CROSSDOCK Extraliga

Domáci dominanci narušil Kert Park, Rakovník slaví po nájezdech historické body

Hokejbalová CCM Extraliga měla na programu druhé kolo, ve kterém se na pěti hřištích rozjely důležité boje. V drtivé většině se dařilo domácím týmům, vyhráli všichni kromě Pardubic, které při své premiéře nestačily na Kert Park.

HBC ALPIQ Kladno – HBC Plzeň 2:1 po nájezdech (1:0, 0:0, 0:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 14. Pražák (Barnošák, Kudela), rozhodující nájezd Ogurčák – 44. Krch (Pejchar).

Střely: 31:20, vyloučení: 5:9, využití: 1:0, oslabení: 0:0.

Hodně zajímavé utkání se odehrálo v Kladně, kam na reprízu loňského semifinálového boje dorazila Plzeň. Na první branku čekali fanoušci ALPIQu až do čtrnácté minuty, kdy plzeňského gólmana propálil Ondřej Pražák. Vynikající brankář Jirotka odolával šancím plzeňského týmu až do předposlední minuty zápasu, kdy ho prostřelil Martin Krch. Kladenský gólman si však vše vynahradil při samostatných nájezdech, kdy ze čtyř nájezdů pustil za záda pouze jeden a poté s radostí sledoval, jak duo Vojtěch Butor a Petr Ogurčák zajistilo druhý bod pro Kladno. Domácí hokejbalisté se po dvou kolech drží těsně za vedoucím Kert Parkem na druhé pozici.

HBC Rakovník – Elba DDM Ústí nad Labem 2:1 po nájezdech (0:1, 2:1, 0:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 25. O. Tvarůžek (Bakalár, Schierl), 27. M. Sýkora st. (Pospíšil),rozhodující nájezd M. Sýkora st. – 8. Langthaler (Gottfried), 18. Langthaler (Soukup).

Střely: 28:15, vyloučení: 6:5, využití: 1:1, oslabení: 0:0.

Historické první dva body v extralize! Rakovník nezačal první domácí vystoupení v nejvyšší soutěži vůbec dobře a po chybách v obraně prohrával 0:2. Zbraně ale nesložil a brankami Ondřeje Tvarůžka a Milana Sýkory st. dokázal srovnat na 2:2. Tento stav vydržel i po 45 minutách a na řadu tak přišly samostatné nájezdy. Jediným úspěšným exekutorem se stal Sýkora starší a rozhodl, že bod navíc zůstává v Rakovníku. Pro nováčka nejvyšší soutěže se jedná o první bodový zisk v CCM Extralize, favorizovaná Elba míří domů pouze s bodem.

SK Sudoměřice – TJ Kovo Praha 4:1 (2:0, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 2. Hujsa, 10. Tóth (Fraňo), 34. Fraňo, 45. Fraňo (Konderla, Novák) – 45. Košely (Svoboda).

Střely: 23:23, vyloučení: 5:8, využití: 1:1, oslabení: 0:0.

Po porážce v úvodním kole CCM Extraligy si chuť před vlastními fanoušky spravily Sudoměřice. Z daleké Prahy k nim dorazilo Kovo, které příliš nezvládlo již první třetinu, v rámci které prakticky přišlo o šanci na body. Po gólech Hujsy a Tótha prohrávali hosté po deseti minutách již o dvě branky, v periodě poslední si navíc vzal slovo sudoměřický Matěj Fraňo, který nejprve zvýšil na 3:0, po snížení z hokejky Košelyho do prázdné branky pak pečetil výhru Sudoměřic v poměru 4:1. Obě mužstva se se třemi body pohybují ve středu extraligové tabulky.

SK Hokejbal Letohrad – HBC Kovodemont Most 4:2 (0:0, 2:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 19. Lajčiak (Halbrštát), 30. Teplý (Lajčiak), 34. Halbrštát (Lajčiak, Teplý), 45. Vychytil (Lajčiak) – 21. Drenčko (Chytrý, Procházka), 30. Novák.

Střely: 32:23, vyloučení: 3:4, využití: 1:1, oslabení: 1:0.

Celky Letohradu ani Mostu nedokázaly v prvním ligovém zápase bodovat, a tak jejich vzájemný souboj byl o to, kdo zůstane na chvostu tabulky a kdo se odrazí k lepším výsledkům. První třetina byla v opatrném stylu, branek se fanoušci dočkali až v prostřední patnáctiminutovce. A to hned čtyř! Za stavu 2:2 se vstupovalo do periody poslední, kde výhru Letohradu vystřelili Halbrštát a Vychytil. Loňský semifinalista z Mostu nezažívá rozhodně kvalitní vstup do nového ročníku, po dvou porážkách se krčí úplně na posledním místě tabulky CCM Extraligy.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice – HC Kert Park Praha 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 14. Merta (Vlasák, Březina) – 23. J. Kruček (Topolánek, Wróbel), 32. Wróbel (Topolánek).

Střely: 27:18, vyloučení: 9:8, využití: 1:1, oslabení: 0:0.

Pardubičtí hokejbalisté vstoupili do nové sezony až o týden později a ihned musí počítat první ztráty. Proti Kert Parku Praha sice rychle vedli zásluhou Merty, svůj těsný náskok ale prohospodařili. V přesilové hře vyrovnal Jiří Kruček, krátce po začátku třetí části vypálil z trestné lavice Tomáš Wróbel a neomylně svůj nájezd proměnil 1:2. K oporám hostů patřil také například Libor Topolánek, který připravil oba góly svého týmu či brankář Mikl, jenž několika kvalitními zákroky dotáhl hostující tým k druhému vítězství v novém ročníku CCM Extraligy.