1. liga

ČNHbL - Hráči TJ Snack Dobřany dokonali obrat a slaví triumf

Dokonalým obratem ve vývoji finálové série play-off České národní hokejbalové ligy si zajistili svůj konečný triumf v této soutěži hráči TJ Snack Dobřany.

Před rekordní diváckou návštěvou na Palmovce svou výhrou 2:1 v 5. rozhodujícím zápase ukončili extraligové snění Kert Parku Praha o návratu na hokejbalové výsluní. Ač měli muži Kert Parku sérii skvěle rozehranou, nakonec se stejně jako v duelu stejných soupeřů v Extralize staršího dorostu radovali Západočeši. Dobřany začali v rozhodujícím utkání lépe a v první třetině zle Kertu zatápěli, ale v případě nouze byl vždy na svém místě brankář domácích Leoš Gerlich. V dalších fázích zápasu Pražané přidali a získali lehkou převahu, kterou však nedokázali brankově vyjádřit. Zdálo se, že utkání může rozhodnout jediná trefa. A právě tu převelice důležitou branku vstřelil Snack v závěru 2. třetiny.

V závěrečném dějství Kert Park svou útočnou snahu ještě znásobil, ale Dobřany podržel tradičně skvěle chytající brankář. Po druhé brance hostí, která přišla jak blesk z čistého nebe, vystřídal Leoše Gerlicha v brance Radek Picka. Hráči Kert Parku ještě dokázali v závěru vstřelit gól, ale na víc již nezbyl čas, a tak tým, který v základní části předváděl asi nejlepší výkony a v semifinále dokázal utéci novovčelnickému hrobníkovi z lopaty, odcházel z rozhodujícího zápasu sezony do kabin se svěšenými hlavami. Vzhledem k věkovému průměru pražského týmu je však třeba říct, že co nevyšlo letos, určitě může vyjít v příští sezoně. Snacku Dobřany přejeme hodně úspěchů v nadcházejícím barážovém turnaji o účast v příštím ročníku Extraligy.