CROSSDOCK Extraliga

Petra Staňová patronkou Stoupa Cupu! Bude to velká posila, nepochybuje Čablík

Každý jistě zaznamenal, že se každoročně v létě koná benefiční turnaj Stoupa Cup ve Vsetíně, který pomáhá dobré věci. Nedávno se uskutečnil stoupacupový večer, na němž bylo představeno nové logo turnaje, sponzoři a partneři a mnoho více.

Na začátku března se uskutečnil stoupacupový slavnostní večer, kde jste představili nové logo. Proč jste se rozhodli celou tuto akci uspořádat?

Celá tato akce byl vícemeně takový spontánní nápad. Protože jsme již nějakou dobu dostávali podněty k tomu, proč se scházíme jen v létě a nevymyslíme nějakou Stoupacuvou akci i v zimě. Prvotní myšlenka byla taková, že uspořádáme ve vsetínských lázních turnaj ve vodním pólu, ale nepřihlásilo se nám dost týmů. (smích) Vážně, přemýšleli jsme jakým způsobem se opravdu sejít a nejen v létě na hřišti a následně na naší afterparty. No a v době plesů jsme vymysleli tento společenský večer.

Co vše se v rámci slavnostního večeru uskutečnilo a byl o něj velký zájem?

Cílem tohoto večera bylo setkání a poděkování našim partnerům, sponzorům, kamarádům a všem, co náš turnaj mají rádi, co ho podporují, dále představení celého letošního Stoupu Cupu a samozřejmě benefice, kterou bychom zase rádi pomohli. V půběhu jsme taktéž představili a pokřtili naše nové logo, které vytvořil náš nejlepší grafik Tomáš Blažek a pokřtil nám ho sám velký Michal Trčka - bývalý vsetínský a reprezentační hokejbalista. S ohledem na to, že tento stoupacupový večer byl první a vlastně zkušební, s počtem hostů jsme byli spokojeni a zpětné kladné vazby od návštěvníků svědčí o tom, že jim se líbilo taktéž.

Chtěli bychom pomoci cca padesáti dětem v jejich nelehkém životě

Letošní benefice se ponese v duchu „nikdy se nevzdávej“! Komu letos budete pomáhat? A jistě vás opět čeká spousta naplňující práce, je to tak?

Na podzim loňského roku jsme na našich stránkách zveřejnili výzvu pro rodiny, které by naši pomoc potřebovaly. Dostaly se k nám příběhy, které opravdu chytaly za srdíčko a jen trochu to jít, pomohli bychom všem. Proto nás napadla myšlenka změnit koncept celé této benefice a zkusit vymyslet, jakým způsobem pomoct vícero rodinám… Ve finále nám k realizaci této myšlenky dopomohly právě emaily, které přišly jako reakce na naši výzvu. V některých těchto psaních bylo zmíněno vsetínské Auxilium o.p.s. které združuje rodiny s dětmi s různými druhy postižením. Zkontaktovali jsme a následně se sešli s paní ředitelkou Boženou Mikulíkovou, s níž jsme domluvili podmínky naší spolupráce a benefice #nikdysenezdavej byla na světě. Víme o Auxiliu i celém kolektivu zaměstnanců, že dělají svou práci víc než dobře a pro násje čest spolupracovat právě s touto institucí.

Kam tedy poputuje finanční částka, kterou vyberete v rámci benefice?

Z finančních prostředků, které se nám podaří vybrat, bychom chtěli cca padesáti dětem pomoci v jejich nelehkém životě, pomoc bude zaměřena na kontakt s hafákama (canisterapie), s koníkama (hipoterapie) a multisenzorickou stimulaci. A k tomuto všemu ještě před samotným turnajem plánujeme pro tyto děti jisté doprovodné zábavné akce, do kterých se bude mít možnost zapojit každý, teď nemám na mysli pomoc finanční.

Na vašem facebookovém profilu jste zároveň oznámili, že jste se stali oficiálním spolkem nesoucí název Stoupa Cup! Proč jste se rozhodli k tomuto kroku?

Myšlenka založit spolek nám v hlavě probíhala už nějakou dobu. Teď se to povedlo a sám za sebe z toho mám velkou radost. Založením spolku Stoupa Cup jsme udělali krok pro nás, jako pořadatele, taktéž pro naši benefici a v neposlední řadě v jednání s potencionálními dárci do naší benefice. Ve smyslu jednání se sponzory na nás bude určitě lépe nahlíženo jako na spolek, než na jednotlivce, kteří přišli jednat za Stoupa Cup. K pořádání Stoupa Cupu i beneficí bylo potřeba i v tomhle směru dát trošku profesionality. (úsměv)

To, co děláme i díky návštěvám české televize značí, že to má smysl!

Čím dál více si vaší činnosti cenní Česká televize, jejíž reportéři a redaktoři vám posílají podpory co to jen jde. Vážíte si toho hodně?

Jednoznačně a hrozně moc. Už vloni jsem říkal, že podpora a přítomnost ČT, následný příspěvek v Brankách, Bodách, Vteřinách, je něco jako Jiříkovo vidění. Nikdy by mě nenapadlo, že se tohle stane. Ať pozdravy nebo samotná reportáž je pro celý náš tým pořadatelů největší odměna, na druhou stranu, to, že nás tak významné médium navštíví značí, že to, co děláme, má smysl.

Letošní ročník turnaje očividně posunete zase o kus dál! Čím vším bude jiný, než ty předchozí ročníky?

Jestli posuneme, nebo ne, to se uvidí. (úsměv) Jiný asi co se samotného zápolení na hřišti moc nebude. Co se týče věcí kolem, prvně, do našeho týmu se nám podařilo získat velmi milou a silnou posilu, sportovní redaktorku ČT Petru Staňovou. Petra se stala naší patronkou a velmi dobře vím, že bude opravdu velkou posilou. To, že se tento trejd povedl je úžasné. Další věc, na kterou se těšíme, je nová výzva spojená s naší letos již třetí beneficí. Cílená pomoc více rodinám bude něco nového, stejně tak uspořádání celé akce pod oficiálně zapsaným spolkem. Těšíme se na léto, na to, že si všichni užijou jako každý rok pohodový den, potkají se kamarádi, kteří mají možnost se potkat jen na Stoupa Cupu, resp. kvůli tomuto na Vsetín přijedou, zavzpomínáme na Stoupu a spojíme to s dobrou věcí, která pomůže tam, kde je potřeba a vykouzlí pár úsměvů na rtech.

Staňte se fanoušky facebookového profilu STOUPA CUP VSETÍN!

Podívejte se na příspěvek redaktorky České televize Petry Staňové -> ZDE!