CROSSDOCK Extraliga

Tři zápasy rozhodly nájezdy, týmy Kert Parku a Kladna zabraly. Sudoměřice za nula

O nabitém březnovém víkendu v CROSSDOCK Extralize hokejbalu hrály prim samostatné nájezdy. Dovednostní disciplína rozhodovala v Praze, Hradci Králové a Plzni, která tak proti Pardubicím přišla o svoji sérii výher.

Sobota 24.3.2018

HBC Hradec Králové 1988 vs. HBC Rondo Most 4:3 ss (2:3, 1:0, 0:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Bacovský (Novák), 11. Novák, 28. Hrabica (Bacovský), rozh. náj. Tesař – 7. Novák, 14. Bačák (Chyba), 15. Chyba (Bačák).

Hradečtí hokejbalisté v zápase kola svedli s Mostem vyrovnané utkání, které diváky bavilo zejména v první třetině. V ní se mužstva přetahovala o vedení, spokojenější odcházeli do kabin Mostečtí, kteří po gólech Nováka, Bačáka a Chyby vedli 3:2. Zbylá půlhodinka nabídla již opatrnější souboj, z vyrovnání se domácí radovali na konci druhého dějství zásluhou Hrabici. Duel nakonec dospěl až do samostatných nájezdů, ve kterých vystřelil bod navíc hradeckým pirátům Tesař. Hradečtí se drží na čtvrtém místě, před Mostem je ještě velmi tuhý boj o postup do play-off.

TJ Kovo Praha vs. HBC Rakovník 2:3 ss (0:0, 1:1, 1:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 17. Winter (Bydžovský, Zahálka), 42. Franěk (Winter) – 18. Schnaubelt (Pospíšil), 39. Suchý (Sýkora, Tvarůžek O.), rozh. náj. Švancar.

Až v nájezdech našla rozhodnutí bitva mezi dvěma mužstvy z chvostu tabulky. Rakovník chtěl na hřišti v hlavním městě oživit naději na postup do vyřazovacích bojů, na Palmovce ale inkasoval z hokejky Wintera jako první. O minutu později však srovnal Schnaubelt, šest minut před koncem zápasu dostal hosty do vedení Suchý. Poslední tým tabulky se ale nevzdal a vyrovnáním poslal utkání do nájezdů. V nich se ukázala zkušenost reprezentačního trenéra Slavomíra Švancara, jehož trefa rozhodla o dvoubodovém zisku pro Rakovník.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC ALPIQ Kladno 2:4 (0:0, 1:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 26. Langthaler (Štěpánek, Soukup), 42. Jirava (Michajličenko) – 16. Štěpánik (Špaček, Hnízdil), 32. Barnošák (Kohout), 33. Pražák (Šíma), 37. Šíma (Šícha).

Kladenští hokejbalisté nepředváděli na jaře příliš přesvědčivé výkony, všechny pochybovače ale utišili na hřišti v Ústí nad Labem. Přesto, že po půl hodině hry byl stav nerozhodný 1:1, úvod třetí třetiny přinesl tři branky v rozmezí pěti minut, když se trefili Barnošák s Pražákem a Šímou. Elba dokázala v závěru kontrovat pouze Jiravou, ze strany domácích to bylo všechno. Kladno slaví první jarní výhru, díky které znovu odskočilo třetí Plzni na čtyři body.

SK Hokejbal Letohrad vs. HC Kert Park Praha 1:5 (0:0, 0:3, 1:2)

Branky a nahrávky: 41. Věchet (Teplý) – 23. Pala (Dano), 24. Fejfar (Zvonek, Kruček M.), 29. Wróbel (Pala, Blaško), 32. Pala (Wróbel), 35. Zvonek (Pala, Kruček M.).

Tuhý boj o play-off čeká i východočeský Letohrad, který chtěl v prvním víkendovém zápase bodovat proti Kert Parku. Pražské mužstvo však na východě Čech předvedlo gólový uragán ve druhé třetině, kdy třemi trefami prakticky rozhodlo o svém vítězství. Domácím se střelecky vůbec nevedlo, deset minut před koncem jeleni dokonce prohrávali 0:5. Alespoň čestný úspěch vsítil chvíli před závěrečnou sirénou Věchet, na porážce ale již nic nezměnil. Kert Park vede před Kladnem o čtyři body, navíc má zápas k dobru. Letohrad zůstal před nedělní bitvou se Sudoměřicemi na sedmém místě.

HBC Plzeň vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 3:4 ss (0:0, 1:1, 2:2 – 0:1)

Branky a nahrávky: 21. Švarc (Kavalír, Krch), 31. Švarc (Malý, Krch), 45. Krch (Švarc) – 26. Filip (Česák), 42. Urbanec (Novotný), 44. Česák (Březina, Filip), rozh. náj. Filip.

Hokejbalisté z Plzně nedokázali na vlastním hřišti porazit soupeře z Pardubic a přišli tím o svoji jarní vítěznou šňůru. Přesto, že v zápase s Autosklem po dvou gólech Švarce v utkání dvakrát vedli, nakonec se ještě museli strachovat o výsledek. Přesně 78 sekund před koncem dostal tým trenéra Mašíka do vedení Josef Česák, domácí se nevzdali a v závěrečné power-play vyrovnali zásluhou Krcha. V nájezdech se hrdinou Pardubic stal Petr Filip, který hostům vystřelil bonusový bod.

Neděle 25.3.2018

SK Sudoměřice vs. SK Hokejbal Letohrad 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 33. Kaluža – 6. Lux O. (Král, Cvejn), 12. Král (Lux O., Vychytil), 24. Věchet (Teplý), 42. Lux O. (Král).

Střely: 26:19, vyloučení: 3:4, využití přesilovek: 0:1, oslabení: 0:0, diváků: 59, rozhodčí: Kralovič, Slezák.

Letohrad si po sobotním nepodařeném zápasu proti Kert Parku spravil chuť a připsal si do tabulky nesmírně důležité tři body v boji o play-off. Za výhrou v Sudoměřicích vykročili hosté razantně a již v první části dvakrát prostřelili domácího gólmana. V prostředním dějství navázal na dva své spoluhráče Věchet, tři minuty před koncem následně pečetil vítězství jelenů druhým gólem v utkání Ondřej Lux. Situace v boji o osmou příčku se trochu vyjasnila, deváté Sudoměřice ztrácí na osmý Most jediný bod.