CROSSDOCK Extraliga

CCM Extraligu zahájí Kladno s Rakovníkem. Na derby se těšíme! zní z týmu nováčka

Hokejbaloví fanoušci se dočkali. Po letní přestávce se opět rozjede kolotoč zápasů nejvyšší tuzemské hokejbalové soutěže – CCM Extraligy. A hned úvodní zahajovací utkání slibuje velmi zajímavou a atraktivní podívanou.

Ještě před dvěma lety nastupovali rakovničtí hokejbalisté ve druhé národní hokejbalové lize. Třetí nejvyšší soutěž Středočeši vyhráli v ročníku 2013/14 i v sezoně následující. O patro výše se Rakovník ohřál jen jeden rok. Úspěšně zvládnutá finálová série v první „národce“ s teplickým Rondem znamenala, že HBC Rakovník může poprvé v historii nakouknout do extraligy! A v ní nechtějí hrát svěřenci hrajícího trenéra Milana Sýkory druhé housle. Na úvod si Rakovničtí nemohli přát atraktivnějšího soupeře. Los jim totiž přiřkl nedalekého soupeře z Kladna a samotný zápas bude pro celou řadu hráčů velmi pikantní.

„Na derby se moc těšíme,“ přiznává hrající trenér rakovnického týmu Milan Sýkora a pokračuje: „Máme v kádru několik hráčů, kteří na Kladně hrávali – ať už bratři Martin a Ondřej Tvarůžkové, Radek Šíma nebo Honza Pospíšil,“ uvádí Sýkora soupis někdejších kladenských hokejbalistů, kteří nyní společně s ním bojují za Rakovník. Z toho je zřejmé, že i díky zdravé rivalitě bude mít páteční duel patřičný náboj. „Bude to zápas jak se patří, prostě derby se vším všudy,“ má jasno Sýkora.

Jeho mančaft však do Městské hokejbalové arény nedaleko kladenského zimáku úplně kompletní nepojede. „Pár lidí nám chybí. Ještě doznívají dovolené, k tomu pár zraněných. Dva až tři hráči základního kádru v pátek nenastoupí,“ vypočítává hrající trenér týmu s ráčkem na prsou. „Chtěl bych dnes na Kladno pozvat všechny fanoušky, protože v dobré atmosféře zápas bude mít grády,“ dodává Sýkora, který Kladno rovněž dobře zná z dob, kdy nastupoval v barvách konkurenční Habešovny.

Barnošák podle všeho utvoří formaci jako v reprezentaci se Špačkem a Pražákem

„Nováčka jsme si na úvod úplně nepřáli, tyhle zápasy bývají ošidné. Raději bychom hráli s nějakým prověřeným týmem,“ shodují se před derby na kladenském webu trenéři Drahomír Kadlec a Milan Maršner, který rovněž zdvihá při pohledu na rakovnický kádr varovný prst. „Nováček to není ledajaký, má ve svém kádru řadu zkušených borců a nás tak čeká náročný zápas,“ přiznává asistent kladenského kouče.

Kladenský celek v letní pauze ulovil v hokejbalových vodách opravdu velkou rybu. V týmu reprezentačního kouče Drahomíra Kadlece zakotvil loňský nejproduktivnější hráč celé extraligy – Dominik Barnošák. Ve schopnosti loni třineckého borce na Kladně spoléhají. „Věříme, že si přenese formu z minulé sezony a týmu pomůže,“ doufá Maršner a zároveň pro kladenské webové stránky dodává: „Je tu předpoklad, že nastoupí v jedné lajně se Špačkem a Pražákem, tak jako v reprezentaci.“

V pátečním večeru tak bude zajímavé sledovat, jak si povede tradiční extraligový účastník proti nováčkovi, avšak s řadou zkušených hráčů. „Derby dodá utkání náboj, motivace bude určitě vyšší než v normálním zápase. Ale určitě v mezích slušnosti,“ říká Milan Maršner s tím, že mezi kluby žádná nevraživost nepanuje.