CROSSDOCK Extraliga

Past na favority! Po lídrovi prohrálo v plzeňské hale také Kladno

Plzeňská sportovní hala začíná být pro favority prokletá. Týden poté, co v líhni plzeňských hokejbalistů prohrál lídr základní části Kert Park Praha, odjel domů s prázdnou také druhý tým tabulky CROSSDOCK Extraligy hokejbalu z Kladna.

Bojovnou třetinu rozsekl Pejchar

Úvodní dějství zápasu mezi druhým a čtvrtým týmem tabulky nabídlo vyrovnanou podívanou, ani jedno z mužstev se nemohlo propracovat do zajímavé střelecké příležitosti, a tak se hrozilo především v přesilových hrách. Mnohem lépe zvládli početní výhodu hokejbalisté z Plzně v závěru první třetiny, kterou přetavili ve vstřelení úvodního gólu. Daniel Pejchar vypadal, že neví, co s míčkem, a tak ho prudce nahodil na Jirotku a mohl se jít radovat. Úvodní dějství skončilo nejtěsnějším možným výsledkem a zadělalo trenérovi Kadlecovi na pořádné vrásky.

Vyrovnání Plzeňské nesrazilo

Přestávka však kladenskému ALPIQu výrazně pomohla, vicemistr loňského ročníku nastoupil do druhé třetiny jako vyměněný a velmi brzy si vykoledoval vyrovnání. V doznívající přesilové hře vyrazil Noskovu střelu Kráčina pouze před sebe a po dorážce Radka Šímy již kapituloval. Vstřelená branka ALPIQ výrazně povzbudila, Plzeň se ale z tempa vykolejit nenechala.

Postupem času začali domácí znovu přebírat kontrolu hry na svoji stranu, za což byli odměněni prudkou ranou Martina Krcha, který vrátil na stranu Plzně vedení. Závěr druhé třetiny patřil brankářovi Kráčinovi, který pochytal velké množství šancí ALPIQU, patnáct minut před koncem tak byla blíže tříbodovému zisku Plzeň.

Tlak Kladna vyrovnání nepřinesl, plzeňská tvrz znovu odolala

Kladenští se ve třetím dějství snažili o smazání těsného manka, Plzeň se ale opět mohla plně spolehnout na kvality svého brankáře Petra Kráčiny, který držel kladenského soka zkrátka. Nejvíce se nadřel při dvou přesilových hrách ALPIQu a v závěrečné power-play, jež nabídla silný tlak Kladna. Kadlecův tým vyrovnat nedokázal a na jaře stále čeká na vítězství. Naopak v Plzni oslavili třetí jarní výhru, která je rázem katapultovala na třetí pozici v extraligové tabulce.

HBC Plzeň vs. HBC ALPIQ Kladno 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 13. Pejchar (Pauer, Hanuš), 27. Krch – 17. Šíma (Nosek, Barnošák).

HBC Plzeň: Kráčina – Kavalír, Šmucer, Vodrážka, Vágner, Hanuš, Polívka – Gřonka, Pejchar, Valenta – Krch, Švarc, Pauer – Ulč, J. Benedikt, Malý – Forejt, O. Kejř, Kunzmann – Majer.

HBC ALPIQ Kladno: Jirotka – Soukup, Nosek, Šícha, Dědič, Pliml, Haisman – Hnízdil, Štěpáník, Špaček, Šrámek, Šíma, Barnošák, Kohout, Pražák, Zmeškal.