CROSSDOCK Extraliga

Plzeň porazila nováčka z Rakovníku díky využitým přesilovkám

Rakovník vstoupil do zápasu proti Plzni aktivně. V šesté minutě z toho vytěžil gól. Plzeň srovnala už po pěti sekundách prostřední části, o čtyři minuty později přidala další branku a otočila tím zápas ve svůj prospěch.

Rakovník se proti favoritovi zápasu ujal v šesté minutě vedení

Rakovník nastoupil do druhého domácího zápasu za sebou. V tom minulém se mu podařilo po samostatných stříleních porazit Ústí. Do utkání proti Plzni vstoupil velmi aktivně. Držel soupeře v jeho obranném pásmu, ale k větším šancím se nedostával. K první velké šanci se dostal hostující Malý, když jeden z domácích hráčů uklouzl před vlastní brankou a nechal Malého samotného před brankou. Ten však trefil pouze dobře stojícího Solara.

Domácí se dostali do přečíslení, se kterým si však nedokázali poradit. O tři čtvrtě minuty později se už mohli radovat. Šíma přesně našel Vladimíra Sýkoru ml., který se nemýlil. Díky němu se ujal Rakovník vedení 1:0. Aktivitu domácího celku zastavilo vyloučení jednoho z jejich hráčů. Díky tomu se do akce dostala Plzeň. Vytvořila si několik dobrých střeleckých šancí, ale ani jednu nedokázala proměnit.

K vyrovnání stačilo Plzni pět sekund

Plzeň začala druhou třetinu s jedním mužem navíc. Z přesilové hry jí zbylo půl minuty, ale hostům stačilo pouze pět sekund. Benedikt vyhrál buly před sebe a hned se vydal do útoku. Podařilo se mu přesně zakončit mezi betony domácího brankáře. Rakovník dostal vzápětí k dispozici také přesilovku, ale využít ji nedokázal.

Oproti první třetině v té druhé byli více vidět Plzeňští, kteří šli pět minut před druhou sirénou do vedení. Martin Kunzmann se trefil z kruhu přesně k levé tyčce. Poprvé v zápase viděli diváci také hru 4 na 4, ve které se více dařilo hostům, kteří nechali vyniknout Solara. Ten chytil několik jasných šancí a podržel svůj tým.

Třetí třetina byla ve znamení vyloučení

Z kraje závěrečné patnáctiminutovky předvedl výborné zákroky také hostující Kráčina. Z další branky se opět radovali hosté, kteří využili přesilovou hru. Do tabulky střelců se zapsal Marek Švarc. Velmi rychle po sobě obdrželi dva hráči Rakovníku trest 2+10 min. a domácí tak museli hrát ve třech. To dokázali zkušení hokejbalisté z Plzně využít. Vodrážka s Krchem dlouho kombinovali na modré čáře. Druhý jmenovaný vzal vše do svých rukou a trefil se přesně pod břevno.

Rakovník po čtvrté obdržené brance nic nevzdal a zvýšil svojí aktivitu, ze které vytěžil svoji druhou branku, když se trefil Ondřej Tvarůžek. Plzni stačilo půl minuty, aby si vzala tříbrankové vedení zpátky. Dostala se do přečíslení, na jejímž konci stál Marek Švarc. Pět minut před koncem byl vyloučen Pospíšil na pět minut a bylo jasné, že vítězství si odvezou hosté. Rakovník se snažil ubránit aktuální skóre, ale vzhledem k dalšímu vyloučení se mu to nepodařilo. O poslední branku zápasu se postaral Lukáš Vodrážka, který upravil výsledek na konečných 2:6.

HBC Rakovník – HBC Plzeň 2:6 (1:0, 0:2, 1:4)

Branky a nahrávky: 6. Sýkora (Šíma), 39. Tvarůžek (Eitler, Šíma) – 16. Benedikt (Švarc), 20. Kunzmann (Benedikt), 34. Švarc (Malý), 36. Krch (Vodrážka), 39. Švarc (Malý, Průcha), 44. Vodrážka (Krch, Gřonka)

HBC Rakovník: Solar – Pospíšil, Tvarůžek O., Suchý, Pechanec, Koloc – Tvarůžek M., Vostárek, Urban, Sýkora ml., Šíma, Sýkora st., Eitler, Bakalár, Schier, Tlustý.

HBC Plzeň: Kráčina – Kejř, Benedikt, Zeman, Vodrážka, Pokorný, Hanuš – Průcha, Švarc, Malý, Krch, Pejchar, Krásný, Kunzmann, Pauer, Gřonka, Valenta, Kastner, Matějka, Rovenský.

Ohlasy trenérů:

Miroslav Tlustý (vedoucí mužstva, HBC Rakovník) – „Utkání jsme rozehráli určitě dobře. Poté jsme zbytečnými chybami nechali soupeře dostat do tlaku a naše zbytečné fauly dostaly soupeře do vedení. Zápas se pak vyvíjel tak, jak se vyvíjel. Jak říkal trenér, musíme si z toho vzít ponaučení, hodit to za hlavu. Zítra máme další zápas, tak začít znovu s čistým štítem.“

Michal Edl (trenér, HBC Plzeň) – „Myslím si, že se trochu opakovala první třetina z Kladna, kdy jsme se zase hrozně rozkoukávali. Myslím si, že s nějakým zkušenějším soupeřem, nás to může stát zápas. Kluci si musí uvědomit, že musí začít hrát od první minuty, pak ten zápas doháníme ve druhé a třetí třetině. Když ta první třetina není z naší strany dobrá, v té druhé nám pak chybí štěstí a láme se to tam. Myslím si, že jsme pak ukázali určitým způsobem nějakou morálku. Ustáli jsme fauly soupeře, čímž jsme ten zápas rozhodli.“