CROSSDOCK Extraliga

CCM extraliga odstartovala prvním kolem. Kovo vybrakovalo Most, jinak slavili domácí

Nový ročník CCM extraligy odstartoval o prvním zářijovém víkendu. Volno dostal loňský mistr z HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice, který vstoupí do soutěže až další týden. Hned v prvním zápase se představil nováček soutěže HBC Rakovník, který držel do začátku třetí třetiny se soupeřem krok.

HBC Alpiq Kladno – HBC Rakovník 4:0 (1:0, 0:0, 3:0)

Branky a asistence: 14. Kudela (Dědič), 32. Haisman (Butor, Novák), 36. Špaček (Barnošák), 42. Ogurčák (Šícha).

První zápas nového ročníku CCM extraligy se odehrál v předstihu již v pátek 2. 9 na hřišti Kladna, kam zavítal nováček z Rakovníka. Ten dlouho držel s loňským finalistou krok. Alpiq šel do vedení ve čtrnácté minutě díky Kudelovi. Skóre se znovu měnilo až v poslední části, a to hned třikrát. Ve všech případech se z branky radovali domácí. Po Haismanovi se přesně trefil také Špaček s Ogurčákem. Rakovník se v prvním kole prosadit nedokázal a odvezl si porážku 0:4.

HBC Kovodemont Most – TJ Kovo Praha 2:5 (1:1, 1:2, 0:2)

Branky a asistence: 8. Procházka (Kypet, Plachý), 18. Koudelka (Kypet, Chyba) – 2. Krištof (Strejček), 25. Svoboda (V. Valenta, Zahálka), 26. Svoboda (Strejček), 35. Franěk, 37. Mi. Zeman (Zahálka).

Na sever Čech do mosteckého Areálu netradičních sportů přijelo KOVO. Už ve druhé minutě otevřel skóre utkání Krištof. Most dokázal v osmé minutě využít přesilovou hru, když Kypetovu střelu tečoval Procházka a vyrovnal na 1:1. Hned zkraje prostřední části dostal Kovodemont k dispozici dvojnásobnou početní výhodu, kterou potrestal střelou pod břevno Koudelka. To však bylo od Mostu všechno a přesně do černého stříleli už jen hosté. Dvěma brankami ve druhé třetině otočilo Kovo skóre na svojí stranu. Autorem obou branek byl Svoboda. Čtvrtý gól přidal v poslední části v oslabení Franěk a o pátý se postaral o necelé dvě minuty později Michal Zeman.

Utkání poznamenal velký počet vyloučených. Dohromady jich bylo v celém zápase patnáct. „Začátek utkání nám vyšel, po úvodní brance nás bylo plné hřiště. Bohužel se nám nepodařilo přidat další branku, soupeř z přesilovky vyrovnal a následně se dostal do vedení," popisuje vedoucí pražského celku Kovařík. „Utkání se lámalo na konci druhé třetiny, kdy se nám povedlo během minuty vstřelit dvě branky a v poslední části přidat další v oslabení. Tým zaslouží pochvalu za bojovnost. Na úvod sezony důležité body, které se pokusíme potvrdit příští týden,“ zhodnotil první utkání vedoucí Kova Jan Kovařík.

HBC Plzeň - SK Sudoměřice 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Branky a asistence: 11. Malý (Švarc), 27. Krch, 39. Průcha (Malý) – 31. Liška (Mišík).

Plzeňští přivítali na svém hřišti Sudoměřice. Do první velké šance se dostal v páté minutě Hruboš, kterého vychytal plzeňský Kráčina. V jedenácté minutě se už radovali domácí. Malý střelil přízemní střelou z otočky úvodní branku zápasu. Sudoměřice zakončily první třetinu díky přesilové hře dvěma velkými šancemi, které však gólem neskončily. Do dvoubrankového vedení se dostali plzeňští v sedmadvacáté minutě. Krch se dostal do samostatného úniku, ve kterém se střelou pod břevno nemýlil. Sudoměřice se prosadily ve třetí třetině hned po padesáti sekundách, když Liška využil přesilovou hru. Šest minut před koncem si Plzeň vzala zpátky dvoubrankové vedení. Sudoměřice se ještě pokusily o závěrečný tlak, ale gól z něj už vytěžit nedokázaly.

Elba DDM Ústí nad Labem – HBC Hradec Králové 1988 3:2 po s. s. (0:0, 2:2, 0:0)

Branky a asistence: 17. Langthaler (Růžička), 27. Sedláček (Soukup, HUbený), rozh. náj. Červinka – 28. Bacovský (Rail, Škoda), 29. Jiřík (Bacovský).

První třetina mezi Ústím a Hradcem přinesla hru ze strany na stranu. Ústí dostalo k dispozici ke konci úvodní části dvojnásobnou početní výhodu, s kterou si však nedokázalo poradit. Prostřední perioda začala vyloučením na obou stranách, což více vyhovovalo domácím, kteří otevřeli skóre utkání, když se do černého trefil Langthaler. Hosty inkasovaný gól nakopl a dostali se k několika výborným šancím, které překazil ústecký Banda. I druhá branka Elby padla při hře 4 na 4. Sedláček překonal z velkého úhlu Biegla. Ústí po dvoubrankovém náskoku trochu polevilo a Hradec toho využil na jedničku. Během půl minuty se trefil Bacovský s Jiříkem. Skóre zůstalo stejné i po pětačtyřiceti minutách a tak na řadu musela přijít samostatná střílení. Až v jedenácté sérii rozhodl svým premiérovým gólem za A tým Vojtěch Červinka!

HC Kert Park Praha – SK Hokejbal Letohrad 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)

Branky a asistence: 34. M. Kruček (Sitter, Kovář), 42. M. Kruček (J. Kruček) – 18. Šír (Věchet).

První kolo uzavřel Kert s Letohradem. První třetina i přes čtyři vyloučení žádnou větší akci nepřinesla. Letohrad se prosadil na začátku osmnácté minuty, když se chvíli po skončení oslabení prosadil Šír. Po vstřelené brance byly vidět velké šance na obou stranách, ale žádná gólem neskončila. Nedáš, dostaneš. Toto pravidlo platilo i na začátku třetí třetiny. Po neproměněné šanci Šíra se z protiútoku prosadil domácí Kruček. Kert se po vstřelené brance dostal do velkého tlaku, ze kterého vytěžil rozhodující branku. O tu se postaral tři minuty před koncem opět Martin Kruček. Letohrad si ještě vyzkoušel hru v šesti a díky faulu Wróbela hrál pouze proti čtyřem hráčům, ale i tak dokázal Kert těsné vedení udržet.