ dodal Adamovský.

Po vyloučení jednoho z hráčů do konce utkání totiž KEB dohrával zápas v oslabení a v něm inkasoval další dvě branky.

17. kolo

Jestřábi Přelouč – Pento Most B 2:8 (0:1, 1:3, 1:4, branky hostů Karpíšek 2, Václav Pomahač, Richter, Málek, Kopýtko, Lipert, Hulín). Hosté si nejvyšším vítězstvím v sezoně udrželi náskok před posledními dvěma příčkami tabulky. „Domácí jsme přehráli kombinační hrou a konečně se nám dařilo i střílet góly. V předchozích zápasech jsme snad až na Kovo a Kert měli nad soupeři herně navrch, ale nedávali jsme branky,“ uvedl hrající vedoucí mužstva hostů Václav Pomahač.

Severočechy usilující o záchranu posílilo šest hráčů z extraligového A týmu. „Přijeli po zápase v Hradci Králové a hodně nám to pomohlo hlavně psychicky, do Přelouče jsme totiž původně přijeli jen v osmi lidech,“ doplnil střelec jedné z branek Mosteckých.

KEB Kladno B – Paramo Svítkov Stars Pardubice 4:6 (0:0, 2:4, 2:2, branky domácích Poupě 2, Kalina, Klapka). Ve vyrovnaném utkání si Východočeši tříbodovým ziskem prakticky zajistili záchranu v soutěži a udrželi se i ve hře o play off. „V první třetině jsme sice dvakrát vedli, ale hosté střelou po buly vždy vyrovnali. Pak nám nevyšlo prvních deset minut druhé části, kdy jsme dostali další dva góly,“ hodnotil utkání vedoucí domácího mužstva David Adamovský.

Ve třetí části pak oba týmy skórovaly dvakrát. „Za stavu 3:5 si ale rozhodčí nevšiml naší branky, i soupeř uznal, že to byl gól. I když se nám potom přece jen podařilo snížit, hosté při naší power play dali ještě šestou branku. Zápas byl vyrovnaný, vyhrál šťastnější tým,“ uvedl Adamovský.

Tygři Mladá Boleslav – Jungle Fever 3:1 (1:0, 0:1, 2:0, branky domácích Kolman, Jareš, Haken). Domácí se opět sešli v silné sestavě a to bylo znát. „Byl to jednostranný zápas, soupeře jsme jasně přestříleli a bylo jen otázkou času, kdy to tam spadne. Soupeř mi navíc přišel odevzdaný, spokojený s účastí v play off,“ poznamenal hrající vedoucí mužstva Tygrů Michal Winter.

I přes převahu domácích hosté drželi dlouho nadějný stav. „Na začátku třetí třetiny se nám ale podařilo dát dva góly rychle za sebou,“ vrátil se k rozhodujícímu okamžiku utkání Winter.

Tygři se posunuli na předposlední příčku tabulky a na záchranu ztrácejí tři body. „Teď nás čeká Kovo, tam to bude těžké, rozhodovat se bude doma s Třemošnou, v posledním zápase hrajeme doma právě s desátým Mostem,“ popsal vedoucí mladoboleslavského mužstva program Tygrů v závěru základní části.

Ďáblové Praha – Kovo Praha 1:4 (0:1, 0:1, 1:2, Švarc – Valenta 2, Ruda, Klika). Druhý tým tabulky splnil v dalším víkendovém derby roli favorita. Pomohl mu k tomu rychlý gól, už ve 14. vteřině si totiž srazil jeden z Ďáblů do branky Rudovo nahození. V dalším průběhu první třetiny mělo více ze hry Kovo, ale své šance nedokázalo využít.

Ve druhé části se Ďáblové snažili o vyrovnání, ale ani jim se střelecky nedařilo. Udeřilo tak na druhé straně, náskok Kova zvýšil chvíli před přestávkou pohotovou dorážkou Klika.

V polovině vyrovnané třetí třetiny se povedlo snížit Švarcovi. Ďáblové pak měli výhodu přesilovky pět na tři, ale nevyužili ji. Naopak při jejich dvounásobném vyloučení se trefil Valenta a zvýšil opět na dvougólový rozdíl. Stejný hráč pak pečetil vítězství Kova při power play Ďáblů.

Olymp Jindřichův Hradec – Nové Strašecí 1:2 (1:0, 0:0, 0:2, branky Čapek – Průša, Čížek). Hosté měli od začátku více ze hry, ale první se v závěru úvodní patnáctiminutovky prosadili domácí. Po akci Matějky potrestal chybu hostujících obránců Čapek.

Ve druhé třetině Olymp často hrozil v přesilových hrách, ale buď jeho hráči mířili vedle, nebo jejich pokusy zlikvidoval brankář Šnobl.

Po druhé přestávce přišel tlak hostů, kteří se během pěti minut dočkali dvou branek. O otočení skóre zápasu v jejich prospěch se zasloužili Průša a Čížek.

Kert Park Praha – Tatran Třemošná 4:1 (1:0, 0:0, 3:1, branky Michetsläger 2, Plzák 2 – Ježek). Vedoucí celek tabulky měl sice v utkání jasnou převahu, ale svůj tlak nemohl dlouho zužitkovat. Definitivně rozhodla až třetí třetina. Na druhou branku domácích ještě Třemošná odpověděla, ale pak se v přesilovce trefil Michetsläger a Pražané opět vedli o dvě branky. V nervózním závěru pak výhru domácích pečetil Plzák.