CROSSDOCK Extraliga

Prali jsme se sami se sebou, přiznává pardubický forvard Jakub Merta

Pardubický hokejbalový tým vstoupil do prvního ostrého extraligového zápasu po oslavách titulu dobře, zásluhou Jakuba Merty se ujal vedení. Náskok však neudržel, Kert Park dvěma trefami skóre otočil a kompletně vykradl hřiště v Polabinách.

Vstup vítěze loňského ročníku z Pardubic do nové sezony nebyl zrovna ideální. Trenér Mašík v pozápasovém hodnocení viděl neúspěch Autoskla v pardubickém pohybu, který od druhé třetiny nebyl dostačující. Jeho slova doložil i Jakub Merta, který se vyjádřil k prvnímu prohranému zápasu takto: „Do zápasu jsme vstoupili dobře, běhali jsme, jenže bohužel jsme to nedokázali zopakovat i ve zbylých částech zápasu,“ litoval Merta a pokračoval: „Soupeř se dostal na koně a nám už se nepříznivý stav nepodařilo zvrátit. Prali jsme se sami se sebou.“

Pro Pardubice byl zápas s Kert Parkem prvním ostrým vystoupením v nové sezoně, velký důraz na to však jediný pardubický střelec nekladl. „Hrát roli to mohlo, ale příčinou porážky to rozhodně nebylo. Od druhé třetiny nám prostě scházelo nasazení,“ uzavřel zatím ještě pětadvacetiletý hráč Autoskla. Právě do druhé části Pardubice držely těsné vedení, které zajistil v početní výhodě právě Merta. „V přesilové hře přišel nahozený míček od modré, od gólmana se odrazil do rohu. Já jsem ho z voleje poslal zpátky do brankáře, od kterého se odrazil do branky,“ popsal svoji branku. „Náhodná trefa,“ usmál se Merta.

Právě Jakub Merta si v pardubickém dresu odbývá sedmou extraligovou sezonu, jednalo se o jeho 144. start v nejvyšší soutěži. V loňské sezoně zapsal pouze dva góly a jednu nahrávku, nyní se první přesné trefy dočkal již v prvním zápase. „Věřím, že to bude lepší než loni. Minulou sezonu mě doprovázela zranění jak na podzim, tak na jaře,“ popsal odchovanec pardubického hokejbalu.

Extraligového šampiona čekají o příštím víkendu hned dva zápasy. V sobotu doma vyzvou v repríze finále Kladno, o den později míří na hřiště nováčka z Rakovníku. Co musí Pardubice zlepšit? „Nečeká nás vůbec nic jednoduchého. Když se budeme držet výkonu z první třetiny prvního zápasu, můžeme pomýšlet na body,“ tvrdí útočník pardubického Autoskla Jakub Merta.