1. liga

Tři týmy už mají jisté play off

Jedenácti zápasy začala jarní část České národní hokejbalové ligy. První tři celky tabulky Kovo Praha, Kert Park Praha a Třemošná si už o víkendu zajistily účast v play off. Na čtvrté místo se vyhoupli přeloučští Jestřábi.

Střed tabulky je ale velmi vyrovnaný, od osmé Jungle Fever je dělí pouhé dva body. Nedohrálo se kladenské derby mezi béčkem KEBu a Jungle Fever.

16. kolo

Kert Park Praha – Mladá Boleslav 7:6 po samostatných stříleních (2:3, 1:2, 3:1 – 1:0). Poslední celek tabulky dlouho sahal v Praze po výhře, nakonec ale odjel jen s jedním bodem, když o vítězství přišel až sedm vteřin před koncem při power play domácích. „Kvůli marodce jsme nastoupili jen se třinácti hráči, naopak Boleslav přijela v nejsilnější možné sestavě. Takhle se asi schází málokdy,“ vysvětlil jednu z příčin překvapivého výsledku David Kuna z domácího celku. „První dvě třetiny to z naší strany bylo špatné. Na konci druhé části jsme naštěstí snížili na 3:5. Třetí třetina už byla z naší strany dobrá a remíza je nakonec asi zasloužená,“ dodal Kuna.

V utkání zazářil domácí Martin Smreček. Vstřelil tři góly a proměnil rozhodující střílení.

Jestřábi Přelouč – Olymp Jindřichův Hradec 4:0 (1:0, 2:0, 1:0, branky 6. Kadera, 21. Kazimír, 23. Příhoda, 35. Horák). Hosté sice byli o něco střelecky aktivnější, dvakrát nastřelili tyč domácí branky, přesto se ze tří bodů radovala Přelouč. „Dodržovali jsme pokyny, které jsme si před zápasem řekli, přálo nám také štěstí v koncovce. I díky bojovnosti jsme po zásluze zvítězili,“ hodnotil stručně zápas domácí trenér Roman Štefanský.

Paramo Svítkov Stars Pardubice – Kovo Praha 2:4 (1:0, 0:1, 1:3, branky: 2. Filip, 36. Nekola – 16. Sopko, 31. Hruška, 42. Ruda, 45. Rada). Domácí bojující o play off dlouho favorita soutěže zlobili, hosté ale v závěru utkání rozhodli o své výhře. „Byl to těžký zápas. Pardubice hrály účelně, dobře bránily. Nám dělala velké problémy koncovka,“ řekl k úvodnímu jarnímu utkání asistent trenéra pražského celku Jan Kovařík.

Ostatní výsledky: Ďáblové Praha – Nové Strašecí 1:2 (0:0, 0:1, 1:1), Pento Most B – Tatran Třemošná 3:5 (2:3, 1:1, 0:1, branky hostů Tichý 2, Stráský, Ježek, Holý), Kladno B – Jungle Fever nedohráno kvůli nepříznivému počasí.

17. kolo

Kert Park Praha – Jindřichův Hradec 6:2 (4:1, 1:1, 1:0). Pražané si po nevydařeném utkání s Boleslaví spravili chuť. „K zápasu jsme rozhodně přistoupili lépe, hráli jsme s větším nasazením. V první třetině byla hra snad kromě jedné příležitosti hostů zcela v naší režii a vedení mohlo být ještě vyšší,“ pochvaloval si hrající trenér Pražanů David Kuna. Po první třetině tak bylo prakticky rozhodnuto. „Pak už jsme soupeře do hry nepustili, naše vítězství bylo naprosto zasloužené,“ doplnil Kuna.

KEB Kladno B – Kovo Praha 2:4 (0:1, 2:1, 0:2, branky 19. a 30. Havlůj – 10. Košely, 23. Sopko, 32. Rada, 44. Stárek). Kovo jen s jedenácti hráči začalo proti domácím posíleným o Rejthara a Hudečka z extraligového áčka aktivně. První třetinu vyhrálo 14:6 na střely, ale výsledkem bylo pouze jednobrankové vedení. Domácí ve druhé třetině srovnali brankou Havlůje, stejný hráč ještě před druhou přestávkou dokázal odpovědět i na druhý gól hostů. Na začátku třetí části poslal hosty do vedení přesilovkovým zásahem Rada a v předposlední minutě pečetil jejich výhru Stárek. „Byl to výborný zápas, plný nasazení, důrazu. Nás bylo opět málo, musím hráče za předvedený výkon proti dobře hrajícím domácím pochválit,“ řekl spokojený asistent trenéra Jan Kovařík.

Jestřábi Přelouč – Jungle Fever 1:4 (0:2, 1:2, 0:0, branky hostů Novotný 3, Anis). Výsledek utkání prakticky určila už jeho první minuta, kdy se hosté ujali dvoubrankového vedení. „To už jsme nemohli dohnat, ani kdybychom se stavěli na hlavu. Sice jsme soupeře zatlačili, byli jsme iniciativnější, ale nic platné. Možná jsme hosty trochu podcenili a to se nám vymstilo,“ uvedl ke druhému víkendovému utkání domácí kouč Roman Štefanský. „Je to škoda, v případě výhry bychom se ještě víc dotáhli na Třemošnou, kde hrajeme další zápas. Navíc bychom se trochu vzdálili týmům pod námi, takhle je to hodně vyrovnané,“ litoval porážky kouč čtvrtého týmu tabulky. Zvýšit náskok na týmy pod sebou se naopak povedlo hostům. Na poslední postupové příčce do play off totiž mají o sedm bodů víc než devátý Svítkov. „Pro nás to bylo důležité střetnutí, proto jsme se snažili přijet v co nejsilnější sestavě. Povedlo se nám dát dva rychlé góly, pak jsme i díky dobré obraně a gólmanovi náskok nejen udrželi, přidali jsme i další dva góly. Potom už jsme vítězství díky bojovnosti uhájili,“ hodnotil střetnutí trenér hostů Jaroslav Homola. Vítěznou branku v utkání si připsal mladší dorostenec Ondřej Anis.

Ostatní výsledky: Pento Most B – Nové Strašecí 4:3 (2:0, 1:3, 1:0), Paramo Svítkov Stars Pardubice – Tatran Třemošná 4:3 po sam. stříleních (2:0, 0:1, 1:2 – 1:0, branky L. Nekola, Jílek, Šejka, rozhodující nájezd L. Nekola – Holý, Ježek, Vodrážka), Ďáblové Praha – Ml. Boleslav 5:3 (2:1, 2:0, 1:2).