CROSSDOCK Extraliga

V Plzni rozhodnou nájezdy, Kert Park již další překvapení nepřipustí

Velkým tempem se blíží do svého finále základní část CROSSDOCK Extraligy hokejbalu, následující víkend nabídne mnoho zajímavého. Ať už se jedná o bitvy o čelní pozice tabulky či osmou, poslední postupující, příčku.

Sobota 17.3.2018

HBC Plzeň vs. HBC ALPIQ Kladno

Radek Mašík (hráč HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice): Minulé utkání s námi mne Kladno překvapilo, že hrálo „na půl plynu“ než to umí. Ale mají silný tým a budou chtít určitě bodovat. Nicméně Plzeň je těžký soupeř, navíc doma umí hrát. Tipuji remízu, v nájezdech výhra Plzně.

Jan Donauschachtl (asistent trenéra reprezentace ČR): Zajímavou bitvu slibuje utkání dvou tradičních rivalů. Plzeň má posílené sebevědomí domácí výhrou nad suverénem soutěže Kert Parkem a naopak Kladno nezačalo jaro dobře a bude se chtít vrátit na vítěznou vlnu a uhájit druhé místo v tabulce. Myslím si, že to nebude žádná ofenzivní smršť a zápas bude remízový a o vítězi rozhodne gól v samostatných stříleních.

Tip redakce: Zimní spánek Kladna musí jednou skončit, na hřišti Plzně to ale nebude. Západočeši dokázali o minulém víkendu šokovat na vlastním hřišti vedoucí Kert Park a ani druhému týmu tabulky nedarují nic zadarmo. I zde se štěstí přikloní na stranu Plzně, která díky kvalitní obraně a brankáři produktivnímu soupeři mnoho nepovolí a vyhraje.

Zápas kola: HC Kert Park Praha vs. Elba DDM Ústí nad Labem

Radek Mašík: Toto bude podle mne utkání kola. Ač Kert Park minulý víkend prohrál v Plzni, tak v prvním kole nám ukázal, že jsou lídrem extraligy a mají vyrovnané 3 silné lajny. Bude to vyrovnané utkání, ale myslím, že Kert zvítězí.

Jan Donauschachtl: Pro mě jasné utkání kola, kdy se střetne první se třetím. Elba bude chtít využít zaváhání Kladna a dotáhnout se blíže k druhé pozici, naopak Kert Park bude napravovat zaváhání z minulého víkendu. Očekávám ofenzivní hokejbal, utkání plné branek, vyloučení a emocí a ač bude Elba zdatným soupeřem, nakonec se z vítězství budou radovat domácí.

Tip redakce: Zápas kola přinese velkou bitvu na Lužinách, kam dorazí třetí tým tabulky z Ústí nad Labem. I přesto, že hosté zažívají vynikající ročník, na Kert Park, který musí napravit zaváhání z posledního zápasu, to stačit nebude. Tři body tentokrát zůstanou v hlavním městě.

HBC Rakovník vs. SK Hokejbal Letohrad - ZRUŠENO!!!

Utkání bylo bohužel dnes 17.3.2018 v 5:30 zrušeno kvůli nepřízni počasí a nehratelnému povrchu na půdě Rakovníku. O náhradním termínu vás budeme informovat!

Radek Mašík: Letohrad má za sebou po minulém víkendu dvě velice dobrá vítězná utkání a je vidět, že jsou připraveni být ve finálové osmičce, proto si myslím, že si s Rakovníkem poradí a vyhrají.

Jan Donauschachtl: Pokud má Rakovník v plánu atakovat příčky zajišťující play-off, tak musí po dvou jarních prohrách naplno bodovat. Posílený Letohrad minulý víkend vyhrál oba své zápasy a nebude rozhodně snadným soupeřem. Navíc má na dostřel první čtyřku, která je jistě pro „jeleny“ velkou motivací a zároveň mají hosté nejlepší obranu soutěže, která bude klást Rakovníku velký odpor. Očekávám málo gólů, ale Letohrad by měl vyhrát.

Tip redakce: Rakovník nedokázal začátek jara podchytit a jeho šance na play-off je rázem téměř pryč, navíc se bude muset bát o udržení v nejvyšší soutěži. Naprosto opačné problémy panují v Letohradě, ve kterém panuje dobrá nálada, která se ještě umocní právě v Rakovníku. Domácí budou kousat, na body ale nedosáhnou.

HBC Rondo Most vs. TJ KOVO Praha - ZRUŠENO!!!

Dnes kolem 10:30 bohužel přišla další smutná zpráva, že se zápas v Malém Březně, kde v jarní části extraligy Rondo nastupuje ke svým domácím duelům, musí být také odložen z důvodu velkého přívalu sněhu. O náhradním termínu vás budeme informovat!

Radek Mašík: Kovo minulý víkend zvítězilo a myslím, že chtějí ještě zabojovat o další body do tabulky. Most naopak potřebuje body do finálové osmičky, ale myslím si, že Kovo si odveze z Mostu vítězství.

Jan Donauschachtl: Most po vítězství v derby zaváhal v Letohradě a propadl se v tabulce na 8. místo, které si bude chtít jistě vylepšit. V cestě mu bude stát Kovo, které minulý víkend doma vybojovalo 2 body, ale stále zůstává na posledním místě tabulky. Očekávám jednoznačný zápas pro domácí, s vysokou výhrou.

Tip redakce: Kovo se dokázalo o minulém víkendu zvednout a po dlouhé pauze zvítězilo, jejich výhru ale nelze brát jako bernou minci. Zvláště, když se představí na hřišti Mostu, kde naposledy schytalo nepříjemný příděl třetí Ústí nad Labem. Rondo navíc bude chtít napravit porážku z Letohradu a od úvodního vhazování si jasně půjde za ziskem tří bodů.

SK Sudoměřice vs. HBC Hradec Králové 1988

Radek Mašík: Dvě vyrovnaná mužstva, nicméně Hradec Králové beru v tomto zápase za favorita. Měli dobrou zimní přípravu a po přátelském zápase, který jsme spolu sehráli, z nich opět jde bojovnost a chuť po pirátském pokladu. Ze Sudoměřic se těžko odváží body, ale myslím, že se to Hradci tentokrát podaří.

Jan Donauschachtl: Oba soupeři mají na jaře odehráno pouze jedno utkání a v tabulce je dělí dva body. Zápas slibuje boj o lepší postavení v tabulce a zároveň i boj o play-off. V Sudoměřicích to bude mít Hradec těžké, po delší době bude hrát na asfaltu, což většině technicky vybaveným hráčům nebude vyhovovat a pro Sudoměřice je to velká domácí výhoda. V Sudoměřicích se nevyhrává lehce a tak tipuji remízu.

Tip redakce: Zajímavý zápas o play-off proběhne v Sudoměřicích. Dvoubodový rozdíl mezi šestým a devátým místem předpovídá velmi zajímavé bitvy a leccos může napovědět právě souboj Sudoměřic s Hradcem Králové. O tom, že se v Sudoměřicích nevyhrává zrovna snadno, se již přesvědčila řada favoritů. Hradec na východě republiky nevyhraje, diváci uvidí dělbu bodů a následnou výhru domácích po nájezdech.