CROSSDOCK Extraliga

V repríze finále bod, nováček na spravení chuti. Rakovník protrpěl dvě domácí porážky

Mistr loňské sezony vstupoval do nového ročníku o týden později, v rámci třetího záříjového víkendu však musel absolvovat dva zápasy. Nejprve vybojoval v repríze loňského finále proti Kladnu bod, následně si s chutí zastřílel proti Rakovníku.

Sobota 17.9.2016

HBC Hradec Králové 1988 – TJ Kovo Praha 2:3 (0:0, 1:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 19. Pekárek (Bacovský, Jiřík), 41. Bacovský (Rail) – 16. Valenta (Košely), 22. Bravenec (Strejček), 35. Krištof (Valenta)

Střely: 31:21. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0.

Souboj dvou týmů, které se v loňském ročníku potkávaly v play-out, přinesl znovu vyrovnanou partii, v rámci které přece jen více štěstí měl pražský celek. Ve druhé části se díky dvěma trefám dostal do vedení, Východočechům se následně podařilo pouze umazat skóre, srovnat však nikoliv. „Dnes musím celý tým pochválit za bojovnost. Je vidět, že když se hráči semknou, dokážeme vybojovat cenné body. Důležité bylo, že po vyrovnávací brance se nám podařilo dát rychle gól a výsledek udržet do konce druhé třetiny,“ zhodnotil střetnutí vedoucí Kovo Praha Jan Kovařík. Hradec zůstává s jedním bodem s Mostem na chvostu tabulky, Kovo se drží v elitní čtyřce.

HBC Rakovník – HBC Plzeň 2:6 (1:0, 0:2, 1:4)

Branky a nahrávky: 6. Sýkora (Šíma), 39. Tvarůžek (Eitler, Šíma) – 16. Benedikt (Švarc), 20. Kunzmann (Benedikt), 34. Švarc (Malý), 36. Krch (Vodrážka), 39. Švarc (Malý, Průcha), 44. Vodrážka (Krch, Gřonka).

Střely: 22:28. Vyloučení: 12:3. Využití: 0:4. V oslabení: 0:0.

Nováček z Rakovníka bude v premiérové sezoně mezi elitou spoléhat zejména na domácí prostředí, kde se mu, díky podpoře fanoušků, velmi daří. Také proti silné Plzni měl dlouho nakročeno k úspěchu, po první třetině dokonce vedl. Druhá polovina utkání ale nováčkovi vůbec nevyšla, plzeňští hokejbalisté rozjeli v Rakovníku střelnici a nakonec si domů odvezli vítězství 6:2. Hned čtyři branky navíc padly v přesilových hrách! Největší podíl na výhře měl hostující Švarc, který ke dvěma přesným trefám přidal i jednu gólovou asistenci. Plzeň je s deseti góly druhý nejproduktivnější tým soutěže a drží se na druhém místě za rozjetým Kladnem.

SK Sudoměřice – HC Kert Park Praha 4:2 (1:0, 2:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 10. Hruboš (Mišík), 23. Hruboš, 30. Kaluža (Liška), 35. Skyba (Kaluža, Hruboš) – 42. Fejfar (Topolánek), 45. Topolánek.

Střely: 19:21. Vyloučení: 9:10. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0.

Pražský Kert Park po nečekaném skalpu úřadujícího mistra z Pardubic chtěl bodový zisk potvrdit i na východě republiky v Sudoměřicích. Tento cíl se pro svěřence Davida Kuny začal hroutit hned v první polovině zápasu, kdy se hostům dvakrát nepovedlo pohlídat Hruboše, jenž přiblížil Sudoměřice k dalším třem bodům. A když hostujícího gólmana prostřelili ještě Kaluža a Skyba, bylo zaděláno na nečekaný debakl. Kert Park se nakonec probral až v samotném závěru, snížení Fejfara a Topolánka znamenalo pouze korekci stavu na konečných 4:2 pro Sudoměřice.

SK Hokejbal Letohrad – Elba DDM Ústí nad Labem 3:2 po nájezdech (1:0, 1:0, 0:2 – 1:0)

Branky a nahrávky: 13. Vychytil (Halbrštát, Teplý), 17. Košťál (Věchet), rozh. náj. Protzner – 34. Soukup (Kváš, Růžička), 39. Langthaler (TS).

Střely: 29:20. Vyloučení: 9:8. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0.

Hokejbalisté Letohradu chtějí zažít rozhodně pohodlnější sezonu než vloni, jejich cílem je nasbírat co nejvíce bodů hned v úvodu soutěže. Po třech zápasech mají na kontě již pět bodů, proti Elbě z Ústí nad Labem získali dva. Vzhledem k vývoji zápasu ale spokojeni být nemohou. Zásluhou Vychytila a Košťála totiž domácí vedli po dvou třetinách o dva góly, náskok ale neuhájili a po gólu Soukupa a proměněném trestném střílení Langthalera skončil zápas nerozhodně 2:2. Bonusový bod pro Letohrad následně vystřelil v nájezdech Protzner.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice – HBC ALPIQ Kladno 2:3 po nájezdech (0:0, 1:2, 1:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 29. Urbanec, 31. Březina (Filip) – 18. Ogurčák (Haisman), 28. Šícha (Špaček, Barnošák), rozh. náj. Pražák.

Střely: 31:19. Vyloučení: 8:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0.

V ostře sledovaném zápase vyzvaly Pardubice v repríze loňského zajímavého finále celek Kladna. Již od první třetiny měli domácí hokejbalisté značnou střeleckou převahu, kterou ale dlouho nemohli přetavit ve vstřelení branky. Diváci si gólové radosti užili až ve druhé třetině, bohužel pro domácí se do dvoubrankového vedení dostal ALPIQ. Obhájce titulu se ale nevzdal. V předposlední minutě druhé třetiny utkání zásluhou Urbance zdramatizoval a chvíli po příchodu z kabin Březina dokonce vyrovnal. O vítězi nakonec rozhodly až samostatné nájezdy, ve kterých se štěstí zásluhou úspěšného Pražáka přiklonilo na stranu kladenského týmu.

Neděle 18.9.2016

SK Sudoměřice – HBC ALPIQ Kladno 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Barnošák (Pražák), 19. Procházka, 45. Šrámek (Ogurčák).

Střely: 26:25. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0.

Po těžkém zápase v Pardubicích se úřadující vicemistr z Kladna přesunul do dalekých Sudoměřic, kde se hned v neděli dopoledne pokusil ukořistit další body. Na rozdíl od Kert Parku si v Sudoměřicích plnil dokonale defenzivní povinnosti, k vítězství a třem bodům do kapsy mu tak stačily tři vstřelené branky. Na góly Barnošáka, Procházky a Šrámka domácí hokejbalisté zareagovat nedokázali a nakonec se museli před soupeřem sklonit v poměru 0:3. Kladno je po čtyřech zápasech s deseti body na prvním místě tabulky, Sudoměřice jsou i přes porážku třetí.

HBC Rakovník – HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 1:7 (0:1, 0:2, 1:4)

Branky a nahrávky: 45. Šíma (Sýkora ml.) – 11. Urbanec (Gabriel), 23. Březina (Filip), 25. Bílý, 31. Förstl (Bílý), 40. Förstl (Merta), 43. Březina (Kubeš, Urban), 45. Česák (Kubeš).

Střely: 16:23. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0.

Nováček nejvyšší soutěže z Rakovníka zažil ve druhém domácím vystoupení v sezoně kruté vystřízlivění. Proti obhájci titulu dlouho držel nadějný výsledek, postupem času ale Autosklo zabralo a nakonec dotáhlo utkání do vítězného konce. Tři vstřelené branky ve třetí části přerostly v gólostroj Východočechů, svěřenci Jiřího Mašíka si v Rakovníku s chutí zastříleli. Výsledek 7:1 dokresluje převahu pardubického týmu, domácí si na další body v nejvyšší soutěži budou muset počkat. Pro Pardubice se naopak jednalo o první vítězství v novém ročníku.