CROSSDOCK Extraliga

Okradou piráti jeleny? Nedělní zápas kola nabídne východočeský souboj!

Po sobotních zápasech čtvrtého kola pokračuje CCM Extraliga hned v neděli, tedy svým následujícím už pátým kolem. V tom dojde na první menší východočeské derby v letošní sezoně. Hradec Králové totiž na svém domácím hřišti přivítá hráče nedalekého Letohradu.

Letohrad zažívá skvělý vstup do ročníku

Hokejbalisté Letohradu mají na svém kontě osm bodů, a to z dvanácti možných. Pro Jeleny to tak je velice dobrý vstup do nové sezony. Může za to především výhra po samostatných stříleních nad ústeckou Elbou a tři body ze zápasu s Mostem. A také nejaktuálnější, a to sobotní výhra na hřišti pražského Kova. Zde se ale výhra nerodila vůbec lehce.

Pražané totiž v první periodě šli do dvoubrankového vedení a vše vypadalo pro domácí hladce. Letohrad se však do další části hry vzchopil a dvěma brankami vyrovnal. A když na začátku třetí třetiny šel do vedení, vypadalo to už na velice nečekaný obrat. Kovo však také ještě skórovalo, ovšem Východočeši si po velkém úsilí body vzít nenechali a dokázali ještě jednu branku vsítit. A to když v čase 44:08 ukořistil pro své mužstvo všechny tři body Lukáš Anýž!

Hradec se snaží, bodově se mu ale nedaří

V Hradci Králové by touto sezonou velice rychle a rádi zapomněli na tu předchozí. Tedy na tu, ve které se jim vůbec nedařilo, a účast v tomto ročníku extraligy si piráti vybojovali až dvěma vítězstvími v baráži. Do nové sezony Hradečtí vstoupili na hřišti Ústí nad Labem, odkud si domů vezli jeden bod, a to za prohru pro samostatných stříleních. Následný zápas s Kovem ale Pirátům těsně nevyšel a po prohře 2:3 čekalo na Hradec tentokrát utkání v Mostě.

V sobotním střetnutí si už hráči chtěli napravit chuť a především se odpoutat od dna tabulky. A Východočeši začali na výbornou, protože i oni se dokázali dostat do dvoubrankového trháku. Avšak i tento zápas měl podobný průběh, jako u výše zmíněného Letohradu. Akorát v podání mosteckých hokejbalistů, kteří nejdříve ve druhé periodě vyrovnali na 2:2 a na začátku té třetí už Kovodemont dokonce vedl. Most to nakonec dotáhl do vítězného konce a zvítězil 5:2.

Zná derby favorita?

Pokud bychom se koukali na tabulku, tak jednoznačně ano. Letohrad je na třetí pozici a Hradec Králové s jedním bodem, ale zápasem méně, na posledním místě. Ovšem jak je známo, derby favorita nemá. Bude tak zajímavé sledovat, jak se to nakonec všechno bude od zítřejší jedenácté hodiny dopolední vyvíjet. Když ne na místě, tak u toho můžete být s Onlajny ZDE.

HBC Hradec Králové 1988 - SK Hokejbal Letohrad, neděle 25. 9. 2016 v 11:00