CROSSDOCK Extraliga

Nováček z Rakovníka přivítá v zápase kola na svém hřišti Plzeň!

Rakovník se po porážce od Kladna dočkal v zápase proti Ústí prvních bodů. Plzeň naopak po první výhře padla s Kladnem po samostatných stříleních. Nyní tyto dva týmy nastoupí proti sobě. Rakovník má jako nováček velkou chuť do soutěže a proti Plzni se pokusí vytáhnout své největší zbraně.

Po úvodním výsledku 0:4 přišly dva body

Rakovník vstoupil do své premiérové sezony v CCM Extralize těžkým zápasem proti Kladnu. První branku obdržel necelé dvě minuty před první sirénou, když obdržel jeden z jeho hráčů dvouminutový trest. Kladno dokázalo přesilovku využít už po jedenácti sekundách. Na další branku muselo Kladno čekat až do třetí části, kdy se prosadilo opět v přesilové hře. ALPIQ přidal ještě dva góly a Rakovník mu podlehl v prvním utkání 0:4.

Ve druhém kole se představil Rakovník na svém hřišti proti Ústí a kromě premiérového gólu se radoval také z prvních bodů. Na začátku druhé třetiny sice prohrával už 0:2, ale dvěma brankami dokázal vyrovnat. Ústí další gól už nepřidalo a na řadu musela přijít samostatná střílení. V těch byl úspěšnější právě Rakovník, který si připsal dva body do tabulky.

„Pro Rakovník je neskutečným úspěchem již to, že si můžeme nejvyšší soutěž zahrát. Mým skromným přáním by bylo, nebýt poslední a nestydět se za předvedenou hru a celkově naše výsledky,“ přál si před sezonou Martin Tvarůžek. Tomu se podařilo vstřelit premiérovou branku Rakovníku v CCM Extralize a určitě tak může být zatím se svým i týmovým výkonem spokojen.

Plzeň bodovala v obou utkáních

Plzni patří momentálně třetí příčka. V loňském roce vyhrála základní část, ale v play-off vypadla v semifinále s Kladnem. Do nového ročníku vstoupila dobře. V prvním utkání proti Sudoměřicím vstřelila po jednom gólu v každé třetině a vyhrála 3:1. Ve druhém kole narazila stejně jako v loňském semifinále na Kladno. Od čtrnácté minuty prohrávala, ale minutu a půl před koncem se jí podařilo vyrovnat a poslala tak zápas k samostatným střílením. V těch bylo úspěšnější Kladno, které zvítězilo 2:1.

Nyní čeká Plzeň druhé venkovní utkání v řadě. V tom narazí na nováčka z Rakovníku, který má naopak po týdnu další domácí zápas. Středočeští hokejbalisté budou chtít po Ústí obrat o body také Plzeň, s loňským semifinalistou to však bude mít těžší. Utkání začíná v sobotu 17. září ve 14:00!