1. liga

I. ČNHBL – Ve finále vede Kert Park 2:0

Finálová série míří se stěhuje do Dobřan. Snack v domácích utkáních nebude mít lehkou úlohu. Kert v Praze do finálové série vstoupil výrazně lépe než hosté z Dobřan. Především Kert nepřipustil podobné trápení jako s Novou Včelnicí a obě utkání dovedl do vítězného konce.

V sezoně a zatím také ve finále soutěže si proti Snacku Kert vede přímo suverénně a ani jednou Západočechům nepodlehl. Série se stěhuje do Dobřan, kde budou muset domácí obě utkání vyhrát, aby si zachovali naději na vítězství v soutěži!

Kert Park Praha – Snack Dobřany 4:3 (2:0,1:0,1:3)

Do utkání vstoupil lépe domácí tým a již po první třetině vedl 2:0. I druhá třetina vyšla Kertu lépe, když dokázal svůj náskok zvýšit už na 3:0. Hosté ale přeci jen dokázali ukázat svojí kvalitu. Snack dokázal snížit na 3:1, a i když se opět prosadili domácí brankou na 4:1, tak ani to neotupilo střelce Dobřan, kteří z utkání udělali drama. Dobřanští dokázali snížit na rozdíl jediné branky. Kert ale nakonec odolal a připsal si tak důležitý první bod finálové série.

Kert Park Praha – Snack Dobřany 4:1 (1:0,0:1,3:0)

Ač by tomu výsledek nenapovídal, v nedělním utkání se odehrálo mnohem větší drama. Snack dokázal v druhém dějství srovnat vedení Kertu z úvodní třetiny brankou v přesilové hře. Zlom v utkání nastal až ve třetině třetí, když domácí v rychlém sledu získali bezpečné vedení 3:1. Definitivní tečku za utkáním navíc udělal Kert brankou do prázdné svatyně Snacku.

Stav finálové série 2:0

Ohlasy z utkání:

Petr Michetschläger (kapitán Kert Park Praha)

1.utkání

"Do prvního finálového utkání vstoupili odhodlaněji hosté, přesto jsme se v 1. třetině ujali dvoubrankového vedení. Ve 2. třetině se náš výkon zlepšil a přidali jsme další branku. Zřejmě pod dojmem, že se nemůže nic stát jsme v posledním dějství opět polevili a soupeř toho dokázal využít ke snížení a zdramatizování zápasu. Ještě v polovině poslední třetiny jsme vedli, po špatném rozehrání jinak výborně chytajícího brankáře hostí, 4:1. Soupeř se poté dotáhl na rozdíl jediné branky, ale závěr utkání jsme si již pohlídali a získali tak 1. důležité vítězství."

2.utkání

"Z naší strany povedenější zápas než v sobotu, ale co se vývoje skóre týká, tak podstatně dramatičtější. Opět jsme šli do vedení a byli v 1. třetině nebezpečnějším týmem. Ve 2. třetině převzali iniciativu hosté a odměnou jim byla vyrovnávací branka. Bylo jasné, že kdo dá ve 3. třetině první branku, tak nejspíše dovede zápas do vítězného konce. Povedlo se to nám a během 2 minut hned dvakrát. Dobřanští se poté tlačili před naší branku, ale vítězství jsme si již nenechali ujít a výsledek pojistili střelou do prázdné branky.

V obou zápasech zachytali výborně oba brankáři. Rozdíl byl potom především při hře 5 na 5, kde jsme se dokázali, na rozdíl od soupeře prosadit. Nebezpečí ze strany hostů přicházelo, jak je u Dobřan již tradiční, hlavně z přesilových her. Všechny góly jsme obdrželi v oslabení.

Jsme rádi, že se nám takto povedl vstup do finále a že jsme oba zápasy doma vyhráli a ujali se vedení v sérii 2:0. V Dobřanech nás nečeká nic jednoduchého a bude to ještě boj, ale rádi bychom se do Prahy vraceli již s celkovým vítězstvím."

- Ondřej Průša -