CROSSDOCK Extraliga

Jarní jízda Plzně nekončí. Vše rveme chutí a bojovností, chválí Krch

Plzeňský útočník Martin Krch chyběl většinu podzimu kvůli zranění, na jaře ale již plně přispívá k výkonům nejlepšího týmu jara. Plzeň získala ze tří zápasů plný počet bodů a pokračuje svoji jarní jízdu bez jediného zaváhání.

Ukázali jsme si, že můžeme porazit každého

Po Kert Parku jste na vlastním hřišti porazili i Kladno, kde je klíč k úspěchu?

Bojovnost. Myslím si, že to bylo velmi dobré utkání. Celkově měl zápas velkou kvalitu, šance byly k vidění na obou stranách, oba brankáři odváděli skvělou práci. Plnili jsme pokyny trenérů, šli jsme za tím. To jsou ty důvody. Ve třech zápasech na jaře jsme si ukázali, že máme týmového ducha, jdeme do toho naplno a věříme, že můžeme porazit každého.

Oproti vám zažívá Kladno naprosto hrůzostrašný vstup do jara, bylo z nich cítit, že nejsou v pohodě?

To si nemyslím. Kladno odehrálo dobrý zápas, my jsme ale měli víc štěstí. Dali jsme dva góly, oni prostě jen jeden. Kladno ukázalo svoji sílu, myslím, že jsme víc chtěli a byli jsme nakonec šťastnější.

Vstřelil jste vítěznou branku prudkou ranou od modré čáry. Bylo čas vymýšlet něco jiného?

To vůbec. Prostě jsem chytil nahrávku, kdyby se mi to nepovedlo, soupeř by zřejmě vyrazil do nepříjemného protiútoku. Zavřel jsem oči, zkusil co největší ránu. Mám pocit, že to gólman škrtal, takže jsem měl i štěstí. Jsem moc rád, že jsem mohl pomoci týmu.

Semkli jsme se, bojujeme

Co se stalo s Plzní přes zimní přestávku? Přece jen je to obrat o 180 stupňů..

Asi víc chceme než na podzim. Těch důvodů je několik – semkli jsme se, bojujeme, je vidět velké nasazení, díky kterému můžeme porazit každého. Potvrdili jsme si to v zápasu proti Kert Parku, s Kladnem si to zopakovali. Navíc oba naši gólmani mají skvělou formu.

Jak daleko až může plzeňská jízda dojít?

To se necháme překvapit (směje se). Když půjdeme za svým, budeme bojovat a poslouchat pokyny trenérů, naše cesta může být opravdu dlouhá.

O jakých cílech se vlastně v kabině mluví? Nyní jste reálně atakovali druhou pozici, náskok na osmičku ale také není nijak velký..

To v kabině neřešíme. Jdeme si za svým, soustředíme se zápas od zápasu. Každé tři body jsou pro nás důležité, nekoukáme dopředu. Není to ani o tom, jestli skončíme třetí nebo osmí. Doma musíme bodovat a soustředit se sami na sebe. V tom je klíč našeho úspěchu.