1. liga

1.ČNHBL – Kert Park se vyšplhal na čelo soutěže

Víkendový program I. ČNHbL začal dohrávkami 20. kola v nichž favorité nezaváhali. Nová Včelnice dala domácím Karlovým Varům šanci pouze v první třetině. Pak ale favorit začal proměňovat své šance.

Utkání které skončilo vítězstvím hostí v poměru 6:2 komentoval Jakub Štěpán: "V tomto utkání se opět potvrdilo, že domácí nemají zájem o hokejbal avšak pouze o likvidaci protihráčů. Po vyložených šancích Marka Hembery však udeřil jako první soupeř ve hře 4 na 4. Znovu jsme pečlivě dobývali domácí svatyni a kýžené srovnání přinesla branka Libora Slaniny až na začátku 2 třetiny. Za necelou minutu jsme přidali druhý gól a soupeř začal hrát svojí zákeřnou hru. Do konce druhého dějství se nám podařilo ještě 6 vteřin před koncem zvýšit náskok na 1:3. Třetí třetina byla pravým očistcem. Soupeř využíval slovních výpadů (po utkání na tebe vytáhnu kudlu) i fyzických výpadů, aby nás vyvedl z rovnováhy, ale tentokrát perfektní disciplína rozhodla o tom, že body domů povezeme my. Při odchodu do kabin po konci utkání byl domácím fanouškem inzultován rozhodčí, kdy byl 2xkrát bodnut ocelovou špičkou deštníku do žeber a posléze byl udeřen deštníkem do krku. Deštník byl rozlomen na 2 půlky a Policie ČR řešila případ inzultace rozhodčího. Pro K.Vary mám pouze jedno doporučení: zavřít hřiště".

Ani Tatran Třemošná doma nezaváhal. Nováček z Jindřichova Hradce sice vedl 1:0, domácí ovšem rychle kontrovali a nakonec utkání dovedli k vítězství 4:1.

Nedělní 13. kolo přineslo souboje sousedů v tabulce. V soubojích o špici tabulky přivítala Třemošná lídra soutěže z Nové Včelnice. Vyrovnané utkání skončilo fotbalovým výsledkem 1:1.

Šanci obsadit čelo tabulky tak měl jeden z týmů ze souboje Dobřan a Kertu. Domácí Snack utkání ovšem nezvládl a tak si Kert, byť jen o skóre, výhrou 5:1 zajistil vedení v soutěži.

Stále se zlepšující Ďáblové si ve středočeském derby vyšlápli na Kročehlavy. Domácí Falcon totálně vyhořel v druhém dějství, a tak Ďáblové vezou z Kladna zasloužené 3 body.

Souboj takřka o 6 bodů se odehrál v Karlových Varech, kam přicestoval Jindřichův Hradec. Soupeři se nakonec rozešli smírně 2:2. Utkání komentoval Jaroslav Matějka: "To, co se odehrálo v Karlových Varech nemělo s hokejbalem nic společného, byla to parodie. Pískali nás rozhodčí, kteří byli napadeni a zmláceni při sobotním zápase novovčelnického týmu. Každému asi dojde, jak to muselo vypadat. Už ve čtvrté minutě jsme prohrávali 0:2, když jsme dostali dva góly v oslabení. Po celý zápas jsme byli lepší a zasloužené vyrovnání se nám povedlo tři minuty před koncem. Ve Varech se začalo o hodinu a půl později, kolem hřiště jedno velké smetiště, na půlce hřiště potopa, v kabinách nehorázný nepořádek, bylo nám z toho doslova smutno. Tímto směrem by se hokejbal neměl ubírat, to je špatné."

Česká Třebová přivítala na svém hřišti mladoboleslavské Tygry s nadějí v případě úspěchu se na soupeře výrazně dotáhnout v tabulce. Domácí tým zabojoval a s vypětím sil uhájil výhru v poměru 5:3.

Svítkovské „hvězdy“ hostily Přelouč. Souboj o posun v tabulce vyšel nakonec lépe pro domácí, kteří soupeři za vyrovnaného stavu utekli v druhé třetině a s klidem utkání dovedli do vítězného konce.

- op -