CROSSDOCK Extraliga

Jan Čejka si v 15 letech odbyl premiéru v CROSSDOCK Extralize a hned skóroval!

Hostivařský megatalent Jan Čejka se minulý víkend poprvé vrhnul do akce v nejvyšší mužské soutěži a v dresu mistrovského Kert Parku se rozhodně neztratil!

V sobotu 10. března jste v Plzni odehrál v dresu mistrovského Kert Parku premiérový zápas v nejvyšší mužské soutěži! Jak jste si ho užil? Byl jste před utkáním značně nervózní a co vám kladli trenéři na srdce?

Den před zápasem, jsem byl hodně nervózní, ale postupem času to ze mě opadávalo a díky klukům, kteří mě povzbuzovali jsem šel do zápasu nakonec i v klidu. Utkání jsem si užil, i když jsme prohráli. Trenéři mi nic nemuseli klást na srdce, z tréninku jsem věděl, co mam přesně hrát.

S kým vás koučové vlastně postavili do lajny a dostal jste velký prostor na hřišti?

Nastoupil jsem na levém křídle po boku Lukáše Plzáka a Adama Postulky. Postupem času se to ale měnilo. Byl bych rád i za minutu, kdybych hrál, ale nakonec jsem dostal podobný čas jako v Hostivaři.

Byl jste v týdnu před utkáním na tréninku Kert Parku, abyste se řádně připravil na premiérový zápas?

Ano, byl jsem ve středu a v pátek na předzápasovém. Na obou trénincích jsme trénovali spíše taktické věci, což mi dost pomohlo.

Šance byly obrovské, ale nedokázali jsme prostřelit výborného gólmana Plzně

Domácí Plzeň vás zaskočila brzkou brankou po necelé minutě a následně se dostala až do tříbrankového trháku. Čím to? A jak jste na tento nepříznivý stav reagovali?

Dostat gól po 16 vteřinách nebylo moc ideální. Poté jsme se tlačili hodně do útoku, možná někdy až moc a toho Plzeň využívala k rychlým přechodům k nám do pásma. Nedalo se na to moc reagovat, šance byly obrovské, ale nedokázali jsme prostřelit výborného gólmana Plzně, takže se dalo akorát tak čekat, kdy to padne.

Vy jste byl dokonce postaven na pravé křídlo do přesilovky, v níž jste úchvatnou střelou od mantinelu doslova vymetl víko plzeňské klece a vrátil jste tak Kert Park do hry! Potěšila vás branka hodně a jednalo se o nacvičenou situaci?

Byl to skvělý pocit, hned v prvním zápase dát gól. Nacvičená situace to nebyla, spíše shoda okolností, že jsem neměl před sebou nikoho, a tak střela prošla až do brány.

Stále si ten pocit vybavuji, ani jsem v takový start nedoufal

Asi si vás po zápase okamžitě našel pokladník, je to tak? Přeci jenom máte za sebou v pouhých 15 letech první zápas v CROSSDOCK Extralize, a ještě první gól! Nejste z toho všeho jako v „Jiříkově vidění“? (úsměv)

Naštěstí to tak nebylo. Asi až na tréninku se to bude řešit. Stále si ten pocit vybavuji, ani jsem v takový start nedoufal. Je to opravdu skvělý pocit.

Sedm minut před koncem utkání jste dokonce snížili na rozdíl jediného gólů, ale Plzeň nakonec vyhrála 4:2. Čím vás domácí převyšovali, že se nepodařilo v kryté plzeňské hale vyhrát?

Jak jsem již říkal, výborný gólman, který chytil i nechytatelné střely, které Plzni určitě pomohly v sebedůvěře. Na konci jsme udělali trochu zbytečné fauly, což nás možná stálo body.

Jak bude vypadat následující spolupráce Hostivaře s Kert Parkem? Budete vždy čekat na telefonát od hlavního kouče Davida Kuny s „povolávacím rozkazem“ a bude prioritou stále dorost Hostivaře?

Trenéři si budou volat a dohodnou se za koho nastoupím. Trénovat budu s oběma mužstvy, jako tomu bylo doteď. Hostivař je stále můj mateřský klub, takže tam ta priorita bude.