CROSSDOCK Extraliga

Startuje CCM Extraliga! Kladno přivítá v derby nováčka, mistr na úvod stojí

Hokejbaloví fanoušci do pozoru! Po letní přestávce se o prvním záříjovém víkendu rozjede nový ročník CCM Extraligy. Titul bude obhajovat celek Autoskla Pardubice, který se ale do úvodního kola kvůli lichému počtu účastníků nezapojí.

ALPIQ Kladno – HBC Rakovník, pátek 2.9.2016 v 19:00

Ihned první utkání nového ročníku lze označit jako šlágr kola. Dojde totiž k velmi zajímavé konfrontaci. Kladenští hokejbalisté, coby poražený finalista loňského ročníku, přivítají ve své hale nováčka nejvyšší soutěže z Rakovníku. Hosté, tehdy jakožto ještě prvoligový nováček, suverénním způsobem ovládli základní část 1. národní hokejbalové ligy, následně prošli ligovým play-off, v jehož finále si poradili s týmem Rondo Teplice. Nyní se chtějí v nejvyšší soutěži hlavně aklimatizovat. V prvním utkání bude Kladno, vedeno reprezentačním trenérem Drahomírem Kadlecem, pasováno do role favorita, proti houževnatému nováčkovi ale nečeká domácí hokejbalisty vůbec jednoduchý boj.

Vzájemné zápasy loňské sezony:

žádné (mužstvo Rakovníka působilo v nižší soutěži)

Nejproduktivnější hráči loňské sezony (základní část a play-off):

Kladno: Ondřej Pražák (4+12) a Tomáš Kudela (4+7)

Rakovník: Radek Šíma (19+27) a Milan Sýkora (8+9)

HBC Kovodemont Most – TJ Kovo Praha, sobota 3.9.2016 v 11:00

Hodně zklamaným semifinalistou byl po loňském vyřazení od Pardubic Kovodemont Most. V semifinálové sérii totiž dokázal na hřišti východočeského týmu jednou zvítězit, doma ale dvakrát pohořel a nakonec pro něj sezona skončila pomyslnou bramborovou medailí. Kovo Praha se v play-out pralo o záchranu s trojicí soupeřů, nakonec dokázalo uhájit extraligovou příslušnost a nyní má tedy šanci na mnohem úspěšnější ročník. Na úvod však bude na severu Čech plnit roli papírového outsidera a pokusí se favorita z Mostu zaskočit.

Vzájemné zápasy loňské sezony:

Most – Kovo Praha 2:0 a 1:3

Nejproduktivnější hráči loňské sezony (základní část a play-off, resp. play-out):

Most: Čestmír Bruštík (15+12) a Čestmír Bruštík (3+5)

Kovo Praha: Juraj Košely (4+12) a Juraj Košely (6+1)

HBC Plzeň – SK Sudoměřice, sobota 3.9.2016 v 14:00

Hokejbalisté Sudoměřic v loňské sezoně usilovali o historický postup mezi čtyři nejlepší týmy play-off i přesto, že do vyřazovacích bojů šli až ze šestého místa. Proti Mostu ve čtvrtfinále padli až v pátém zápase, a tak mohli být s loňským ročníkem spokojeni. To se již tolik nedá říci právě o jejich soupeři pro první kolo nové sezony. Plzeň nestačila v semifinále v pětizápasové bitvě na Kladno, vítěz základní části se tak do finále neprodral. Podaří se to týmu ze západu Čech napravit? Cestu za postupem do finále musí odstartovat již v sobotu po obědě před vlastními fanoušky právě proti Sudoměřicím!

Vzájemné zápasy loňské sezony:

Plzeň – Sudoměřice 6:2 a 2:0

Nejproduktivnější hráči loňské sezony (základní část a play-off):

Plzeň: Marek Švarc (13+7) a Daniel Pejchar (2+6)

Sudoměřice: Jan Kaluža (8+12) a Matěj Fraňo (2+1)

Elba DDM Ústí nad Labem – HBC Hradec Králové, sobota 3.9.2016 v 16:00

Zajímavé střetnutí se v sobotu odpoledne uskuteční taktéž v Ústí nad Labem. Domácí Elba, která v loňské sezoně po sedmém místě v základní části jako první okusila medicínu následného mistra z Pardubic, bude chtít letos znovu pomýšlet na umístění ve vyřazovacích bojích. Dle papírových předpokladů by měla Elba v zápase s východočeským Hradcem Králové bodovat. Hradecké hokejbalisty od nové sezony vede hokejbalový mistr světa Petr Novák, který se netají vyššími ambicemi než boj o záchranu. V loňském ročníku totiž Hradec Králové uhájil prvoligovou příslušnost až v baráži proti poraženému finalistovi z první ligy – teplickému Rondu.

Vzájemné zápasy loňské sezony:

Ústí nad Labem – Hradec Králové 7:0 a 4:1

Nejproduktivnější hráči loňské sezony (základní část a play-off, resp. play-out):

Ústí nad Labem: Jan Langthaler (9+9) a Jaroslav Netušil (2+1)

Hradec Králové: Jan Hrabica (3+8) a Jan Bacovský (5+2)

HC Kert Park Praha – SK Hokejbal Letohrad, sobota 3.9.2016 v 17:30

Další souboj týmů, který vloni srdnatě bojoval o udržení nejvyšší soutěže, a velmi zklamaného poraženého čtvrtfinalisty. Kert Park Praha přes léto výrazně posílil, nabral nové síly na honbu za postupem mezi elitní čtyři týmy soutěže. Otázkou je, jak mu bude v prvním zápase vzdorovat tým z Letohradu. Účastník skupiny o udržení taktéž věří v lepší ročník, vidina postupu do čtvrtfinále CCM Extraligy je rozhodně lákavá. Právě první ligové kolo již může o ambicích obou mužstev výrazně napovědět.

Vzájemné zápasy loňské sezony:

Kert Park Praha – Letohrad 2:5 a 7:1

Nejproduktivnější hráči loňské sezony (základní část a play-off, resp. play-out):

Kert Park Praha: Tomáš Fejfar (11+26) a Tomáš Wróbel (4+0)

Letohrad: Ondřej Lux (15+9) a Ondřej Lux (3+2)