1. liga

I. ČNHBL – Jediná série se protáhla, 5. utkání sehraje Svítkov v Třemošné

Již v sobotu si jistotu postupu do semifinále zajistil Kert a Dobřany. Včelnice na postup potřebovala hrát čtyři utkání. Jediná série čtvrtfinále play off se bude rozhodovat až v posledním možném pátém utkání. Třemošná dokázala ve Svítkově vyhrát, ale pouze jednou.

Vyrovnaná série se tak stěhuje k rozhodujícímu duelu do Třemošné. Nová Včelnice měla také postup na dosah již po dvou utkáních v Jindřichově Hradci. Jenže Olymp oplatil porážku z druhého utkání série, když dokázal vyhrát také v prodloužení. Čtvrté utkání ale Dranreb již nepustil. Kert i Dobřany dokázali i na hřištích soupeře vyhrát a znamenalo to hladký postup obou favoritů.

Jestřábi Přelouč– Kert Park Praha 2:3 (2:1,0:1,0:1)

Domácí dokázali poprvé v sérii Kertu vstřelit dvě branky. Ale ani to na výhru nestačilo. Kert v Přelouči začal dobře a vedl 1:0 brankou Plzáka. Domácí se ale s play off ještě loučit nechtěli. Díky Marvanovi a Štefanskému skóre otočili a po úvodní siréně vedli 2:1. Ale i tentokrát Kert zbraně nesložil. V 17 minutě vyrovnal Skalický a ve 34 minutě o postupu rozhodl Nechyba.

Konečný stav série 0:3, postupuje Kert

Ohlasy z utkání:

(Petr Michetschläger, kapitán Kert Park):

"Do Přelouče jsme přijeli s cílem ukončit sérii již v sobotu. To se nám také nakonec podařilo, i když naše vítězství se nerodilo jednoduše. Sice jsme v 1. třetině šli do vedení tečí navrátivšího se střelce L. Plzáka, ale poté jsme našimi vlastními chybami nabídli soupeři jak vyrovnání, tak vedoucí branku na 2:1. V dalších dějstvích jsme se hlavně soustředili na zjednodušení hry v našem pásmu a na rychlý přechod středního pásma. Trpělivě jsme pracovali a vyrovnání se dostavilo v polovině utkání. V poslední třetině jsme již Přelouč prakticky před naší branku nepustili a sami 6 minut před koncem rozhodli o našem postupu."

(M. Kohout, www.jestrabi.prelouc.com):

"Pouť play off pro nás končí po nejkratším možném termínu. Je pravda, že zápasy s vítězem základní části byly vyrovnané, ale hraje se na góly, a v tom byl soupeř ve všech třech kláních "o fous" lepší."

CSKA K. Vary – Snack Dobřany 3:7 (0:4,1:2,2:1)

Snack neponechal nic náhodě a CSKA vlétl hned v první třetině, kterou získal poměrem 4:0. Vary si jistě nepřipustily letošní dernieru, ale Dobřany byly i ve třetím utkání lepším týmem. I tentokrát v azylu hrající Vary už jen ve třetí třetině kosmeticky upravili skóre.

Konečný stav série 0:3, postupuje Snack

Ohlasy z utkání:

(zdroj web Snach Dobřany): "Do třetího zápasu v Mostě šli hráči Snacku s obranou taktikou - chtěli vyčkávat na chyby soupeře, který měl poslední šanci něco v sérii uhrát. A chyby skutečně přišly, dokonce nečekaně brzy. Překvapivě nevýrazné CSKA působilo od začátku ospale, azyl v mostecké hale domácím evidentně nesvědčil. Snack proti děravé obraně a nejistému brankáři rychle získal vedení a do první sirény ho navýšil na 4:0. Až poté Vary opět ukázaly, že umí být houževnatým protivníkem. Snížily, ale dobřanský tým vždy včas odpověděl. Přes občasné zmatkování se hosté pokaždé dokázali vrátit k pozorné obraně a to jim neslo ovoce. Náskok z úvodní části se ukázal jako rozhodující pro další vývoj celého zápasu. Vary v druhé polovině utkání možná opticky vyrovnaly hru, ale na větší nápor a výraznější změnu skóre nestačily. I tak byl jejich výkon v sérii hodně slušný - čest poraženým! Ale hlavně: Sláva vítězům!! a taky fanouškům, kteří nás přijeli podpořit až na sever Čech. Snad forma vydrží i v semifinále."

Svítkov Stars Pce – Tatran Třemošná 2:5 (0:1,0:2,2:2)

Hráči z Třemošné přijeli do Pardubic s vědomím, že soupeř je již jednou dokázal porazit a další prohra by mohla být přímo smrtící s ohledem na nedělní utkání, které se hrálo stejně tak v Pardubicích. Tatran ale dokázal domácím vstřelit pět branek a sám inkasoval až v poslední třetině. Matchball tak k nelibosti domácích získali hosté.

Svítkov Stars Pce – Tatran Třemošná 5:4 (2:2,1:0,2:2)

V nedělním utkání byli na tahu především domácí. Pokud chtěli sérii protáhnou ještě do Třemošné, museli nutně soupeře udolat. Svítkovu se to nakonec podařilo, když díky vyhrané druhé třetině uhájili těsné vedení 5:4. Série se tak prodlužuje a vítěze série určí pátý duel na půdě Třemošné.

Stav série 2:2

Dranreb N. Včelnice – Olymp J. Hradec 2:3 (0:0,2:2,0:0)

Domácí si chtěli poslední krok k postupu zajistit již v sobotu, ale Olymp houževnatě vzdoroval. Ve druhé třetině Dranreb již vedl 2:0, ale branka, kterou obdržel při vlastní přesilové hře, dala hostím velkou šanci na zvrat v utkání. To se nakonec podařilo Olympu až v prodloužení, když dokázal využít přesilovou hru výborně hrající Čapek.

Dranreb N. Včelnice – Olymp J. Hradec 4:1 (1:0,1:1,2:0)

Nedělní utkání se vyvíjelo podobně jako sobotní, s tím rozdílem, že Olymp již za stavu 2:1 nedokázal vyrovnat a naopak Marek Hembera v přesilové hře na začátku třetí třetiny směřoval dranreb vstříc postupu. Závěr utkání již zkušený domácí tým pohlídal a navíc Adam pečetil do prázdné branky. Dranreb se tak o krok přiblížil snu vybojovat extraligovou příslušnost.

Konečný stav serie 3:1, postupuje Dranreb

Ohlasy z utkání:

(zdroj web Dranreb N.Včelnice):

"Celkové hodnocení čtvrtfinále - hodně úporný hokejbal , myslím nijak pohledný a bez většího nasazení z obou stran . Je to dané stylem obou týmů . Hradec dobře brání a my neměli možnost se prosadit kombinačně . Olymp nedokázal dát gól v 5 proti 5 a jelikož se hrálo velmi slušně tak to nestačilo .

Opravdu to byly zápasy bez zbytečných nervů , což napětí a zajímavosti nepřidalo . Čas Olympu v budoucnu ještě přijde , a náš doufáme už letos . Vzhledem ke zdravotním problémům poloviny hráčů jsme vzali za vděk týdnu odpočinku , protože jedna série bude pokračovat 5. duelem . Nás čeká semifinále a i tam máme plány naprosto jasné - musíme vyhrát venku a doma postoupit do finále ."

- Ondřej Průša -