CROSSDOCK Extraliga

Kádr je zde kvalitnější, tvrdí trenér Kert Parku David Kuna

Jedním z adeptů na nejvyšší příčky v novém soutěžním ročníku CCM Extraligy bude bezpochyby celek z hlavního města – Kert Park Praha. Vyřazení ve čtvrtfinále s pozdějším finalistou z Kladna neustále přetrvává v hlavách hráčů, motivuje je však stále k lepším výsledkům.

Chceme pomýšlet výše než loni! nezastírá cíle trenér Kuna

Jak jste spokojen s průběhem letní přípravy po herní a výsledkové stránce?

Výsledkově můžeme být rozhodně spokojeni. Podařilo se nám vyhrát tři zápasy, herně to zatím nejsme my, protože především dáváme dohromady mužstvo. Snažíme se, aby si hráči sedli i po lidské stránce, v našem případě se tedy jedná o komplexní přípravu s cílem dát mužstvo dohromady před začátkem nové sezony.

Vzhledem k první odpovědi je jasné, že přišla řada nových hráčů. Na koho chcete v následujícím ročníku sázet?

Chceme sázet na základní osu hráčů, které jsme tady měli v loňské sezoně. Jsem velmi rád, že se nám podařilo většinu udržet. Navíc jsme konečně dotáhli přestup Tomáše Wróbela, zdravotně snad bude v pořádku Libor Topolánek, stavět budeme na řadě hráčů. Nových jmen je tu spousta, ať už se jedná o hráče z Jihlavy, Letohradu, Berouna či Prachatic.

Jaký je tedy váš cíl v následujícím ročníku?

Našim jednoznačným cílem je play-off. Dále, abychom se dali herně dohromady, byli konkurence schopní s nejlepšími týmy. Nechci říkat, že si chceme troufat na první čtyřku, ale máme kádr silnější než vloni a budeme chtít pomýšlet ještě výše. Samozřejmě je nám jasné, že to nemusí jít hned, musíme jít zápas od zápasu a zůstat nohama na zemi.

V prvním kole vás před vlastními fanoušky čeká Letohrad. Jaké očekáváte utkání?

První zápas, vstup do extraligy plný očekávání. Zápas musíme vyhrát, chceme za tři body. Bude důležité, aby si hráči plnili svoje pokyny, abychom od samotného začátku fungovali jako celek. Chceme potvrdit naši kvalitu a ukázat, že to s následující sezonou myslíme opravdu vážně.

Útočník Tomáš Fejfar: Zklamání z vyřazení v semifinále přetrvává

Jak s odstupem hodnotíte minulý ročník, zklamání z vyřazení ve čtvrtfinále už opadlo?

Stále tam nějaké zklamání je. Ten tým mohl dojít dál a věřím, že jsme Kladno potrápili. A jestli by to bylo jinak, kdyby jsme měli jiného soupeře tak těžko říct.

V přípravě zatím sbíráte samá vítězství, co bude podle vás předností Kertu v následující sezoně?

Já sám jsem byl jen u dvou výher ze tří, proti Plzni jsme sehráli dobré utkání. Musíme brát v potaz, že Plzeň byla v neúplné sestavě a zkoušela mladý kluky. Oproti Junglu, který přijel v plné sestavě a i když jsme byli skoro všichni tak nás hodně potrápili a nepředvedli jsme celkově nejlepší výkon. Jako minulý rok to bude asi síla v ofenzivě.

Jak vidíte šance na umístění Kertu v následující sezóně?

Tak tento rok se nedá sestoupit z extraligy, tudíž nám spadl kámen ze srdce a budeme hrát bez zbytečného stresu (směje se). Ale prvotním cílem bude dobré umístění v základní části nejlépe v první polovině osmi týmů. Sám jsem na to zvědavý jak to bude vypadat. Plno nových lidí, kteří ani pořádně neví, jak se kdo jmenuje.

Co vaše osobní cíle pro následující ročník, ve kterém se bude konat i mistrovství světa?

Chtěl bych se soustředit na sebe. Pomoct co nejlépe týmu a plnit pokyny trenérů. Na MS se připravují Kruča s Wroblikem a chtějí to vzit zodpovědně a já budu rád, když se budu moct zapojit do jejich příprav jako sparing. Pomoct jim a udělat tak i něco pro sebe.