CROSSDOCK Extraliga

Tipy CROSSDOCK Extraligy: Hradec s Plzní doma vyhrají, Kovo nikoliv. ALPIQ se zmátoří

Následující víkend v CROSSDOCK Extralize hokejbalu nabídne fanouškům skvělou podívanou v podobě 17. kola a dohrávky 14. kola v Sudoměřicích. Program totiž svede do boje týmy, které budou po zbytku jarní části bojovat o postup do vyřazovacích bojů.

Sobota 24.3.2018

HBC Hradec Králové vs. HBC Rondo Most

Jan Bílý (bývalý hráč Autosklo-H.A.K. Pardubice, reprezentant ČR): Hradec je doma velmi silným týmem, tipuji, že hradečtí hráči budou trápit hosty svým pohybem a důrazem a zápas vyhrají.

Jiří Christ (trenér reprezentace ČR U16): Myslím si, že v tomto případě bude úspěšnější Hradec Králové. Zápas bude vyrovnaný, fanoušci uvidí hodně branek a dle mého názoru se bude rozhodovat až v samostatných nájezdech.

Tip redakce: Bitvy o postupovou osmičku začínají nabírat na tempu a každý bod bude důležitý. Hradečtí hokejbalisté mají na devátou pozici náskok již pět bodů a ten se jim podaří navýšit i o následujícím víkendu. V souboji s Mostem rozhodne domácí prostředí, Hradečtí vyhrají a přiblíží se elitní čtyřce extraligy.

TJ KOVO Praha vs. HBC Rakovník

Jan Bílý: Těžko tipovat. Kovo i Rakovník si play-off už letos nejspíš nezahraji, nevím přesně, jaký je letos formát play-out, pokud ale bude stejný jako v minulých letech, tak Kovo musí vyhrát, aby Rakovník bodově dohnal. Tipuji výhru hostů po nájezdech.

Jiří Christ: Těžké utkání pro obě mužstva, kterým se v letošní sezoně příliš nedaří. Je to boj o to, aby se týmy vyhnuly poslednímu místu, tudíž si troufám tvrdit, že uvidíme málo branek. Více ale věřím Rakovníku.

Tip redakce: Zajímavý zápas bude možné sledovat i na chvostu tabulky. Rakovník potřebuje v Praze zvítězit, aby si ještě udržel šanci na posun blíže k play-off, naopak KOVO se strachuje o záchranu nejvyšší soutěže. Pražský tým v minulém kole dokázal na vlastním hřišti po nájezdech porazit Sudoměřice a podobný skalp si připíše i proti Rakovníku, který domů odjede s nulou na kontě.

SK Hokejbal Letohrad vs. HC Kert Park Praha

Jan Bílý: Letohrad toho na jaře moc neodehrál, to by mohla byt jeho nevýhoda. Kert to nebude mít na asfaltu vůbec jednoduché, i tak si myslím, že utkání vyhraji a tím si pojistí náskok před Kladnem.

Jiří Christ: V prvním vzájemném zápasu na hřišti Kert Parku dokázal Letohrad zvítězit a na rozdíl od Kertu nyní potřebuje body daleko více. Myslím si, že Jeleni budou na vlastním hřišti bodovat.

Tip redakce: Televizní souboj v podzimní části přinesl nečekané vítězství Letohradu v pražských Lužinách, i nyní to nebude mít tým z Prahy vůbec jednoduché. Bitva Letohradu s Kert Parkem bude na východě Čech velmi pohledná, v řádné hrací době se nerozhodne a fanoušci tak uvidí i následné samostatné nájezdy.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC ALPIQ Kladno

Jan Bílý: Kladenští se na jaře s formou zatím nepotkali, co čtu, tak je to hlavně o střelecké impotenci. Dle mého názoru bude k vidění ofenzivní hokejbal, kde uspějí hosté.

Jiří Christ: Tady to vidím nejjednoznačněji. Kladno sice nemá formu, ale trenér Kadlec je natolik zkušený, aby dokázal své hráče dostat do pohody. Hosté si z Ústí odvezou všechny body.

Tip redakce: Elba na jaře na domácím hřišti válí a z toho důvodu bude velmi zajímavé sledovat, jak si s tím poradí doposud nevýrazný kladenský ALPIQ. Kladno naposledy padlo v Plzni a ani na horké půdě v Ústí to nebude mít vůbec jednoduché. Přesto se ale Kadlecovi svěřenci zvednou a dokážou na severu Čech zvítězit.

HBC Plzeň vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice

Jan Bílý: Plzeň má sérii domácích zápasů, hrají v pohodě. Pardubicím se ale v plzeňské hale celkem daří, tipuji tedy remízu a bod navíc vystřelí hostům v nájezdech Pepa Česák.

Jiří Christ: Plzeň hraje na jaře na velmi kvalitní vlně a bude v ní pokračovat i v zápase s Pardubicemi. Plzeňští doma ve své hale zápas nepustí a stále zůstanou neporaženi.

Tip redakce: Následující víkend přinese spoustu vynikajících duelů, mezi které je nutné přiřadit i bitvu mezi Plzní a Pardubicemi. Plzeň na jaře získala devět bodů ze tří zápasů a svoji vynikající sérii výher rozšíří i proti Autosklu. Zápas bude vyrovnaný, mnoho branek nenabídne, Mašíkovi hráči ale domů pojedou s prázdnou.

Neděle 25.3.2018

SK Sudoměřice vs. SK Hokejbal Letohrad

Jan Bílý: Pro Sudoměřice klíčový zápas o play-off, v utkání padne málo branek a domácí budou tlačit do letohradské obrany. Vůbec nemám tip na vítěze, přece jen ale Sudoměřice v sobotu nehrají, a to by mohla byt jejich výhoda, tudíž tipuji jejich vítězství.

Jiří Christ: Důležitý souboj v boji o play-off. Přál bych domácím, za které může chytat náš brankář Jonáš Grufík. Zda bude chytat, to nevím, každopádně si myslím, že Sudoměřice budou úspěšné a doma vyhrají.

Tip redakce: Neděle sice nabídne pouze jediný extraligový souboj, půjde v něm ale o přímý postup do play-off! Letohrad se zatím dokáže svým soupeřům na jaře vyrovnat, naopak Sudoměřice musí napravit nepříjemnou ztrátu ze hřiště posledního týmu tabulky. Na východě republiky se projeví únava jelenů ze sobotního mače s Kert Parkem a následného cestování, tři body zůstanou v Sudoměřicích.