CROSSDOCK Extraliga

V zápase kola bude horká půda Plzně vzdorovat obhájci z Pardubic!

Velkým lákadlem 4. kola CCM Extraligy pro hokejbalové fanoušky bude sobotní utkání mezi hokejbalisty Plzně a Pardubic! Vítěz loňské základní části vstoupil do sezony velmi dobře, naopak obhájce titulu z východu Čech musí napravovat úvodní porážku s Kladnem.

Plzeň v řádné hrací době neporažena. Odolá i s mistrem?

Plzeňští hokejbalisté v loňské sezoně vyhráli základní část s dvoubodovým náskokem právě před Pardubicemi, k podobnému souboji rozhodně může dojít i letos. I z toho důvodu je utkání v Plzni velmi důležité a pro fanoušky nesmírně atraktivní. Plzeň nastoupila po vyřazení v semifinále play-off do nového ročníku hodně odhodlaně a v prvních třech zápasech pokaždé bodovala. V prvním kole na svém hřišti udolala, letos hodně silné, Sudoměřice poměrem 3:1, následně musela absolvovat dva venkovní zápasy.

Svěřenci trenéra Michala Edla nejprve v repríze semifinálové série, která ukončila postup Plzně loňskými vyřazovacími boji, Kladnu porážku neoplatili a po remíze v řádné hrací době padli po nájezdech. V posledním odehraném zápase Plzeň naopak brala plný počet bodů. Na hřišti nováčka z Rakovníka z dvanácti nabídnutých přesilových her využila hned čtyři a hlavně díky tomu vezla od nedalekého soka tři body po vítězství 6:2! Teď však přijde pro nyní druhý tým tabulky CCM Extraligy mnohem těžší oříšek v podání obhájce titulu z Pardubic.

Přestřelka v Rakovníku přinesla pohodu

Pardubice vstupovaly do nového ročníku až s týdenním zpožděním a hned v prvním kole na vlastním hřišti trochu nečekaně padly s Kert Parkem, dobrá nálada v mužstvu nepanovala ani o týden později, kdy si body z Polabin odvezlo v repríze finálového střetnutí také Kladno. Stejně jako Plzeň si i Autosklo výrazně spravilo chuť na nováčkovi nejvyšší soutěže. „Tým se v Rakovníku naladil a věřím, že v těch výkonech budeme pokračovat. Plzeň je doma hodně silná a musíme hrát se stoprocentním nasazením,“ prohlásil před zápasem pro klubový web východočeského celku trenér Jiří Mašík.

Před zápasem však pardubický kouč ví, že plzeňská hala není pro jeho svěřence zrovna oblíbenou destinací. „V Plzni budeme chtít napravit zdejší reputaci, moc se nám tam nedaří. Na druhou stranu hrát v hale je vždy paráda a chceme si to užít.,“ hlásí odhodlaně Mašík. A má pravdu. Naposledy zde Autosklo dokonce nevstřelilo ani branku a podlehlo svému soupeři poměrem 0:3.