CROSSDOCK Extraliga

Kert vstřelil Rakovníku deset branek, hattrickem k tomu pomohl Wróbel

Během pátku a soboty se odehrálo celkem pět utkání. Ve třech případech se z vítězství radovali hosté. Na svém hřišti dokázal uspět Most s Kertem. Ten se proti nováčkovi soupeře pořádně rozstřílel, porazil ho 10:1. Hattrickem se blýskl Tomáš Wróbel, který přidal navíc ještě čtyři asistence.

Pátek 23. 9. 2016

HC Kert Park Praha – HBC ALPIQ Kladno 2:3 (1:2, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Kruček J., 42. Sitter (Fejfar, Kruček M.) – 8. Špaček (Prokop, Kohout), 13. Kohout, 18. Procházka (Šrámek, Ogurčák).

Střely: 38:36. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0.

Už v pátek se proti sobě postavily týmy Kertu s Kladnem, které si tak zopakovaly loňské čtvrtfinále, jež vyhrálo Kladno 3:0 na zápasy. Souboj prvního s pátým přinesl napínavý zápas. Jako první šli už ve druhé minutě do vedení domácí, když Jiří Kruček zachytil na modré čáře špatnou rozehrávku a prosadil se z mezikruží. Kladno ale do konce první třetiny ještě dokázalo otočit skóre na svojí stranu. Zkraje prostřední části přidal Alpiq další branku. Tento výsledek držel až do dvaačtyřicáté minuty, kdy Kert snížil. Následně poté mohl vyrovnat v přesilové hře, kdy navíc odvolal brankáře. Díky dvěma faulům na své straně však nabídnutou šanci zahodil a utkání tak prohrál 2:3.

Sobota 24. 9. 2016

HBC Kovodemont Most – HBC Hradec Králové 1988 5:2 (0:2, 2:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 23. Plachý (Kypet), 27. Kypet, 34. Chytrý (Bruštík, Kypet), 41. Bruštík (Krajíček), 45. Plachý (Pelíšek) – 5. Bacovský (Pekárek), 7. Bacovský (Novák)

Střely: 29:23. Vyloučení: 7:7. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0.

V prvním sobotním utkání se proti sobě postavila mužstva, která se nacházejí na posledních dvou místech tabulky. Desátý Hradec vstoupil do zápasu lépe než domácí Most. V páté minutě využil přesilovou hru a o dvě minuty později přidal druhou branku zápasu. Sedm minut před druhou sirénou se prosadil Most, který také využil početní výhodu. O čtyři minuty později potrestal soupeřovu nedisciplinovanost také Kypet, který vyrovnal na 2:2. Zkraje poslední části doplatil Hradec opět na vyloučení, které Kovodemont proměnil v další gól. Domácí přidali ještě dva přesné zásahy. Poslední byl dvacet vteřin před koncem utkání do prázdné branky, protože se hosté pokusili ještě o hru bez brankáře. Most si tak připsal nejen první výhru v sezoně, ale také získal první body do tabulky.

HBC Plzeň – HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 23. Krejčí (Filip, Březina), 36. Novotný (Merta), 37. Filip (Krejčí, Kubeš).

Střely: 21:21. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0.

Autosklo vyjíždělo na hřiště druhé Plzně. Po poslední porážce až po samostatných stříleních si chtělo spravit náladu a to se mu povedlo na jedničku. První velkou šanci měl ale plzeňský Průcha, který však v sedmé minutě neproměnil trestné střílení. První třetina tak branku nepřinesla. V prostřední části se jako první radovaly Pardubice, které se prosadily ve třiadvacáté minutě. O vítězi rozhodla přesně jedna minuta ve třetí třetině, během které vstřelily Pardubice dvě branky. Domácí si vzali oddechový čas, po kterém se dostali do velkých šancí, ale ani jednu nedokázali přetavit v gól a prohráli tak na vlastním hřišti 0:3.

TJ Kovo Praha – SK Hokejbal Letohrad 3:4 (2:0, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 10. Valenta, 14. Čížek (Zeman Mi., Zeman Ma.), 40. Zeman Ma. (Wurdák, Čížek) – 23. Hejtmánek J. (Lux O.), 23. Hejtmánek David (Vychytil), 32. Košťál (Větech, Lux O.), 45. Anýž (Lux O.).

Střely: 24:31. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0.

Kovo vstoupilo do utkání proti Letohradu velmi dobře. V první třetině vstřelilo dvě branky a ujalo se vedení. Letohradu však stačilo pouhých třicet sekund na začátku prostřední části k tomu, aby srovnalo. Zkraje třetí třetiny využili hosté velmi rychle přesilovou hru a ujali se vedení. Pět minut před koncem se podařilo Kovu vyrovnat a stav 3:3 byl na tabuli ještě šedesát sekund před závěrečnou sirénou. Letohrad se však nechtěl smířit s remízou a padesát sekund před koncem rozhodl díky Anýžovi o své výhře 4:3 v základní hrací době.

HC Kert Park Praha – HBC Rakovník 10:1 (3:0, 3:1, 4:0)

Branky a nahrávky: 6. Wróbel (Kruček J., Kruček M.), 12. Kovář (Fejfar, Šperl), 14. Fejfar (Topolánek, Wróbel), 19. Dulava (Fejfar, Wróbel), 21. Kruček J. (Topolánek, Wróbel), 23. Topolánek (Wróbel, Kruček M.), 31. Šperl (Sitter, Fejfar), 34. Wróbel (Topolánek, Kruček J.), 37. Wróbel (Bosák, Šperl), 44. Postulka (Sitter) – 18. Sýkora ml. (Sýkora st., Pospíšil).

Střely: 67:33. Vyloučení: 4:10. Využití: 5:0. V oslabení: 0:0.

Kert Park si smlsl na nováčkovi soutěže, kterému vstřelil deset branek. Svůj brankostroj uvedl v činnost v šesté minutě. V první třetině přidal ještě dvě branky. Rakovník využil zkraje prostřední patnáctiminutovky přesilovou hru, ale to bylo od něj všechno a ke slovu se dostali opět domácí. Po třiceti minutách vedli už 6:1. Ve třetí části přidali ještě další čtyři góly a zvítězili 10:1. Hned u sedmi branek byl Tomáš Wróbel, který vstřelil tři góly, ke kterým přidal ještě čtyři asistence!