1. liga

I. ČNHBL – N. Včelnice, Kert a Dobřany vedou 2:0

První dubnový víkend odstartovalo playoffs 1.ČNHbL. Překvapení na úkor domácích se konalo v Třemošné, kde Svítkov první utkání vyhrál 5:0. Dobřanští se prvním utkání s Vary hodně zapotili. Svítkov na svůj sobotní výkon už v neděli nenavázal a dostal 7 branek.

Ani Vary nedokázaly v druhém utkání navázat na sobotní výkon v Dobřanech. V sobotu podlehly Snacku 5:6 v prodloužení, v neděli vysoko 1:8. Kert si splnil domácí výhry, ale přesvědčivé výsledky nepředvedl 3:1 a 2:1 nad srdnatě bojujícími Jestřábi je mírné překvapení. Jihočeské derby vyznělo lépe pro Dranreb, který letos prvně vyhrál a v nedělním utkání přidal další důležitý bod v prodloužení.

Kert Park Praha – Jestřábi Přelouč 3:1 (1:0,2:0,0:1)

Kert stupňoval v utkání tlak a po dvou třetinách vedl 3:0, jenže Jestřábi nedali kůži lacino. Ve třetí třetině dokázali snížit a do konce utkání neměl Kert absolutní jistotu výsledku.

Kert Park Praha – Jestřábi Přelouč 2:1 (0:0,1:0,1:1)

Neděle se hostům vydařila ještě více než sobotní duel. Kert sice vedl 1:0, ale hosté dokázali utkání dramatizovat, když vyrovnal Hora. Domácí avšak nenechali dopustit překvapení a nakonec dokázali utkání přetavit v další bod v sérii.

Snack Dobřany – CSKA K. Vary 6:5 pp (1:1,2:2,2:2)

Dobřany nakonec „získaly“ nepříjemného soupeře, což první utkání série dosvědčilo. CSKA bylo domácím vyrovnaným soupeřem, ale chuť a štěstí stálo na straně domácích, kteří rozhodli v prodloužení.

Snack Dobřany – CSKA K. Vary 8:1 (2:0,5:0,1:1)

Drama prvního duelu se v Dobřanech neopakovalo. Snack během prvních dvou třetin hosty eliminoval a náskok Snacku 7:0 oba týmy jen kosmeticky upravily.

Tatran Třemošná - Svítkov Stars Pce 0:5 (0:0,0:1,0:4)

Překvapivé vítězství hostí se nerodilo hladce. První část utkání skončila vyrovnaně bez branek. Pak ale hosté zaskočili Tatran brankou ve druhé třetině, kterou umocnili zásahy do černého třetím dějství.

Tatran Třemošná - Svítkov Stars Pce 7:2 (1:0,2:2,4:0)

Domácí favorit nechtěl připustit další zklamání před domácím publikem. Svítkov ale houževnatě vzdoroval. Stejně jako v sobotu rozhodla třetí třetina, kterou tentokrát domácí s přehledem ovládli.

Olymp J. Hradec – Dranreb N. Včelnice 1:4 (0:1,1:3,0:0)

Dobře se vědělo, že hosté konečně nastoupí v plném složení. A právě první, jaro vesměs absentující, lajna hostí dělala domácím problémy. Olymp neukázal nic z drzosti nováčka a o osudu utkání rozhodla zkušenost hostí.

Olymp J. Hradec – Dranreb N. Včelnice 2:3 pp (1:1,1:1,0:0)

Hosté se snažili další bod v sérii Jindřichohradeckého derby, který zajistil bývalý hráč soupeře šťastnou brankou v prodloužení. Dranreb utkání rozhodl především zkušeností v soutěži.

- Ondřej Průša -