1. liga

SERIÁL PODZIM 06 - TJ Paramo Svítkov Stars Pce

1.ČNHbL - 6.místo - Velmi nevyzpytatelní – tak by se dvěma slovy dal charakterizovat pardubický celek. Jeden z nejstarších klubů prochází dlouhodobě obrodným procesem. Po létech práce s mládeží přišel děsivý útlum a teprve až léto těsně před začátkem soutěže naznačovalo návrat k tradicím.

Starší dorost získal práva na extraligu MD, což mělo být povzbuzením do nové sezóny hlavně pro A tým v 1.NHbL.

Od začátku sezony se svítkovské „hvězdy“ prezentují jako nevyzpytatelný tým. Na výsledcích je to zjevné. Úvodní utkání s Tygry a Přeloučí tým zvládl, ale další hrací víkend přinesl prohry ve Varech a v Třemošné. Ani další domácí klání nedopadla pro pardubické dobře. Remíza s Dobřany sice překvapila, ale porážka od Kročehlav o to víc! Další nepovedené víkendy měl tým na jihu a doma s pražskými týmy. V této sérii si tým připsal pouho pouhý jeden bod s Ďábly. To vše ale zlomila kontumační výhra nad Tygry, kteří do Pardubic vůbec nedojeli. Série 4 výher v řadě tým katapultovala až na 5. příčku, kterou tým nakonec neudržel po porážce v posledním podzimním kole v Dobřanech. Tým trpí ještě jedním nešvarem. Je druhým nejtrestanějším týmem v soutěži.

Tým v jarní části

Utkání doma: Dranreb N. Včelnice, Olymp J.Hradec

Utkání venku: Falcon Kročehlavy, Ďáblové Praha, Kert Park Praha, Lokomotiva Č. Třebová

Svítkov nemá lehký los. Pouhá dvě utkání čeká tým na domácím kolbišti. Nová Včelnice bude favoritem, ale souboj s Olympem bude hodně klíčový. Tým bude chtít určitě nováčkovi vrátit porážku z J. Hradce a navíc se dostat před tento tým na 5. místo v tabulce. Kvalitu a zkušenosti týmu určitě prověří týmy hrající o bytí a nebytí, tedy Falcon, Ďáblové a v derby Lokomotiva. Těžký soupeř bude určitě Kert. Osmičku pro play off už asi tým neztratí, jen může získat. Do první čtyřky se ale už kdokoliv těžko vmísí.

Dotazník

- na dotazy odpovídal: Jiří Bitnar (trenér týmu)

1. Jak hodnotíte vystupování Vašeho týmu v podzimní části I. ČNHBL?

Co se týká výsledků a postavení v tabulce je výsledek uspokojivý, velký problém je ale naše postavení v tabulce trestů. Inkasujeme mnoho zbytečných trestných minut a z toho těží naši soupeři - viz. zápas s Novou Včelnicí, kde jsme ze hry nedostali gól, pouze v oslabení.

2. Který tým byl pro Vás nejtěžším, který nejlehčím soupeřem?

Všechny týmy jsou letos hodně vyrovnané a je těžké hrát s kýmkoliv a zároveň porazit kohokoliv. Nelze jednoznačně určit nejtěžšího nebo nejlehčího soupeře.

3. Chystáte nějaké změny v kádru? Jaké?

Pokud nějaké změny budou, tak minimální. Kádr jsme obměnili na začátku sezony a myslím, že největší "škatulata" nás čekají pro sezonu příští.

4. Jaký máte cíl pro jarní kola základní části?

Jasným cílem je play-off, takže na jaře vyhrát co se dá... a soupeř dovolí.

5. Jaké umístění na konci soutěže je Vaším cílem?

Cílem je zahrát si play-off a tam projít do poslední čtyřky. Bude to při vyrovnanosti týmů velice těžké a bude hodně záležet na momentální formě a psychickém rozpoložení.

6. Jaký je Váš tip na vítěze soutěže?

Hodně silná a papírově nejlepší je čtveřice Dobřany,Kert,Nová Včelnice a Třemošná. Doufám, že i mi ,,ostatní,, je dokážeme potrápit a určitě nedáme svoji kůži zadarmo. Soutěž ať vyhraje ten nejlepší. Tím přeji všem týmům 1.ČNHBL mnoho zdaru a úspěchů ve zbytku sezony.

Statistiky týmu:

Střelec týmu: Petr Jílek ( 7 branek)

Nejproduktivnější hráč týmu: Petr Jílek ( 7+6 k.b.)

Nejlepší nahrávač týmu: Ondřej Waber ( 11 nahrávek)

Nejtrestanější hráč týmu: Lukáš Vlasák ( 69 tr. minut)

-Ondřej Průša -