CROSSDOCK Extraliga

Sudoměřice mocně dotahovaly, piráti si však do Hradce odvezli plný počet bodů

V sobotu 17.3 se v rámci 16. kola CROSSDOCK Extraligy odehrály jen dva duely, když se většina zápasů musela kvůli nepřízni počasí odložit. Na jihu Moravy se však duel mezi Sudoměřicemi a Hradcem Králové odehrál a nabídl zajímavou zápletku.

SK Sudoměřice vs. HBC Hradec Králové 1988 2:4 (0:2, 2:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 20. Fraňo (Studénka), 30. Tóth D. (Liška, Štefek) – 10. Hrubý (Fanderlík, Novák), 13. Svoboda, 23. Fišer (Jiřík, Hrabica), 39. Šimůnek (Tesař, Jiřík).

Sudoměřice: Grufík (Lidner) – Kudláč, Tóth D., Liško, Tóth M. „C“, Toman, Studénka – Fraňo, Hruboš, Kaluža, Chovanec, Štefek, Kmenta, Hujsa, Pichler, Havlík, Nohál, Helešic, Hübl.

Hradec Králové: Brykner (Biegl) – Švanda, Šimek, Hrabica, Fanderlík, Jiřík „C“, Ježek – Bacovský, Šimůnek, Hudeček, Hrubý, Novák, Fišer, Tesař, Svoboda, Mitra, Král.

Utkání slibovalo napínavé drama, protože se před jeho startem hosté z Hradce Králové nacházeli na šestém místě a Sudoměřice na devátém. V případě tříbodového vítězství by ale „Sudky“ přeskočily piráty a rázem by se těšily z místa zaručujícího postup do vyřazovacích bojů. Až takhle je letošní CROSSDOCK Extraliga vyrovnaná. Do utkání se vstoupilo opatrně, ale v desáté minutě se z prvního gólu radoval královéhradecký univerzál Michal Hrubý – 0:1. Před koncem úvodní patnáctiminutovky se piráti dostali do oslabení, avšak k překvapení všech zasadili Sudoměřicím pořádný políček, když se ve vlastním oslabení prosadil Jakub Svoboda – 0:2!

Bláznivé utkání na brankové zásahy ve vlastním oslabení pokračovalo, když zhruba minutu probíhala královéhradecká přesilovka, tak důležitou kontaktní branku vstřelil paradoxně sudoměřický hokejbalista v podobě Matěje Fraňa – 1:2. Radost domácích ale netrvala dlouho, po pár minutách šli totiž do oslabení a hostující soubor zpod Bílé věže se prosadil v početní převaze po 11 sekundách od jejího začátku! Mezi tři tyče gólmana Grufíka přesně zacílil Jan Fišer – 1:3.

Domácí vykřesali naději v početní převaze, Šimůnek však definitivně rozhodl

To ale v prostřední části nebylo zdaleka vše! Hradec se dostal do oslabení 3 na 5, nejdříve dvojnásobnou přesilu Sudoměřic přežil, ale v pokračující přesilovce Jihomoravanů už hradecký brankář kapituloval po zakončení Dominika Tótha – 2:3.

Do závěrečné části se tak šlo s pouze jednobrankovým rozdílem ve prospěch hostujících pirátů. Ti v 36. minutě dostali možnost hry v početní převaze, v tomto utkání se opět klidně mohlo stát, že ve vlastní přesilovce kapitulují nebo naopak definitivně udeří. Nestalo se však ani jedno. Pokračoval tak boj o každý metr sudoměřického asfaltu, a když do konce duelu zbývalo kolem sedmi minut, rozhodl o osudu utkání člen reprezentační dvacítky Josef Šimůnek – 2:4. Závěr zápasu si už parta kolem legendárního Petra Nováka pohlídala a připsala si opravdu cenné tři body, jež jim pomohly vyhoupnout se na 5. místo tabulky před jejich arcirivala z Pardubic!