1. liga

I. ČNHBL – Dobřany a Kert do finále

Dobřany udolali Třemošnou v obou utkáních v Třemošné, Kert v nervy drásající sérii přemohl v 5. utkání Novou Včelnici. Prvním finalistou se stal Snack Dobřany, když nejprve v sobotu vyhrál v Třemošné 5:1, jistotu postupu si tým zajistil v nedělním utkání těsným vítězstvím 2:1.

Napínavá série mezi Kertem a Novou Včelnicí mohla být jasnou záležitostí. Kert po domácích utkáních prohrával již 0:2. V Nové Včelnici ovšem domácí nedokázali využít dvou matchbolů, když první utkání domácí od postupu dělil jen kousek,ale Kert rozhodl v prodloužení – 3:2. V neděli Dranreb Kertu dovolil sérii vyrovnat, když prohrál 3:5, a tak o druhém finalistovi rozhodlo utkání na půdě vítěze základní části. Kert tuto výhodu dokázal zužitkovat a díky výhře 4:0 míří také do finále.

Dranreb N.Včelnice – Kert Park Praha 2:3 pp (0:0,1:1,1:1,0:1)

Dranreb N.Včelnice – Kert Park Praha 3:5 (0:2,3:0,0:3)

Kert Park Praha – Dranreb N.Včelnice 4:0 (0:2,3:0,0:3)

Domácí tým sobotní utkání začal aktivněji než hosté a dokonce se úvodní brance přiblížil nastřelenou tyčí. Branky padali až druhé části, kdy dokázali skórovat oba týmy. Tak se stalo i ve třetí třetině a utkání tak muselo do prodloužení. Hosté s vědomím stavu utkání série 0:2 v jejich neprospěch museli utkání rozhodnout ve svůj prospěch, což se podařilo brankou Červeného.

Nedělní utkání díky předešlým utkáním slibovalo další skvělou podívanou. Hosté opět šli za jednoznačným cílem vrátit sérii do Prahy cílevědoměji, když úvodní třetinu vyhráli 2:0. Jenže domácí ukázali svojí sílu. Nejen že tým trenéra Kupky vyrovnal stav utkání na 2:2, dokonce dokázal stav utkání otočit na 3:2 díky využité přesilové hře. Tím ale ze strany Dranrebu byl gólový účet vyčerpán. Ve třetí třetině se trefovali jen hosté, když třemi brankami opět zvrátili skóre na svojí stranu. Série se tak přestěhovala zpět na hřiště Kertu, kde úterní duel rozhodl o finalistovi.

Doma Kert slabší sestavě Dranrebu nedovolil vstřelit branku a navíc sám v prvních dvou třetinách čtyřmi trefami rozhodl napjatou sérii.

Konečný stav série 3:2 - postupuje Kert Park Praha.

Ohlasy z utkání:

(Petr Michetschläger, kapitán Kert Park):

Sobota:

"Do Včelnice jsme odjížděli s vědomím, že už nesmíme prohrát ani jeden zápas. Bylo zřejmé, že domácí vsadí hlavně na sobotní zápas a pokusí se sérii ukončit. I když jsme domácí opět výrazně přestříleli, dospělo toto utkání do prodloužení, kde v jeho polovině rozhodl o prodloužení série střelou do levého horního růžku David Červený."

Neděle:

"Od začátku zápasu jsme šli důsledně za cílem vrátit sérii do Prahy. To se nám také dařilo v 1. třetině, kdy jsme vedli 2:0 a nic nenasvědčovalo tomu, že by měli domácí toto utkání zvrátit. I přes veškerá předchozí varování, kdy už jsme ztratili podobně rozehrané zápasy, dokázali domácí ve 2. třetině během 3 minut vyrovnat. Když navíc v 9. minutě při dvojnásobné přesilovce otočili skóre, nevypadalo to s námi nejlépe. Ve třetí třetině jsme však ze sebe vydali maximum a zápas dokázali třemi brankami zvrátit na naší stranu. Rozhodnutí mělo tedy padnout v pátém zápase v Praze."

Úterý:

"V posledním zápase se projevilo, že máme širší kádr než soupeř a také se zřejmě přesunula psychická výhoda opět na naší stranu. V počátku utkání měli ještě hosté několik šancí ke skórovaní, ale poté co jsme vsítili 1. branku a uklidnili se, jsme jasně převzali otěže utkání do našich rukou. Trpělivou hrou jsme navyšovali skóre až na konečných 4:0 a tentokráte jsme nepřipustili sebemenší komplikaci. Obrat, v který jsme věřili, se nám tedy podařilo dokonat.

Soupeři bych chtěl pogratulovat k předváděným výkonům, které napomohly k vyrovnanosti celé série a k tomu, že bylo viděno play-off se vším všudy, co k němu patří.

Děkuji také celému našemu týmu za příkladnou bojovnost a vůli s jakou jsme ke každému zápasu přistupovali a tím dokázali sérii otočit.

Semifinále je tedy za námi a nyní se musíme plně soustředit na finálový souboj s Dobřanami !!!"

Tatran Třemošná – Snack Dobřany 1:5 (0:2,0:3,1:0)

Tatran Třemošná – Snack Dobřany 5:4 (1:1,0:1,0:0)

Oba týmy měli za sebou úspěšné jedno utkání. Pro Třemošnou lépe o to, že dokázala jedno utkání získat na hřišti soupeře. Snack ovšem Tatranu tuto porážku oplatil a to hned v sobotním utkání. Hostům vyšli první dvě třetiny, kdy nastřádali luxusní náskok 5:0. Domácí tým už jen ve třetí třetině korigoval jednou brankou.

V nedělním utkání měl už Tatran "nůž na krku". Prohra znamenala ukončení sezony. Utkání také podle toho vypadalo. Po vyrovnané první třetině přišla rozhodující chvíle, když v druhé třetině Snach vstřelil vítěznou branku.

Konečný stav série 1:3 – postupuje Snack Dobřany.

- Ondřej Průša -