CROSSDOCK Extraliga

Most a Sudoměřice zabojují v dalším kole CROSSDOCK Extraligy o play-off!

Předchozí 16. kolo CROSSDOCK Extraligy velmi zkomplikoval sníh, který dovolil odehrát pouze dva zápasy, z nichž jeden byl v plzeňské hale. Doufejme tedy, že se nejvyšší česká hokejbalová soutěž rozjede opět naplno a přírodní podmínky dovolí odehrát všech šest zápasů, které jsou na programu.

Sobota 24.3.2018

Obere Letohrad mistrovský Kert Park o body i podruhé?

ZÁPAS KOLA -> 11:00 HBC Hradec Králové 1988 vs. HBC Rondo Most

Most je na hranici postupu do play-off, aktuálně sice drží poslední postupovou příčku, ale má stejný počet bodů jako deváté Sudoměřice. Hradci se daří lépe, patří mu páté místo, ale na třetí Plzeň mu stačí jedno vítězství, které by nyní rád získal proti Severočechům. Nečeká ho však nic lehkého, o čemž svědčí také podzimní utkání, jež musela rozhodnout až samostatná střílení. Most se dostal dvakrát do vedení, jednou dokonce do dvoubrankového, ani to mu však nestačilo a z vítězství 5:4 na půdě Mostu se radoval Hradec Králové.

11:00 TJ Kovo Praha vs. HBC Rakovník

Souboj dvou posledních celků, takový bude zápas mezi Kovem a Rakovníkem. O čtyři body více má Rakovník, který se tak nachází na předposledním místě. Také toto měření sil skončilo na podzim až po samostatných stříleních. Rakovník dlouho prohrával 0:1. Až necelé tři minuty před koncem se dokázal prosadit, díky čemu dostal jistotu jednoho bodu. Nakonec však získal i ten druhý bonusový, když se mu podařilo zvítězit po nájezdech. Autorem obou branek domácích byl Martin Tvarůžek. Zazáří i v odvetě?

14:00 Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC ALPIQ Kladno

Čtvrté Ústí přivítá na svém hřišti druhé Kladno, a rozhodně ho nečeká lehké utkání. Elba DDM má však Kladnu co vracet a podzimní porážku už určitě zažít nechce. I když je aktuálně mezi těmito dvěma týmy pouze čtyřbodový rozdíl, zvítězil ALPIQ vysoko 8:0. Ústečtí nezvládli hlavně první dvě třetiny, ve kterých vstřelilo Kladno všechny své branky. Bezbranková třetí třetina tak už pouze rozhodla o tom, že si Elba DDM neodvezla zpátky na sever Čech větší gólovou nadílku.

16:00 SK Hokejbal Letohrad vs. HC Kert Park Praha

První ze dvou utkání víkendu čeká Letohrad na jeho hřišti proti Kert Parku. Prvnímu celku, který prohrál zatím jen dva zápasy. Jednu prohru zaznamenal před čtrnácti dny v utkání s Plzní a druhou právě proti Letohradu v říjnovém vzájemném měření sil v živém přenosu před kamerami ČT sport. Čtyři minuty před koncem první třetiny se dostal Kert Park do dvoubrankového vedení a dalo se očekávat, že ho v průběhu utkání ještě navýší. Byly to však všechny branky, které v utkání dal. Další góly vstřelili už jen hráči Letohradu, kteří si tak připsali cenné vítězství 3:2.

16:00 HBC Plzeň vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice

Třetí Plzeň se představí v sobotu svým divákům proti Autosklu, které si naposledy dokázalo poradit s Kladnem, čímž odčinilo vysokou porážku s Kert Parkem. Plzeň si poradila s oběma vedoucími celky a dá se tak očekávat velmi vyrovnané utkání mezi těmito dvěma týmy. O tom vypovídá také podzimní vzájemné měření sil, které skončilo po samostatných stříleních. Jedinou branku zápasu vstřelila Plzeň, jež zvítězila nejtěsnějším možným výsledkem 1:0.

Neděle 25.3.2018

Stěžejní duel pro Sudoměřice! Dostanou se zpátky do postupové osmičky?

14:00 SK Sudoměřice vs. SK Hokejbal Letohrad

Toto utkání se mělo odehrát hned první jarní hrací víkend, ale kvůli nepřízni počasí muselo být zrušeno, a tak je na programu až nyní. Letohrad se nachází na sedmé příčce, která mu zatím zaručuje postup do play-off, ale na deváté Sudoměřice má náskok jediného bodu, i když se zápasem k dobru. Zápas mezi těmito dvěma týmy tak může být pro postup do play-off klíčový. V podzimním zápase padaly branky pouze ve třetí třetině a utkání skončilo rozdílem jednoho gólu. Letohrad se ujal jako první vedení, ale byly to Sudoměřice, které nakonec braly tři body. Během necelých tří minut se trefily dvakrát a zvítězily tak 1:2 z pohledu domácích jelenů.

Všechna utkání můžete sledovat -> ZDE!