1. liga

I. ČNHBL – Nová Včelnice na jaře ještě nebodovala

Zraněními zdecimovaný Dranreb nebodoval ani na hřišti Svítkova a klesl na 4. příčku. Tygři stoupají tabulkou, když dva body získali nad Ďábly. Přelouč vypadla z osmičky pro play off, Kertu nedokázala vstřelit ani jednu branku. Tabulkou klesá i CSKA, které výrazně prohrálo v Dobřanech.

Snack Dobřany – CSKA K. Vary 9:2 (2:1, 1:0, 6:1)

- první utkání 5:1

Dobřany potvrzují své výsostné postavení v tabulce ligy. Tentokrát se do cesty Snacku postavily K.Vary, které domácím sekundovali pouze dvě třetiny. Třetí třetina byla ze strany karlovarských už jen labutí písní. Konečné skóre patří k nejvyšším v letošním ročníku.

Falcon Kročehlavy – Tatran Třemošná 2:8 (0:1, 0:2, 2:5)

- první utkání 3:6

Falcon bojuje o udržení v soutěži, jenže zápas s Třemošnou se domácím hrubě nepovedl. Tatran na Kladně trpělivě navyšoval svůj náskok a ve třetí třetině již dominoval. Domácí dokázali jen výsledek korigovat dvěma brankami. Paradoxně v prvním utkání soupeřů o bodech rozhodovala již třetina úvodní.

Svítkov Stars Pce – Dranreb N. Včelnice 5:2 (1:2, 0:0, 4:0)

- první utkání 4:5

Poslední dějství rozhodlo o překvapení kola. Ještě po druhé třetině hosté z Nové Včelnice v Pardubicích vedli 2:1, ale nepočetný kádr hostí nedokázal vzdorovat tlaku domácích, kteří utkání dovedli do úspěšného konce čtyřmi brankami právě v poslední třetině. Domácí tak drží krok s Olympem J.Hradec, který je v tabulce o příčku výše a v příštím kole s ním svede přímý souboj o lepší postavení v tabulce.

Ohlasy z utkání:

Jakub Štěpán (Nová Včelnice, předseda klubu):

"Upřímně řečeno jsme chtěli uhrát dobrý výsledek , body by byli asi překvapením kola . I když domácí Stars dlouho nepředváděli dle našeho názoru nikterak oslnivý hokejbal . Nová Včelnice má svůj zvuk , ale jak jsme avizovali již minule ,náš současný zdravotní stav z nás dělá spíše lahůdku pro soupeře . Na východ jsme dorazili pouze v 10 a navíc Marek Hembera vyfasoval OT a vzal sebou na trestnou i Miloše Kašpárka. To byla pekelná chvilka kdy jsme točili jen osmičku pozůstalých .Přesto jsme drželi poměrně slušně krok a domácí strhli vedení asi zaslouženě na svou stranu až v závěru . Navíc jsme inkasovali po standartkách . Prohraná buly a 2 góly do prázdné."

Tygři M. Boleslav – Ďáblové Praha 2:1 ss (0:0, 1:1, 0:0)

- první utkání 1:8

Minulý víkend Tygři utíkali „hrobníkovi z lopaty“. Tentokrát doma přivítali Ďábly, kteří hájí 13. příčku zuby nehty. V základní hrací době ani jeden z týmů nedokázal vstřelit rozhodující branku, a tak se týmy o rozdílový bod utkali samostatném střílení, kde byli domácí šťastnějším týmem. Tygry dva body posunuly až na 7. příčku v tabulce, Ďáblové získaným bodem mírně poodskočili svým pronásledovatelům.

Lokomotiva Č. Třebová – Olymp J. Hradec 3:5 (0:0, 1:1, 2:4)

- první utkání 1:5

V tvrdém utkání šli v druhé třetině do vedení domácí, ale hosté jim vedení dlouho nenechali. Do třetí třetiny tak týmy vstupovali za vyrovnaného stavu. Domácí hnáni touhou získat body se ještě více do Olympu zakously, z čehož postupně vyplynulo vedení 3:2. Tragická ale byla koncovka utkání. Hosté nejprve vyrovnali a následně otočili stav skóre na 2:4. Při power play nakonec konečný účet podtrhl hostující Matějka.

Ohlasy z utkání:

Jaroslav Badzik (Česká Třebová, trenér týmu):

"Lokomotiva v dalším z existečních zápasů začala velkým tlakem, který naši hráči nedokázali brankově zúročit. Zápas byl velmi vyrovnaný, branky začaly padat až v úvodu druhé třetiny a vyrovnávací branka soupeře přišla za necelou minutu. Stejnou mincí se nám povedlo reagovat v úvodu posledního dějství na vedoucí branku Olympu. V polovině třetiny jsme šli do těsného vedení a ještě několik minut před koncem jsme braly body (bod), ale mužstvo nezvládlo koncovku zápasu stejně tak jako rozhodčí."

Jaroslav Matějka (Olymp J.Hradec, předseda klubu)

"Domácí nás překvapili tlakem v první třetině. Za úspěchem týmu stojí velmi dobrý výkon brankáře Hovorky, střelce Marka a bojovnost celého týmu. Utkání bylo zbytečně vypjaté, především díky sporným výrokům rozhodčích, a to na obě strany."

Jestřábi Přelouč – Kert Park Praha 0:4 (0:0, 0:3, 0:1)

- první utkání 1:4

Kert čeká na zaváhání vedoucích Dobřan a Přelouč se naopak snaží o play off. Kert papírové předpoklady v Přelouči bezezbytku naplnil. Domácím se nepodařila kontrovat v druhé třetině, kterou hosté vyhráli 3:0 a když ani v poslední třetině nedokázali brankáře hostí překonat, veze Kert z Přelouče plné 3 body.

Ohlasy z utkání:

Martin Šmíd (Přelouč, kapitán týmu):

"Nesehráli jsme s druhým týmem tabulky, který prokázal u nás svoji kvalitu, špatný zápas. Selhali jsme však v koncovce,a zlobím se na své spoluhráče, že po druhém obdrženém gólu řeší věci, které nejsou na místě, vypadávají z koncentrace a z toho nám soupeř dá za 21 vteřin další branku, která rozhodla o osudu zápasu."

Veronika Štroufová (Kert park, vedoucí týmu):

"Byl to velmi těžký zápas, a to z mnoha pohledů. V Přelouči jsme nikdy nevyhráli. Velkým problémem pro nás byl nekvalitní povrch, který dělal našim technickým hráčům problémy. Po první bezbrankové třetině se již štěstí přesunulo na naší stranu. Ve druhé třetině jsme soupeři "nasázeli" tři góly, když se nejprve trefil Kruček a pak v rozmezí dvaceti sekund i L. Plzák a Strejček. Ve třetí třetině už jsme si výsledek pohlídali, když jsme ubránili všechny oslabení a v tom posledním dokonce zvýšil opět Kruček na konečných 4:0 z našeho pohledu. Velkou zásluhu na našem vítězství měl golman Radek Picka, který předvedl opravdu vynikající výkon."