CROSSDOCK Extraliga

Dva rychlé góly po buly nebo repríza finále pro hosty, co dalšího přineslo třetí kolo?

Třetí kolo CCM Extraligy už je po uplynulém víkendu sice minulostí, pojďme se k němu však ještě jednou vrátit, a to ve čtyřech zajímavých bodech.

Kert poprvé padl

Ambiciózní Kert Praha, který v úvodních dvou kolech získal plný počet šesti bodů, tentokrát zajížděl na hřiště Sudoměřic. Favority tedy byli hosté, kteří přijížděli zaprvé v pozici vedoucího celku a především pak posíleni o tři body ze zápasu s pardubickým Autosklem. Sudoměřice však veškeré rozdíly smazaly úvodní brankou v první třetině, a když během té druhé přidaly další dvě, bylo jasné, že to Pražané už tentokrát budou mít velice složité. Kertu se ale ani v poslední periodě nepodařilo už příliš utkání zdramatizovat, domácí totiž šli nejdříve již do čtyřbrankového vedení a hosté pak jen upravili na konečných 4:2 pro Sudoměřice.

Zápas kola pro favorita střetnutí

Zápas třetího kola se odehrál v sobotu odpoledne ve středních Čechách. Respektive přímo u nováčka v Rakovníku, který přivítal už tradičního účastníka nejvyšší hokejbalové soutěže z Plzně. Domácí do utkání však vstoupili s odhodláním a po pár minutách hry za to byli i odměněni. Jenomže favorizovaná Plzeň v následující části hry ukázala svojí sílu a především kvůli přesilovým hrám, které ji byly nabídnuty po faulech Rakovníku, Západočeši nakonec zvítězili vysoko 6:2. Hosté se tak touto výhrou dostali už na druhou pozici v tabulce, hned za momentálně vedoucím Kladnem, které má s Plzní lepší vzájemný zápas.

Dvě velice rychlé branky po vhazování

K předchozímu zápasu, tedy mezi Rakovníkem a Plzní, se ještě jednou vraťme. Rychlá branka chvíli po začátku periody znamená pro každý tým většinou snížení nebo alespoň klidnější hru v dalších minutách. Na jeden takový rychlý gól došlo i v Rakovníku, sice ne v první třetině, ale i tak stojí jistě za zmínění. Ondřej Benedikt totiž dokázal dostat míček za záda brankáře už v čase 15:05, tedy jen pět vteřin po úvodním vhazování! Tato branka navíc nastartovala plzeňský obrat v zápase. K podobně rychlému gólu došlo i na hřišti loňského mistra. Pardubický Ondřej Březina zde v repríze finále s Kladnem vsítil vyrovnávající branku, která byla poslední v základní hrací době, a to v čase 30:08!

Repríza finále dospěla do samostatných střílení

U zápasu na východě Čech ještě zůstaňme. Pardubice totiž v sobotu vpodvečer za umělého osvětlení hostily už zmíněnou první letošní reprízu finálové série z minulé sezony, tedy Autoskla proti Alpiqu. Vstup a defacto i skoro celé dvě třetiny se povedly více hostům. Kladno se totiž dokázalo dostat do dvoubrankového trháku, který se však domácím podařilo chvíli před druhou sirénou korigovat. Ze začátku třetí periody pak ze strany domácích přišlo už jednou zmiňované vyrovnání, když se poté nepovedlo do konce základní hrací doby prosadit ani jednomu z celků, došel zápas plný osobních soubojů až do samostatných stříleních. V těch byli úspěšnější Kladenští, kteří si tak na cestu zpět do středních Čech přibalili i jeden bonusový bod navíc.