1. liga

I. ČNHBL – 17. kolo – body pro zachraňující se týmy

Tygři dokázali vyloupit jih, domů vezou 6 bodů. Kročehlavy a Ďáblové překvapili. Tygři na jihu dohrávali v sobotu s Novou Včelnicí a domácím připravili nemilé překvapení v podobě plného bodového zisku za výhru 4:2.

Domácí sice v utkání vedli již 2:0, ale zranění 3 hráčů domácích neblaze zapůsobilo na ostatní hráče Dranrebu, kteří náskok nedokázali udržet.

Komentář k utkání zaslal Jakub Štěpán hrající předseda HC Dranreb N. Včelnice: "Do poloviny zápasu jsme byli jednoznačně lepší a s touto částí jsme na 100% spokojeni . To že nepadaly góly teď ještě nevadí , ale projev naprosto podle představ . Pak se přišla na náš stadion podívat paní smůla a zůstala až do konce. Za mantinelem se od té doby začali scházet - Slanina, Dvořák, Chán, Landkammer. A to od začátku chyběli Muller a Schovanec . Herně se projev samozřejmě zhoršil a hosté neměli co ztratit. Myslím, že jim výborně zachytal brankář Slivko. Navíc nás hosté vyškolili v produktivitě a ze 6 pokusů ve 3.dějství 3x trefili. Mrzí to že jsme prohráli doma, na druhou stranu soupeř asi toužil tentokrát po bodech víc a tak jsme se museli sklonit. Perličkou bylo nastoupení náhradního gólmana Šustra po druhé třetině do útoku - bohužel ani to nám nepomohlo."

"Domácí začali velkým tlakem, ale do vedení je dostala až využitá přesilovka. Hra se od druhé třetiny vyrovnávala a od třetiny třetí jsme měli více šancí my. Zápas nevyhrál lepší tým, ale ten, kdo dal do hry více srdce." Za Tygry hodnotil Roman Hnátek.

Dobrou jarní formu mladoboleslavští potvrdili i v Jindřichově Hradci, kde domácí, stejně jako Nová Včelnice, nezvládli poslední třetinu. Olymp hrál s Tygry vyrovnanou partii bez branek dvě třetiny, ale právě tu poslední hosté vyhráli stejně jako celé utkání 4:1 a vezou z "tripu" zasloužených 6 bodů.

"Neproměňujeme své šance, už pohár z Vlašimí byl z naší strany plonkový a hrát utkání na 1:0 nejde! Na koncovce musíme zapracovat, pokud chceme udržet play off. Soupeř si trpělivě počkal na naše chyby, které dokázal zúročit a my jsme naopak v koncovce selhali. V tom byl především rozdíl jinak vyrovnaného utkání." hodnotil utkání O.Průša, brankář Olympu. I k tomuto utkání se za Tygry vyjádřil Roman Hnátek "Zápas byl vyrovnaný od začátku, ale vyložené šance si vypracovali domácí. O našem vítězství rozhodl začátek třetí třetiny, kdy dvakrát skóroval ještě stále dorostenec Tomáš Wintr. Domácí ještě snížili, ale konec třetiny byl opět v naší režii. V obou zápasech nás velkou měrou podržel náš nový brankář Radek Slivko, který k nám přestoupil z konkurenční České Třebové. Teď však musíme potvrdit vybojované body v domácím zápase s Ďábly".

V sobotu své utkání předehrávaly Kročehlavy, které přivítaly Svítkov. Hosté nepotvrdili dobrý výkon z Českého poháru, kdy vyřadili Kovo a na Kladně nedokázali vstřelit ani branku. Falcon si tak připsal zasloužené vítězství 4:0.

Branek prosté utkání se odehrálo v Třemošné, kam vyrazili pražští Ďáblové. Tím nejtěsnějším rozdílem skončilo utkání díky trefě hostí z druhé třetiny.

Zavřené hřiště Karlových Varů zkrátilo cestu Kertu. "Domácí" CSKA druhému týmu tabulky podlehlo v Plzni 1:3. Nelehké utkání hosté rozhodli dvěma góly z poslední třetiny. Utkání hodnotil Petr Michetschläger, kapitán hostí: "V utkání, ve kterém domácí pečlivě bránili a dobře zachytali oba brankáři, jsme se po rychlém vedení nemohli dlouhou dobu znovu prosadit. Zákonitě pak přišlo vyrovnání, což ještě více znásobilo snahu a tlak našeho týmu a vítězství jsme nakonec strhli na naší stranu. Domácí však potvrdili, že pokud se soustředí pouze na hru, mohou být velice těžkým soupeřem."

Vedení v tabulce si pohlídal dobřanský Snack, když doma jasně přehrál Lokomotivu Česká Třebová 7:2. Domácí pravidelně navyšovali svůj náskok, když své trefy dokázali rozdělit do všech třetin. "Úvodní branka po několika vteřinách naše hráče probudila. V první třetině dokázali plnit taktické pokyny a držet s domácím týmem krok, který jak se očekávalo využíval svých standardních silných zbraní tj. přesilovky a bule. Našim nejlepším hráčem na hřišti byl jednoznačně mladý Válek, střelec obou branek, který se svým celoplošným pohybem dostával do brankových příležitostí a také je nabízel svým spoluhráčům. V dalších kolech náš tým čekají existenční zápasy," uvedl k utkání svého týmu Jaroslav Badzik (Lokomotiva Česká Třebová)

Právě Česká Třebová klesla na poslední příčku tabulky. Ďáblové drží o jeden bod 10 místo před Kročehlavy. 8 příčka Přelouče je rázem v ohrožení dalším týmem! Tygři si jistě budou brousit drápy na play off. Střed tabulky se nikterak nezměnil, v čele začíná unikat první dvojice.

- Ondřej Průša -