CROSSDOCK Extraliga

Zápas kola: Mistr vstupuje do boje duelem s houževnatým Kert Parkem!

Největší očekávání vždy přináší i stinné stránky, na hráče a trenéry doléhá především tlak médií či fanoušků. Přesně v podobné pozici vstoupí v sobotu 10. září v 18 hodin do nového ročníku CCM Extraligy hokejbalisté Autoskla-H.A.K. Pardubice, kteří obhajují mistrovský titul.

Po domácí výhře se pokusí překvapit

Hokejbalisté Kert Parku Praha vstoupili do nového ročníku již o minulém víkendu, kdy na vlastním hřišti přivítali celek Letohradu. Před vlastními fanoušky v Praze dokázali potvrdit roli favorita a po dvou gólech reprezentanta Martina Kručka porazili soupeře těsně 2:1. Nyní je však čeká mnohem nepříjemnější soupeř, na Pardubice nemá Kert Park z loňské sezony dobré vzpomínky. Ani v jednom případě totiž nedokázal proti Autosklu bodovat a po porážkách 1:4 a 2:5 zůstal proti východočeskému celku bez jediného bodu. Pražané navíc na hřišti v pardubických Polabinách již nevyhráli po čtyři sezony! Podaří se jim danou situaci vylepšit hned ve 2. kole ročníku 2016/17?

Právě do současného ročníku šli svěřenci trenéra Davida Kuny se zajímavými ambicemi. „Našim jednoznačným cílem je play-off. Dále, abychom se dali herně dohromady, byli konkurenceschopní s nejlepšími týmy. Nechci říkat, že si chceme troufat na první čtyřku, ale máme kádr silnější než vloni a budeme chtít pomýšlet ještě výše. Samozřejmě je nám jasné, že to nemusí jít hned, musíme jít zápas od zápasu a zůstat nohama na zemi,“ komentoval otázků cílů pro následující sezonu před jejím startem sám kouč Kert Parku.

Přijde mistrovská kocovina?

Mistrovská kocovina. Tradiční pojem, který můžeme vídat v různých sportovních odvětvích. Mistrovský celek po zisku titulu nedokáže navázat na výkony z předchozí sezony a potací se daleko od vysněných příček. Může něco podobného nastat i v případě pardubického Autoskla? „Už jsem to říkal i hráčům, nyní se na nás všichni pečlivě připraví, každý chce přece porazit mistra," má jasno lodivod Autoskla Mašík. „Nepodcení nás, všichni přece chtějí skalp šampiona. Na druhou stranu, sezona je dlouhá a postupem času se výsledkově projeví, kdo je lépe připraven. My jsme získali cenné zkušenosti, v rozhodujících bojích je prodáme a pokusíme si vybojovat co nejlepší pozici pro play-off,“ plánuje průběh nového ročníku trenér Pardubic Jiří Mašík.

Kádr mistrovských Pardubic přílišnými změnami neprošel, a i z toho důvodu bude zajímavé, jak se téměř totožný tým s novým ročníkem popere. První vystoupení ho čeká před vlastními fanoušky v sobotu 10. září, úvodní buly bude vhozeno úderem osmnácté hodiny!