1. liga

SERIÁL PODZIM 06 - HC Kert Park Praha

1.ČNHbL - 2.místo - Pražský tým patří letos k velkým favoritům na celkového vítěze. Finále této soutěže ale ještě neokusil. Bodík ztráty na vedoucí Dobřany, které navíc dokázal v průběhu sezóny dvakrát porazit není nesmazatelný.

Kert se letos již pohyboval na první příčce tabulky, ale problém týmu se jmenuje Tatran Třemošná. Statistikám brankářů soutěže vévodí Leoš Gerlich, střelecky si tým vede, s Novou Včelnicí, nejlépe. Úvod soutěže týmu vyšel, v prvním kole 10:5 výhra s Kročehlavy, důležitá výhra v Dobřanech 2:0. První body ztratil favorizovaný Kert ve třetím kole na půdě nováčka z Jindřichova Hradce, ale v dalším vele těžkém utkání sezony v Nové Včelnici Kert předvedl skvělý výkon a domácí Dranreb obral o všechny body. Pak ale přišla plná bodová ztráta, a to s Třemošnou. Následujících 10 kol neokusil tým hořkost prohry. Tým se vypořádal i s takovými soupeři jako Snack Dobřany a podruhé i s Novou Včelnicí. Jedinými kdo Kertu body ubral v této sérii byli paradoxně poslední týmy z tabulky, tedy Tygři a Kročehlavy. Oba týmy s Kertem prohráli až po nájezdech. Kdo jiný ale mohl Kert obrat o tři body? Opět Třemošná. V posledním podzimním kole si Kert z Třemošné odvezl porážku 4:5.

Tým v jarní části

Utkání doma: Svítkov Stars Pardubice, Lokomotiva Č. Třebová, Ďáblové Praha

Utkání venku: CSKA K. Vary, Jestřábi Přelouč, Tygři Ml. Boleslav

Největší rivaly má už Kert za sebou. Nepříjemná utkání se ale určitě Kertu nevyhnou. Svítkov bude chtít v tabulce na 5. příčku, Lokomotiva utéct od nejspodnějších pater tabulky, Ďáblové také. I venku to bude těžké u všech třech soupeřů. Vary jsou doma hodně nepříjemné, Přelouč chce udržet play off a Tygři chtějí utéct katovi, v podobě sestupu.

Dotazník

- na dotazy odpovídali: kapitán Petr Michetschläger a trenér Jiří Novák.

1. Jak hodnotíte vystupování Vašeho týmu v podzimní části I. ČNHBL?

Myslím, že komplexně musíme výkony v podzimní části hodnotit pozitivně. Samozřejmě, že ne vždy byly naše výkony ideální, ale delšímu výpadku jsme se vyhnuli.

2. Který tým byl pro Vás nejtěžším, který nejlehčím soupeřem?

Těžkých soupeřů je v soutěži více. Proto bych se spíše zaměřil na soupeře nejnepříjemnějšího, a tím podle mě je Třemošná. A není to jen kvůli tomu, že nás jako jediná dokázala v letošní soutěži porazit. Její herní styl nám prostě nesedí a už i v loňském play-off v 1.kole mnoho nechybělo a mohla nás vyřadit.

Jaký tým byl nejlehčím soupeřem? Těžko hodnotit, ale nejsnadnější zápas jsme letos zřejmě sehráli v České Třebové, kde jsme bez jakýchkoli problémů vyhráli 10:0.

3. Chystáte nějaké změny v kádru? Jaké?

Pro jarní část soutěže žádné velké změny nechystáme. Vše se bude odvíjet od zimní přípravy.

4. Jaký máte cíl pro jarní kola základní části?

Bylo by dobré, kdybychom si během posledních 6-ti kol vytvořili co nejlepší pozici pro play-off.

5. Jaké umístění na konci soutěže je Vaším cílem?

Vzhledem k předváděným výkonům a postavení v tabulce si nemůžeme dávat menší cíl než minimálně postup do finále I. ČNHbl.

6. Jaký je Váš tip na vítěze soutěže?

Tak to bych nerad tipoval, protože adeptů na vítězství je letos více. Věřím, že nakonec na pomyslný vrchol dojde náš tým.

Statistiky týmu:

Střelec týmu: Plzák Lukáš ( 19 branek)

Nejproduktivnější hráč týmu: Plzák Lukáš ( 19+5 k.b.)

Nejlepší nahrávač týmu: Kruček Martin ( 13 nahrávek)

Nejtrestanější hráč týmu: Sikora Tomáš ( 37 tr. minut)

- Ondřej Průša -