CROSSDOCK Extraliga

Střípky z úvodního kola CCM Extraligy! Kdo překvapil a co se stalo zajímavého?

Pomalu ale jistě se už blíží druhé kolo nově rozjeté sezony CCM extraligy. Pojďme si ale ještě jednou připomenout to úvodní, tedy první. Jak se dařilo nejproduktivnějšímu hráči minulé sezony Dominiku Barnošákovi v první zápase po přestupu do Kladna, nebo kde se zrodila trochu nečekaná výhra?

Hradec vstoupil do ročníku bodem

Minulý rok zažili pod Bílou věží strašidelnou sezonu a účast v nejvyšší soutěži v novém ročníku jim zajistila až úspěšně zvládnutá baráž. Do nového ročníku tak Hradec Králové vstupuje s velkým odhodláním, ovšem i s omlazeným mužstvem, a to bezpečně se vyhnout poslední trojici v tabulce a zkusit zabojovat o účast v play-off. Nakročit se k tomu Východočeši pokusili v sobotu na hřišti Ústí nad Labem, kde rozhodovala především druhá perioda. V té obě mužstva vstřelila po dvou brankách a utkání tak dospělo až do samostatných stříleních. V těch už byli úspěšnější hráči Elby, kterým tak putoval i bonusový bod. Ani hosté ale neodjížděli úplně nespokojeni, do sezony vstoupili bodově na hřišti jednoho z loňských čtvrtfinalistů.

První bod v novém dresu

O přestupu v rámci CCM extraligy, o kterém se v letních týdnech mluvilo nejvíce, je bezesporu ten Dominika Barnošáka z Třince do Kladna. Nejproduktivnější hráč minulé sezony přichází do Alpiqu pomoci k zisku mistrovského titulu, který minulý ročník v souboji se Středočechy ukořistilo pardubické Autosklo. A to, že to Barnošák ve finální a předfinální fázi skutečně umí, prokázal už v pátečním souboji Kladna s nováčkem z Rakovníka. V tom totiž čtyřiadvacetiletý ofenzivní hráč zaznamenal první kanadský bod, a to v podobě nahrávky na branku, jenž znamenala zvýšení na 3:0.

Vysoké vítězství Kova

Šest. Přesně tolik pozic dělilo po základní části minulého ročníku tým Kovodemontu Most a Kovo Praha. A právě první kolo nové sezony tyto dva týmy na hřišti prvního zmiňovaného proti sobě svedlo. Atraktivní a hodně ofenzivní zápas se lámal až v závěrečné třetině. Do té si hosté přinesli jednobrankového vedení a po dalších dvou brankách nakonec duel ovládli v poměru 5:2. Zápas však přinesl i poměrně vysoké číslo vyloučených hráčů, vždyť Kovo si odpykalo osm a Kovodemont dokonce devět trestů. Ani přes dvě využité přesilovky Mostu však body nezůstaly doma, všechny tři totiž putovaly, možná trochu nečekaně, společně s hosty do hlavního města.

Návrat trenéra a novic v týmu

První kolo svedlo v hlavním městě i domácí Kert, který přivítal hokejbalisty Letohradu. V obou týmech se objevily i nové, respektive u Pražanů staronové tváře. Na straně domácích to byl trenér Milan Jelen, jenž se vrátil zpět do pozice hlavního kouče. Na straně Východočechů to byl zase první zápas v novém dresu pro Lukáše Lajčiaka. Slovenský reprezentant, mistr světa, hrál minulý rok za Třinec, ze kterého ho však Letohrad ulovil jako velkou posilu. I se zmiňovaným novicem v sestavě se hostům povedlo jít do jednobrankového vedení, jenomže dvě branky domácího Martina Kručka nakonec všechny tři body přisoudily Kertu.