1. liga

1.ČNHBL – Dobřany střídají KERT a na čele přezimují

16. kolo 1.České národní hokejbalové ligy přineslo opět změno na čele tabulky. Změnu, která bude platná až do jarního pokračování soutěže. Pražský KERT potvrdil, že s Třemošnou se mu letos nedaří. Dokonale toho využil dobřanský Snack, který nezaváhal v Pardubicích.

"Přijeli jsme do Třemošné vrátit domácím prozatím jedinou porážku v soutěži. To se nám také do poloviny zápasu dařilo a vedli jsme zaslouženě o dvě branky. Ale domácím se podařilo ještě do konce druhé třetiny výsledek zkorigovat a my jsme pak nezachytili jejich nástup do posledního dějství. Když se nám ani přes závěrečný tlak nepodařilo vyrovnat, zůstaly tak 3 body v Třemošné", hodnotil utkání kapítán KERTu Petr Michetschläger.

Dobřany se v Pardubicích mohly vyšplhat na čelo tabulky a od počátku utkání tahaly za delší konec. Jednobrankový rozdíl z první třetiny Snack uhájil i po druhé třetině. Hosté nakonec utkání dovedli do vítězného konce, čímž si zajistili pohodovou zimní přestávku strávenou na čele tabulky.

Třetí v pořadí, Nová Včelnice, předehrávala svůj duel s Přeloučí. Domácí Dranreb není v top formě a o jednobrankové vedení přišla ve třetí třetině. Navíc selhali i střelci v souboji o bod. Jestřábi tak vezou ze "Včelky" překvapivé 2 body. Díky nim se tým velmi přiblížil v tabulce dalším Jihočechům z Jindřichova Hradce.

Právě s místním Olympem se Jestřábi utkali v neděli, navíc v utkání takřka o 6 bodů. Do utkání vstoupili lépe hosté, jenže ofenziva Olympu v druhé části utkání zabojovala a třemi brankami vývoj utkání otočila. Hosté ještě dokázali snížit ve třetí třetině, ale vyrovnání se již nedočkali. Martin Čapek (Olymp J.Hradec): "Utkání bylo divácky určitě atraktivní. V utkání jsme byli lepším týmem. Bohužel za stavu 3:1 jsme nedokázali proměnit přesilovou hru 5 na 3, navíc Lukáš Soukup neproměnil své solo přes půl hřiště, když z úhlu minul zcela odkrytou branku. Branka na 4:1 by soupeře určitě zlomila. Za stavu 3:2 hosté prokázali zarputilost a v závěru nás zatlačili. V této fázi jsme při power play nedokázali dvakrát trefit prázdnou branku. Jsme ale rádi, že 3 body zůstaly doma."

V utkání domácího CSKA a Ďáblů Praha šlo o hranici play off v tabulce. Navíc při plném bodovém zisku by se Ďáblové dotáhli na Přelouč a Karlovy Vary. Byly to právě domácí CSKA, které nechtělo dopustit tříbodovou ztrátu a na soupeře zatlačilo hned v první třetině, kterou zvítězilo 3:0. Ďáblové nakonec zabojovali ale na vítězství to nestačilo.

Česká Třebová se pod taktovkou "letohradského" trenéra Motyčky odpoutala ode dna tabulky. "Na poslední domácí zápasy se na střídačku Lokomotivy postavil Martin Motyčka, který jako součást spolupráce Letohradu a České Třebové vyplnil prozatím prázdné místo po odvolaném trenérovi. Tým pod jeho taktovkou absolvoval už několik tréninkových jednotek a i díky sledování několika předchozích zápasů, trenér věděl co od hráčů může čekat." (zdroj – web Č. Třebové). Posledním letošním soupeřem týmu v lize byl Falkon Kročehlavy. A právě tým trenéra Motyčky předvedl zlepšenou defenzivu a díky ní si připsal 3 body. Lokomotiva tak opustila pásma sestupu.

- OP -