CROSSDOCK Extraliga

Ústecký fovard Štěpánek suverénně vládne historickému bodování extraligy

Nejvyšší hokejbalová soutěž se v České republice hraje od roku 1989. Za tu dobu se na hřištích vystřídalo nespočet hráčů.

Na prvním místě je s velkým náskokem stále hrající Jan Štěpánek. Ten v roce 2013 po čtrnácti sezonách v dresu Elby nejprve ukončil kariéru, ale už v létě toho roku se rozhodl pokračovat v Hradci, kam ho přivedl trenér Pavlík. Jeho angažmá na východě Čech nedopadlo úplně podle představ, a proto se znovu vrátil do Ústí. Letos zasáhl do všech tří odehraných zápasů svého týmu v nového ročníku, ve kterých zatím nezískal žádný bod. Z první desítky je zároveň také jediným aktivním hráčem, jelikož Martin Kurz není ani na karvinské soupisce v 1.NHbL.

Těsně za první desítkou se před letošním ročníkem 2016/2017 nacházel Aleš Kypet, ale dva získané body ho už posouvají na desátou pozici. Kypet strávil celou svoji kariéru v Mostě stejně jako jeho spoluhráč Slavomír Švancar na čtrnáctém místě. Mezi nimi je legenda hradeckého hokejbalu a současný trenér Pirátů Petr Novák. Dalšími hráči z první dvacítky, kteří stále v extralize nastupují, už jsou jen Jan Bacovský a Libor Topolánek.