CROSSDOCK Extraliga

Úvodní plodná třetina v Hradci nerozhodovala, Most totiž bral alespoň bod

17. kolo CROSSDOCK Extraligy naši redakci zavedlo poprvé v letošním roce do Hradce Králové. Piráti bojující o co nejlepší umístění v první osmičce přivítali Most, jenž zase bojuje především o postup do play-off.

Brzké nečekané vedení nestačilo

Most začal aktivně a po chvilce měl další výhodu, a to v podobě přesilové hry. Jenomže ta dopadla naprosto jinak, než by si Rondo představovalo. K míčku se totiž dostal po minutě vlastního oslabení Jan Bacovský a nečekaně poslal piráty do vedení! Most však rychle přispěchal s odpovědí, Ondřej Novák prokázal šikovné ruce a po průniku domácí obranou pohotovou střelou vyrovnal.

Odraženého míčku po prudké ráně poté využil v jedenácté minutě domácí Novák, tedy Petr, jenž posílal Východočechy zpět do vedení a asi nikdo nečekal, že by to za čtyři minuty mohlo být právě naopak. Jenomže to se stalo, na začátku čtrnácté minuty totiž vyrovnal z nenápadné akce Vladimír Bačák a pět vteřin před sirénou poslal poprvé v utkání hosty do vedení Tomáš Chyba. Pro Hradec to byl tak hodně tvrdý direkt!

Několik šancí hostů nakonec znamenalo pouze inkasování

První minuty druhého pokračování byly o bojovnosti, ale také opatrnosti, protože ani jeden celek se příliš dopředu nehnal. Hradecká defenziva ale poměrně chybovala a pro hosty to znamenalo minimálně třikrát samostatný únik na domácí svatyni, Biegl, jenž nahradil od druhé peridoy Bryknera, ale vždy fantasticky zasáhl! A tak se nakonec radovali hradečtí hokejbalisté, necelé tři minuty před odchodem do kabin z vlastí poloviny proběhl kolem pravého mantinelu Jan Bacovský, jenž následně utekl bránícímu hráči kolem branky a po přihrávce na teč pro Jana Hrabicu před mosteckou klec, to bylo 3:3.

Vyhrocená třetina nerozhodla

Třetí pokračování přineslo hodně osobních soubojů a do hry vstoupily také emoce z obou stran, z hokejbalového hlediska se ale nic zásadního nestalo, protože ani jeden z brankářů neinkasoval. Rozhodovat tak musela až samostatná střílení, ve kterých prokázal svůj um hradecký matador Novák, a klíčem k úspěchu pak byly především dva úspěšné pokusy Tesaře. Piráti tak v boji o co nejlepší pozici do play off berou dva body, s jedním ale Most také neodjížděl zklamaný, i když vzhledem ke druhé části mohl pomýšlet klidně na bohatší úlovek.

HBC Hradec Králové 1988 vs. HBC Rondo Most 4:3 po ss. (2:3, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Bacovský (Novák), 11. Novák, 28. Hrabica (Bacovský), rozh. náj. Tesař – 7. Novák, 14. Bačák (Chyba), 15. Chyba (Bačák).

HBC Hradec Králové 1988: Brykner (Biegl) – Ruda, Jiřík, Hrabica, Šimek, Chmel, Ježek - Svoboda, Hudeček, Bacovský, Tesař, Šimůnek, Fanderlík, Mitra, Novák, Hrubý, Černý.

HBC Rondo Most: Brém (Tyl) – Valenta, Prokš, Chyba, Chmelina, Plachý, Jakubův, Bruštík, Chytrý, Krajíček, Bačák, Singer, Drenčko, Novák, Poláček.