CROSSDOCK Extraliga

CCM Extraligu čeká nabitý víkend. Neděle nabídne východočeské derby!

CCM Extraliga má před sebou hned dvě kola. V pátek se v rámci pátého kola proti sobě postaví Kert Park s Kladnem. V sobotu se odehrají čtyři zápasy čtvrtého kola a v neděli tři z pátého. Tabulce zatím vévodí Kladno, které se v pátek utká s pátým Kertem.

Pátek

HC Kert Park Praha – HBC ALPIQ Kladno, pátek 23. 9. 2016 v 19:00

Netradičně v pátek se odehraje nesmírně zajímavý zápas, který ponese punc reprízy loňského čtvrtfinále, v němž uspěli pozdější vicemistři z Kladna. Hráči Alpiqu navázali na předešlé úspěšné ročníky a po prvních čtyřech duelech se drží na čele tabulky s desetibodovým ziskem za dvě výhry po nájezdech a dva plnohodnotné skalpy svých oponentů. Kert sezonu také úplně špatně nerozjel, ale naposledy se musel sklonit před houževnatými Sudoměřicemi. Souboj Kertu s Kladnem jistě nabídne pohledný hokejbal, v jehož rámci se střetnou velké individuality na obou stranách. Jak dopadne „souboj Topolánek, Kruček, Wróbel versus Barnošák, Kudela, Ogurčák?“

Sobota

HBC Kovodemont Most – HBC Hradec Králové 1988, sobota 24. 9. 2016 v 11:00

První sobotní utkání nabídne souboj dvou týmů, kteří do soutěže nevstoupily podle představ a nacházejí se na posledních dvou místech tabulky. Obě mužstva mají odehraná pouze dvě utkání. Most nejprve prohrál s Kovem a později také s Letohradem. Hradec podlehl Ústí po samostatných stříleních a Kovu po základní hrací době, a tak má na svém kontě jeden bod. Loňská utkání mluví ve prospěch Mostu, který vyhrál oba vzájemné zápasy. Nejprve vyhrál po samostatných stříleních 6:7 a na svém hřišti přidal výhru 5:2.

ZÁPAS KOLA: HBC Plzeň – HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice, sobota 24. 9. v 16:00

Plzeň nastoupí v rámci čtvrtého kola proti loňskému mistrovi z Pardubic. Plzeň se aktuálně nachází na druhém místě tabulky. Sudoměřice porazila o dvě branky, Kladnu podlehla až po samostatných stříleních a s nováčkem soutěže si poradila jasně 6:2. Autosklo má po třech utkáních na svém kontě pouze jednu výhru, když porazilo Rakovník 7:1. S Kladnem prohrálo po samostatných stříleních a s Kertem prohrálo o gól. V loňském roce se v obou případech radoval domácí tým. Nejprve vyhrála Plzeň 3:0 a ve druhém utkání Autosklo 2:1 po samostatných stříleních.

TJ Kovo Praha – SK Hokejbal Letohrad, sobota 24. 9. v 16:00

Kovo se nachází na třetím místě, Letohrad je na tom o tři příčky hůř, ale bodový rozdíl je o pouhý bod. Kovo porazilo Hradec a Most, prohrálo se Sudoměřicemi. Letohrad prohrál s Kertem, Most porazil v základní hrací době a Ústí po samostatných stříleních. Loňská vzájemná utkání mluví pro Letohrad, který vyhrál v obou případech. Nejprve na svém hřišti 3:0 a poté i v Praze, tentokrát 2:3.

HC Kert Park Praha – HBC Rakovník, sobota 24. 9. v 17:00

Další, kdo se postaví do cesty nováčkovi soutěže, bude Kert Park. Ten se nachází aktuálně na pátém místě. Na svém kontě má dvě výhry a jednu prohru. V minulém kole padl se Sudoměřicemi a porazil Autosklo s Letohradem. Rakovník nejprve podlehl Kladnu. Ve druhém kole si připsal první vítězství proti Ústí, které porazil po samostatných stříleních. Minulý víkend nejprve prohrál s Plzní a druhý den také s Autosklem s nepříjemným skóre. Zlepší si náladu proti aktuálně pátému týmu?

Neděle

ELBA DDM Ústí nad Labem - HBC AUTOSKLO - HAK Pardubice, neděle 25. 9. 2016 v 11:00

Hokejbalisté ústecké Elby po sobotním volném dnu přivítají v neděli dopoledne obhájce extraligového titulu z Pardubic. Východočeši se však letos ještě nenacházejí v optimální formě, vždyť bodový rozestup mezi zmíněnými soupeři je po třech odehraných kolech nulový. Ústečtí tak budou chtít doma hráče Autoskla pořádně potrápit a především pak utnout sérii konce zápasů až v samostatných stříleních. Jak s Hradcem, Rakovníkem, tak i Letohradem se totiž rozhodovalo až v této dovednostní disciplíně. Pardubičtí se ale minulý víkend možná vrátili zpět na vítěznou vlnu, s Kladnem ještě sice po samostatném stříleních prohráli, v předehrávaném jedenáctém kole na půdě Rakovníka však Autoskláři už zvítězili vysoko 7:1.

TJ Kovo Praha - HBC Rakovník, neděle 25. 9. 2016 v 11:00

Nedělní dopoledne a páté kolo CCM Extraligy přinese i zápas v hlavním městě. Kovo Praha totiž hostí nováčka soutěže. Rakovník bude chtít především vylepšit svoji defenzivu, protože ve čtyřech odehraných zápasech obdržel, i díky zmiňované vysoké prohře s Pardubicemi, už devatenáct branek, což mu přineslo prozatím dva body. Ty posbíral v domácím zápase s Ústím nad Labem, první venkovní body by však rádi Středočeši odváželi v neděli po poledni ze hřiště Kova. Domácí ale prožívají výsledkově pohodový vstup do nového ročníku. Po dvou vítězstvích, tedy zisku šesti bodů, jim díky lepšímu skóre patří před nadcházejícím víkendem třetí pozice v tabulce. Potvrdí domácí roli favorita nebo se budou radovat hosté?

ZÁPAS KOLA: HBC Hradec Králové 1988 - SK Hokejbal Letohrad, neděle 25. 9. 2016 v 11:00

Utkání s označením „Zápas pátého kola“ se odehraje v neděli od jedenácté hodiny pod Bílou věží. Tedy na hřišti Hradce Králové, který v tradičním derby přivítá hokejbalisty z nedalekého Letohradu. Hradečtí by rádi nechali v nové sezoně zapomenout na předcházející vůbec nepovedený ročník, prozatím se jim to daří jen částečně. Ze dvou zápasů mají totiž na kontě jeden bod, který si odvezli ze hřiště Elby po prohře 2:3 po samostatných stříleních. Severočeši pak stejným výsledkem prohráli na půdě Letohradu, který tak bude do Hradce přijíždět s pěti body v zádech, záleží však, jak se Jelenům povede o den dříve na Kovu. Ze tří zápasů se totiž Jelenům podařilo získat ještě skalp Mostu. Jak je ale známo ve všech sportech, v derby většinou předzápasové informace o favoritech zápasu jdou stranou, bude tomu tak i tentokrát a podaří se Hradci vybojovat první domácí body?