1. liga

SERIÁL PODZIM 06 - HC Jestřábi Přelouč

1.ČNHbL - 8.místo - Již tradiční účastník I. ČNHbL v letošní sezoně zůstává mírně za předpoklady. Po loňské úspěšné sezóně byly očekávání jistě vyšší. Navíc v letních měsících navázaná spolupráce s extraligovým Hradcem Králové slibovala pozici ve vyšších patrech tabulky.

I přes ne zcela přesvědčivý začátek ale Jestřábi drží pozici pro play off.

Jestřábi použili doposud nejvíce brankářů ze všech týmů v soutěži, ale nejlepší statistiky si zatím drží Jan Kraus, který se do svatyně přeloučského týmu postavil pouze 3 x. Jestřábi letos podávají dost nevyrovnané výkony. Vše začalo remízou s Českou Třebovou a propadákem doma se Svítkovem. Na Kladně tým přehrál místní Falcon, ale pak se dlouhou dobu tým trápil a získal pouhé tři body, a to za prohru po nájezdech s Olympem a Třemešnou a remízu s Ďábly. Tříbodová výhra přišla až po osmy utkáních, kdy do Přelouče zavítalo varské CSKA a odvezlo si nášup 8:1. následovaly ale opět nevyrovnané výkony. Výhra nad Třebovou, prohra se Svítkovem, výhra nad Falkonem, prohra s Dobřany. Na závěr podzimu tým cestoval po jihu Čech. V Nové Včelnici tým dokázal utrhnout dva body, v Jindřichově Hradci ale Jestřábi už takové štěstí neměli.

Tým v jarní části

Utkání doma: Kert Park Praha, Ďáblové Praha, Tygři Ml. Boleslav

Utkání venku: Tatran Třemošná, CSKA K. Vary,

První jarní utkání si tým předehrál v Nové Včelnici a před Ďábly a Třebovou má náskok 5 bodů. Los nakonec přivede do Přelouče týmy, se kterými domácí budou bojovat o play off, tedy Ďábly a Tygry. Tato utkání budou mít jistě zajímavý náboj z obou stran. Navíc do Přelouče zavítá ještě vedoucí Kert. I venku může tým sbírat body. S Třemešnou se doma dařilo, Vary byly v Přelouči neškodné! Ze všech týmů od 12. až po 8. místo má Přelouč jednoznačně nejlepší výchozí pozici, navíc na Vary týmu chybí pouhý bodík!

Dotazník

-na dotazy odpovídal Martin Kohout

1. Jak hodnotíte vystupování Vašeho týmu v podzimní části I. ČNHBL?

Špatný vstup do nové sezóny ovlivnil výkon mužstva v nadcházejících zápasech. Herní projev nebyl na špatné úrovni, chyběla koncovka a možná trochu štěstí. Zklamáním jsou určitě obě prohry v derby se Svítkovem.

2. Který tým byl pro Vás nejtěžším, který nejlehčím soupeřem?

Nedá se hodnotit, který zápas byl nejlehčí a který nejtěžší. Určitě se nám líbilo utkání s Dobřany a s Novou Včelnicí.

3. Chystáte nějaké změny v kádru? Jaké?

Rozhodně bychom do týmu chtěli přivést alespoň další dva starší a hlavně zkušené hráče, kteří by dokázali na sebe vzít v důležitých okamžicích odpovědnost. A také bychom rádi více začlenili hráče z našeho dorostu.

4. Jaký máte cíl pro jarní kola základní části?

Cíl je dostat se do play-off .

5. Jaké umístění na konci soutěže je Vaším cílem?

Ten první cíl je jak bylo řečeno play-off, ten druhý prolomit čtvrtfinálovou bránu play-off a postoupit do semifinálových vod.

6. Jaký je Váš tip na vítěze soutěže?

Můj tip je Kert Park Praha.

Statistiky týmu:

Střelec týmu: Jan Příhoda ( 8 branek)

Nejproduktivnější hráč týmu: Jan Příhoda ( 8+1 k.b.)

Nejlepší nahrávač týmu: Martin Šmíd ( 5 nahrávek)

Nejtrestanější hráč týmu: Jan Příhoda ( 41 tr. minut)