CROSSDOCK Extraliga

Sníh odložil hned tři duely! Plzeň má další skalp a Hradec pojistku

16. kolo CROSSDOCK Extraliga bylo rozehráno, ale zdaleka nedokončeno. Z pětice duelů se totiž v sobotu ráno nejprve odložilo utkání Rakovníka s Letohradem, aby se stejnou domluvou během dopoledne přispěchali i z Lužin, kam tak necestovalo Ústí, a z Ronda, které tak nesehrálo duel s Kovem.

To Hradec Králové si na dalekou cestu ze Sudoměřic přibalil dobrý pocit ze tří bodů, které je už hodně přiblížily k jistotě vyřazovací části. O termínech, ve kterých se odehrají odložené duely, vás brzy bude naše redakce informovat!

SK Sudoměřice vs. HBC Hradec Králové 1988 2:4 (0:2, 2:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 20. Fraňo (Studénka), 30. Tóth D. (Liško, Štefek) – 10. Hrubý (Fanderlík, Novák), 13. Svoboda, 23. Fišer (Jiřík, Hrabica), 39. Šimůnek (Tesař, Jiřík).

Důležité střetnutí se odehrálo na jihu Moravy. Sudoměřice stále živí reálnou naději na play-off a před zápasem na tom podstatě stejně byl i Hradec Králové, protože měl pouze o dva body navíc. Východočeši však tento rozdíl mezi dvěma celky, kteří mezi sebou v minulých sezonách válčily spíše o poslední postupující místo, chtěli pozměnit směrem dopředu ve svůj prospěch. A to se pirátům dařilo, v desáté minutě se dokázali dostat díky trefě Michala Hrubého do vedení a o necelé tři minuty později se dokonce ve vlastním oslabení prosadil Jakub Svoboda a s domácími to vypadalo bídně.

Ve dvacáté minutě pak padla další branka ve vlastním oslabení, tentokrát z hole sudoměřického Matěje Fraňa a domácí tým se tak alespoň na chvíli dostal zpět do hry. Jenomže Východočeši si do kabin stejně mohli odnášet opět dvoubrankový náskok. Po jedenácti vteřinách se povedlo na začátku čtyřiadvacáté minuty hostům využít přesilovou hru. Postaral se o to tentokrát Jan Fišer, ale šestapadesát vteřin před druhou sirénou stejně přispěchal s odpovědí domácí Dominik Tóth a bylo tak znovu zaděláno na drama. Sudoměřice však ve třetí části brzdila vyloučení a skórovali tak už jenom Hradečtí, kteří díky důležitým třem bodům udělali další krok směrem k play-off.

HBC Plzeň vs. HBC ALPIQ Kladno 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 13. Pejchar (Pauer, Hanuš), 27. Krch – 17. Šíma (Nosek, Barnošák).

Plzeňská hala je v momentálním počasí podstatě jistotou, že se utkání odehraje. A na mečounech jakoby bylo komfortní prostředí na trénování vidět. Před týdnem totiž doma porazili suverénní Kert Park a o týden později na ně čekalo Kladno. Rysům se však na jaře vůbec nedaří střílet branky, což je dost překvapivé, vždyť na podzim se nejen ofenzivních hráčů Středočechů obávaly všechny obrany extraligových mančaftů.

Na západě Čech i tentokrát lépe začali domácí, když se trochu nečekanou střelou prosadil Daniel Pejchar a využil tak první přesilovou hru svého týmu v utkání. Kladno tak odešlo do kabin v pozici prohrávajícího, to se však změnilo záhy, protože už ze začátku sedmnácté minuty pohotově dorážel míček do sítě Radek Šíma a začínalo se tak prakticky od nuly. Vyrovnaná hra pak přinášela precizní výkon obou obran a rozhodla tak jenom jedna chyba.

Tři minuty před druhou sirénou vypálil pořádný projektil od modré čáry plzeňský Martin Krch a domácí se mohli radovat podruhé v utkání z vedení. Rysové se sice ještě do přestávky vehementně snažili vyrovnat, i přes velké šance se ale skóre neposunulo. A stejně tomu bylo i ve třetí části, která už nic zásadního pro vývoj konečného výsledku nepřinesla a Středočechům se tak ani ve třetím jarním zápase nepovedlo zvítězit. Plzeň naopak i nadále stoupá tabulkou a buduje si silnou pozici do vyřazovací části!

ODLOŽENO:

HBC Rondo Most vs. TJ KOVO Praha

HC Kert Park Praha vs. Elba DDM Ústí nad Labem

HBC Rakovník vs. SK Hokejbal Letohrad