1. liga

1.ČNHBL – KERT, Dobřany a Svítkov o víkendu na 100%

V České národní hokejbalové lize mohou být po 14. a 15. kole spokojené především týmy KERTu, Dobřan a Svítkova, které neztratily ani bod. KERT navíc dokázal porazit největšího soka o čelo tabulky ve šlágru 15. kola, Novou Včelnici.

Utkání se kvalitou velmi přiblížilo bojům v play off v němž domácí byli šťastnější díky dvěma brankám v poslední třetině.

Dobřany vezou 6 bodů za výhry v Boleslavi a Přelouči. Především Jestřábi dokázali Snack potrápit, i když celé utkání „paradoxně“ jestřábi doháněli šneky! "Opět vyrovnané utkání ve kterém dominovala obrana Dobřan, především při přesilových hrách domácích Jestřábů. V druhé části hráli Jestřábi dokonce celé dvě minuty přesilovou hru 5 na 3, ale ani v této herní situaci se jim skórovat nepodařilo. V úplném závěru utkání, 4 vteřiny před závěrečným hvizdem nařídil rozhodčí trestné střílení proti Dobřanům. Domácí tak měli šanci na zisk alespoň bodu za remízu, ale gólman Dobřan nájezd kryl." Pro www.hokejbal.cz sdělil domácí komentátor Martin Kohout.

Svítkov jednoznačně rozstřílel oslabené Karlovy Vary a pohodu ze sobotního duelu si tým přenesl do utkání nedělního. Na domácí Svítkov totiž nestačila ani papírově favorizovaná Třemošná. Svítkov se díky těmto výhrám dokázal dostat již na 5. místo tabulky. Utkání Svítkovských "hvězd" nám okomentoval Petr Jílek (vedoucí týmu Svítkova): "Karlovy Vary přijeli s minimem hráčů, což už se v této lize hrát nedá. V úvodní třetině ještě se silami stačili, ovšem ve druhé jsme si otevřeli střelnici a dvanácti brankami nakonec překonali rekord jedenáctigólové Nové Včelnice. Západočechům z Třemošné se povedla úvodní třetina, kterou vyhráli i díky brance v oslabení 0:2. Jenže tento stav jako by je ukolébal. Naši hráči nejprve snížili v přesilovce a poté v polovině zápasu přišlo šestiminutové oslabení, které nakonec bylo zlomové pro celý další průběh. Vlasák, Kazda a Jílek třemi brankami ve vlastním oslabení stav otočili na 4:2, což čtvrtý tým tabulky vykolejilo. Ve druhé půlce soutěže jsme ještě neztratili bod a čtvrtou výhrou v řadě jsme utekli svým pronásledovatelům, kteří jsou na hranici play-off."

O příčku níže se naopak posunul Jindřichův Hradec, kterému putování do Prahy výrazně zhořklo, především díky nedělní porážce 5:2 od domácích Ďáblů. Olymp navíc stejným rozdílem prohrál i v sobotu s KERTem. Utkání přiblížil Petr Michetschläger (kapitán KERT parku): "Náš tým byl od začátku lepší, i když jsme se gólově prosadili až ve druhé třetině, kdy jsme utekli soupeři na rozdíl čtyř branek. Soupeř sice během dvou minut snížil na dvou brankový rozdíl, ale pak jsme ještě jednu branku přidali a zkušeně si zápas pohlídali."

Ani Nová Včelnice nemůže být spokojena s víkendem v Praze. Matný výkon proti Ďáblům přinesl 3 body za hubenou výhru 2:1. utkání za hosty hodnotil Jakub Štěpán: "Ze soupeře byl znát až velký respekt a vypadalo to na bezproblémové utkání . Nicméně střelou zpoza modré čáry se domácí ujali vedení . A tak začali vystrkovat růžky . Myslím si , že jsme měli více gólových šancí a zaslouženě jsme do pauzy vyrovnali . Vlastně rozhodující moment přišel při přesilovce 5 vteřin před koncem 2.třetiny . Samozřejmě že jsme chtěli výsledek potvrdit , ale gól už jsme nepřidali , a tak po nemastném - neslaném výkonu zůstaly všechny body dle plánu u nás." Tým svůj výkon sice proti KERTu výrazně zlepšil, ale na výhru to nestačilo. Dranrebu se tak nepodařil útok na první místo v tabulce a navíc ještě o jedno místo klesl. I utkání KERT – N.Včelnice hodnotil Jakub Štěpán: "Pro nás to bylo utkání roku . Rozhodně jsme přijeli neprohrát ,protože pouze tento výsledek nám zaručoval boj o celkové prvenství po základní části . Utkání bylo na velmi slušné úrovni a dovolím si tvrdit , že i vyrovnané . Domácí vždy o gól vedli . Ten poslední už jsme vymazat nedokázali . Příležitostí jsme k tomu měli opravdu dost . Asi tu největší spálil Dvořák , který minutu před koncem nedal trestné střílení . Nicméně jsme si v neúplné sestavě zahráli zase dobrý a vyhecovaný hokejbal , plný osobních střetů a zvratů . Tento výsledek nás posunul až na 3.místo . Vzhledem k rozlosování je o vítězi jasno , naše rozlosování je hodně příznivé v tom ohledu , že si o postavení rozhodneme sami v posledních 3 utkáních bez ohledu na ostatní . Loni se nám taktika vyplatila , tak doufám že současné situace využijeme podobně . Teď nás čeká zasloužené loučení po dlouhém podzimu doma v sobotu od 13,00 proti Přelouči . Náš oblíbený soupeř už ve Včelnici dokázal vyhrát a navíc jeho výkonnost jde nahoru . Pevně věřím , že Jestřábům přistřihneme křídla ."

Po třech bodech si připsali i týmy pohybující se na chvostě tabulky. České Třebové nejprve ujel vlak s Třemošnou, ale nedělní přejetí Karlových Varů rychlíkem přineslo Lokomotivě veledůležité 3 body.

Mladoboleslavští Tygři v sobotu doma podlehli Dobřanům, v neděli se ale tým vzepřel Falkonu a zvítězil 6:3. Falkon navíc prohrál ještě v Přelouči, a to fotbalově 0:1 a díky dvěma porážkám se dostal nebezpečně blízko právě Mladé Boleslavi a České Třebové! Postřeh z utkání nám zaslal Martin Kohout: "Ve vyrovnaném utkání byli nakonec těmi štastnějšími domácí Jestřábi, kterým se v závěrečné třetině podařilo vstřelit jediný, ale jak se nakonec ukázalo tak i vítězný gól. Kročehlavy v závěru utkání zkoušeli i power play, ale zkušená lajna Jestřábů vedená kapitánem domácích Martinem Šmídem si hubené vítězství pohlídala."

- op -