1. liga

Vedoucí dvojice vysoko vyhrála

Předposlední kolo podzimní části první hokejbalové ligy přineslo vysoká vítězství vedoucího dua. Pražské Kovo porazilo doma béčko Mostu, Kert Park si poradil v duelu dvou dalších týmů z hlavního města s Ďábly.

V přímém souboji dvou uchazečů o poslední postupové místo do play off zdolal celek Jungle Fever doma Svítkov a na osmé pozici má už devítibodový náskok.

Ďáblové Praha – Kert Park Praha 0:7 (0:2, 0:5, 0:0)

Skalický 2, Nechyba 2, Ptáčník, Kuna, Krůček

Kert se po třech nevydařených zápasech probudil, odnesli to poslední Ďáblové. „První třetina ještě šla, ale ve druhé jsme předváděli parodii na hokejbal. V poslední části Kert zápas už jen dohrával,“ hodnotil trenér poraženého celku Zdeněk Strych. Jeho týmu se nedaří hlavně střelecky, v posledních pěti utkáních se mohl radovat z branky jen třikrát, teď dvakrát za sebou vyšel dokonce naprázdno. „Bohužel nedáme gól ani z vyložených šancí.

Pouze ve dvou utkáních jsem dali více než dvě branky a to se těžko vyhrává,“ dodal kouč posledního týmu tabulky.

Kert si také prošel krizí, ale vypadá to, že ji v neděli zažehnal. „Konečně se začali prosazovat i jiní hráči než dosud, góly byly rozděleny do všech pětek Navíc se nám dařilo nejen střelecky, ale i v obraně. Byli jsme sice lepší, ale výsledek je pro nadějné mužstvo Ďáblů hodně krutý,“ řekl k nejvyššímu vítězství v sezoně hrající trenér Kert Parku David Kuna.

HBC Nové Strašecí – Tatran Třemošná 2:4 (2:0, 0:2, 0:2)

Borč, Hošek – Škarecký 2, Tichý, Toman

Domácí vedli v 6. minutě už 2:0, ale ze tří bodů se nakonec radovali hosté. Ti přijeli jen se dvěma útoky a s obrannou taktikou. „Chtěli jsme dobře bránit a spoléhali jsme na brejky. I po dvou hloupých gólech jsme dál hráli trpělivě v defenzivě, domácí byli aktivní a to bylo to, co jsme potřebovali. Otevírala se tím okna v jejich obraně a to nám vyhovovalo,“ uvedl k zápasu trenér hostů Tatranu Zdeněk Vozka. Za nerozhodného stavu přežil jeho tým dvojnásobné oslabení a poté po zmatcích v domácí obraně vstřelil třetí gól. Čtvrtý pak Třemošenští přidali se závěrečnou sirénou při power play soupeře. Z plného bodového zisku se hosté radovali po dvou předchozích porážkách. „Jsme spokojeni, už jsme potřebovali vyhrát,“ doplnil Vozka.

Kovo Praha – Pento Most B 8:1 (2:0, 6:0, 0:1)

branky domácích Burzanovský, Hruška, Suchan, Ondráček, Košely, Stárek, Kovařík, Čanecký - Pomahač

Domácí odpověděli na dopolední výhru Kertu a sedmým vítězstvím v řadě udrželi první příčku. „V prvním utkání jsme s Mostem prohráli, a tak jsme se snažili na zápas dobře připravit. Soupeř zlobil, ale po našem třetím gólu odpadl,“ poznamenal k jednoznačnému vítězství hrající asistent trenéra lídra tabulky Jan Kovařík.

Jungle Fever – Paramo Svítkov Stars Pardubice 4:3 (2:1, 1:0, 1:2)

branky domácích Novotný 2, Gotthard, Koller

Pardubičtí sice podali dobrý výkon, ale z Kladna nakonec odjeli s prázdnou. Domácím se povedl začátek. Už po patnácti vteřinách vedli po brance Novotného, stejný hráč pak zvýšil na dvoubrankový náskok. Do přestávky ale hosté dokázali odpovědět a snížili na 1:2. „Hosté nás přestříleli, ve druhé třetině byli určitě lepší, ale přidali jsme další branku. Když jsme pak v poslední části hry svoje vedení ještě zvýšili, už jsme si mysleli, že je hotovo,“ řekl k utkání trenér domácího nováčka soutěže Jaroslav Homola.

Jenže Pardubice nesložily zbraně, nejprve snížily v přesilovce a minutu před koncem se dotáhly na rozdíl jediné branky. „Byl to boj až do konce, hodně nás podržel brankář Fajt,“ chválil gólmana trenér kladenského celku.

Olymp Jindřichův Hradec – KEB Kladno B 3:2 (1:1, 0:0, 2:1)

Majerik 2, Adam – J. Šíma, Havlůj

V souboji dvou týmů z horní poloviny tabulky získali tři body domácí a posunuli se na čtvrtou příčku před svého soupeře. „Začali jsme dobře, byli jsme lepší, ale místo vedení to po první třetině bylo vyrovnané. Hosté se pak zlepšili, měli šance, ale nás podržel gólman. Ve třetí třetině už jsme zase měli více ze hry my a v zápase nadprůměrné úrovně jsme nakonec asi po zásluze získali všechny body,“ hodnotil hrající trenér Olympu Jaroslav Matějka.

„Bylo to o tom, kdo dá třetí gól. Také jsme měli nějaké šance, ale nakonec se to asi dvě minuty před závěrem povedlo domácím. Vyhráli však asi zaslouženě, byli o něco lepší,“ přiznal kladenský vedoucí družstva David Adamovský.

Tygři Mladá Boleslav – Jestřábi Přelouč 1:3 (0:1, 0:2, 1:0)

branky hostů Štajner, Jurkas, Marvan

Jestřábi navázali na předchozí výsledky a počtvrté v řadě zvítězili. Úvod utkání přitom měli lepší domácí. „Asi první čtyři minuty nás soupeř přehrával, ale pak se to z naší strany zlepšilo a ve druhé části se hrálo prakticky jen na branku domácích,“ popisoval průběh zápasu trenér hostů Roman Štefanský.

Tygři ale hned v první minutě třetí třetiny snížili a pak hodně kousali. „Zatlačili nás, ale my jsme zodpovědnou obranou výhru uhájili. Při soupeřově power play jsme navíc nevyužili dvě šance potvrdit výhru. Rád bych poděkoval hráčům za předvedený výkon,“ dodal kouč Jestřábů.